Resovia Rzeszów
Re: Resovia Rzeszów
Wie ktoś, jak może wyglądać sytuacja finansowa Resovii na wypadek odpadnięcia Rzeszowa w ćwierćfinale? Skra ma zagwarantowane wpływy z PGE na poziomie z tego sezonu, więc dramatu nie będzie - za to mając w pamięci pogłoski w trakcie poprzedniego sezonu, że brak mistrzostwa może spowodować zmianę w polityce kadrowo-finansowej, to mam pewne obawy w stosunku do Resovii, jeżeli ci faktycznie zajęliby w Pluslidze 5. miejsce.
Teraz nikt takiej decyzji nie podejmie. Wszyscy zaczekają na koniec rozgrywek. Czekajmy i myTietiuk pisze:Wie ktoś, jak może wyglądać sytuacja finansowa Resovii na wypadek odpadnięcia Rzeszowa w ćwierćfinale? Skra ma zagwarantowane wpływy z PGE na poziomie z tego sezonu, więc dramatu nie będzie - za to mając w pamięci pogłoski w trakcie poprzedniego sezonu, że brak mistrzostwa może spowodować zmianę w polityce kadrowo-finansowej, to mam pewne obawy w stosunku do Resovii, jeżeli ci faktycznie zajęliby w Pluslidze 5. miejsce.
- Alfred Tennyson
Myślę, że takie poważne rzeczy nie funkcjonują na zasadzie piaskownicowego szantażu pana Górala - w przeciwnym wypadku podążając dalej tym tokiem myślenia Resovia co rok grała by pod olbrzymią presją i świadomością, że wcześniejsze sukcesy zamiast gloryfikować jedynie dodają jej kolejne "życie" na następny sezon jak w grze komputerowej.
Kompromitacja oznacza zmiany. Być może nawet drastyczne ale na pewno nie będzie to powrót do epoki kamienia łupanego (czyli widmo grania juniorami, którego wszyscy się boją) bo byłoby to niepoważne ze strony sponsora. Przynajmniej tak mi się wydaje...
Kompromitacja oznacza zmiany. Być może nawet drastyczne ale na pewno nie będzie to powrót do epoki kamienia łupanego (czyli widmo grania juniorami, którego wszyscy się boją) bo byłoby to niepoważne ze strony sponsora. Przynajmniej tak mi się wydaje...
Nie ma już w nas tej mocy, która za dawnych lat;
umiała wstrząsnąć niebem, poruszyć cały świat.
Jesteśmy tym, czym jesteśmy (...)
umiała wstrząsnąć niebem, poruszyć cały świat.
Jesteśmy tym, czym jesteśmy (...)
Jeśli w Resovii coś się zmieni to zawodnicy. Prędzej dadza pieniądze na wymianę 3/4 składu niż rzucą drobne i każą pościągać młodzików z I ligi.
A ja myślę, że pan Góral już wiele razy udowodnił, że jest cierpliwy. Też bym się nie spodziewała biedy w Rzeszowie W RAZIE CZEGO. Na tę chwilę, dalej wierzę w ich wygraną.
Soviacy pytanie: Jaka jest pierwsza szóstka na treningach??
Anty PZPS, lepper, bosek, pakol, panikarz
Jutro gościem Radia Centrum będzie Kowal.
Niech się sępy z polsatu udławią. Wróg publiczny polskiej siatkówki: polsat
Łańcuch pęka tam, gdzie jest najsłabsze ogniwo
Ostatnie sekundy są najważniejsze
To jest tajemnica. Dzisiaj o 18 się rozwiążejinx pisze:Soviacy pytanie: Jaka jest pierwsza szóstka na treningach??
Lotman permanentnie zawala Resovii końcówki setów w przyjęciu. Jego próby przyjmowania wszystkiego na palce kończą się tym, że Tichacek ma do wyboru prawe-lewe, a dalej już wiadomo co się dzieje.
All work and no play makes Jack a dull boy...
Ale co za różnica, skoro Tichacek i tak w końcówce gra prawe-lewe:PMurilo0 pisze:Lotman permanentnie zawala Resovii końcówki setów w przyjęciu. Jego próby przyjmowania wszystkiego na palce kończą się tym, że Tichacek ma do wyboru prawe-lewe, a dalej już wiadomo co się dzieje.
Gra prawe-lewe, bo ma takie przyjęcie. W Bełchatowie było tak samo- jak przyszły końcówki seta to Tichacek musiał do każdej piłki biegać.Marcy$ pisze: Ale co za różnica, skoro Tichacek i tak w końcówce gra prawe-lewe:P
All work and no play makes Jack a dull boy...
Tuż po meczu mogę napisać tylko jedno - kamień z serca.
Nie mogę sobie nawet wyobrazić jak teraz czują się siatkarze i kibice z Bełchatowa. Zrobili wszystko co mogli, a i tak przegrali. Brawo dla Skry za walkę i całkiem dobrą siatkówkę. Bardzo fajne wrażenie pozostawił po sobie Atanasijević.
MISTRZ MISTRZ RESOVIA
Nie mogę sobie nawet wyobrazić jak teraz czują się siatkarze i kibice z Bełchatowa. Zrobili wszystko co mogli, a i tak przegrali. Brawo dla Skry za walkę i całkiem dobrą siatkówkę. Bardzo fajne wrażenie pozostawił po sobie Atanasijević.
MISTRZ MISTRZ RESOVIA
1971, 1972, 1974, 1975, 2012, 2013
Prawde mówiąc bez względu na wynik końcowy nie widze Tichacka w nastepnym sezonie w Sovii...
Resovia Rzeszów 1905
* * * * * * *
* * * * * * *
Pogratuluję jeszcze i tu.
Tak jak w zadnym wypadku nie byłem pewien kto wyjdzie zwycięsko z tych pojedynków, tak jestem absolutnie przekonany, ze w finale +ligi zagra Zaksa z Resovią. I chyba trzeba będzie Wam kibicować.
Tak jak w zadnym wypadku nie byłem pewien kto wyjdzie zwycięsko z tych pojedynków, tak jestem absolutnie przekonany, ze w finale +ligi zagra Zaksa z Resovią. I chyba trzeba będzie Wam kibicować.
Ostatnio zmieniony 4 mar 2013, o 22:52 przez grzegorzg, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli będzie MP, to nie będziesz miał wyboruMAX pisze:Prawde mówiąc bez względu na wynik końcowy nie widze Tichacka w nastepnym sezonie w Sovii...
Okaże się... W Resovii widziałby Redwitza. Dziś Czech grał dobrze. Często jego ocena gry jest mocno zaniżana...MAX pisze:Prawde mówiąc bez względu na wynik końcowy nie widze Tichacka w nastepnym sezonie w Sovii...
I tak oto stwierdzam że kto ma Wlazłego nie ma już Mistrzostwa Polski...
Po czym jesteś ABSOLUTNIE PRZEKONANY,że to Resovia bedzie w finale?!grzegorzg pisze:Pogratuluję jeszcze i tu.
Strasznie drażnia mnie takie wypowiedzi w ten sposób twierdzące o czymś OCZYWISTYM?!
Prorok jaki czy co z ciebie jest?!
Rafał Osiński : Bydgoszczanin z krwi i kości-fan Chemika/Delecty,Pałacu,Zawiszy,Polonii,Artego
Dziś nie najgorzej ale w przekroju całego sezonu nie wygladało o najlepiej. W przyszłym sezonie budowe składu trzeba zdecydowanie zacząć od znalezienia lepszego rozgrywającego.kevinpsb pisze:Okaże się... W Resovii widziałby Redwitza. Dziś Czech grał dobrze. Często jego ocena gry jest mocno zaniżana...MAX pisze:Prawde mówiąc bez względu na wynik końcowy nie widze Tichacka w nastepnym sezonie w Sovii...
Resovia Rzeszów 1905
* * * * * * *
* * * * * * *
Prosta piłka, kibic Skry lepiej się czuje, jak jego klub nieznacznie poległ z medalistą.rafik30 pisze:To się mylisz - a dlaczego będzie TRZEBA im kibicować? A w czym są lepsi od Delecty?grzegorzg pisze:Pogratuluję jeszcze i tu.
rozumiem,ze kibic Resovii jest za swoim klubem,ale dlaczego neutralny kibic woli ten zespół od np. Delekty?
Czym Sovia będzie wyżej tym przegrana mniej bolesna.
A czemu ma sympatyzować z Delectą?
Może dlatego,że pomiędzy Skrą a Delectą jest przyjaźń na linii klubowej i w Delekcie viceprezesem jest pan Winiarski czyli ojciec Michała(wychowanka Chemika i Bydgoszczanina) a Winiar teraz gra w Skrze...dodatkowo współpraca na linii klubowej jest dosyć duża podobnie jak Skry z Czewą i na pewno więcej plusów oraz argumentów jest za tym by kibic Skry kibicował Delekcie niż Resovii a dodatkowo jeszcze Antiga(gracz Delekty i była ikona Skry) - mało argumentów ?madlark pisze: Prosta piłka, kibic Skry lepiej się czuje, jak jego klub nieznacznie poległ z medalistą.
Czym Sovia będzie wyżej tym przegrana mniej bolesna.
A czemu ma sympatyzować z Delectą?
Ostatnio zmieniony 4 mar 2013, o 23:14 przez Guilder, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 19. Regulaminu Forum
Rafał Osiński : Bydgoszczanin z krwi i kości-fan Chemika/Delecty,Pałacu,Zawiszy,Polonii,Artego
rafik30 pisze:Po czym jesteś ABSOLUTNIE PRZEKONANY,że to Resovia bedzie w finale?!grzegorzg pisze:Pogratuluję jeszcze i tu.
Strasznie drażnia mnie takie wypowiedzi w ten sposób twierdzące o czymś OCZYWISTYM?!
Prorok jaki czy co z ciebie jest?!
Sorry ,ale chyba Twoje zamiłowanie do Chemika przysłania Ci rzeczywistą ocenę sytuacji.
Delecta to solidny zespół ,który potrafi namieszać ,ale chyba nikt nie ma wątpliwości ,że w walce o medal za dużo nie ugrają.
Piszę to obiektywnie bo jestem przekonany ,że w meczach o medale grając z Zaksą ,Resovią czy Jastrzębiem mają bardzo nikłe szanse na zwycięstwo.
PS:
Ten filmik fajnie pokazuje tą sytuację
http://www.youtube.com/watch?v=ROqgFAJakX8
To nie dotyczy tylko kibica Skry. To chyba częsta zasada, że przegrani kibicuja swoim pogromcom, dlaczego - to oczywiste.
A co do typu, to według mnie, Resovia jest zdecydowanie lepszą drużyną. Uważam, ze przegrać Resovii 3 razy z Delectą byłoby niezmiernie trudno. Ale oczywiście to tylko sport i mogę się mylić ...
A co do typu, to według mnie, Resovia jest zdecydowanie lepszą drużyną. Uważam, ze przegrać Resovii 3 razy z Delectą byłoby niezmiernie trudno. Ale oczywiście to tylko sport i mogę się mylić ...
Ostatnio zmieniony 4 mar 2013, o 23:14 przez grzegorzg, łącznie zmieniany 1 raz.
To co podałeś jest żałosne i tyle: nie masz żadnych argumentów tylko same ogólniki a ja podałem choćby w drugiej rundzie KONKRETY przemawiajace za Delektą w tej potyczce - jak ty nie widzisz żadnych tylko same ogólniki o braku szans i inne takie rzeczy to nie ma co dyskutować stricte o siatkówce i bo ja i chyba większość na tym forum takich ogólników po prostu nie znosi.Grimm pisze: Sorry ,ale chyba Twoje zamiłowanie do Chemika przysłania Ci rzeczywistą ocenę sytuacji.
Delecta to solidny zespół ,który potrafi namieszać ,ale chyba nikt nie ma wątpliwości ,że w walce o medal za dużo nie ugrają.
Piszę to obiektywnie bo jestem przekonany ,że w meczach o medale grając z Zaksą ,Resovią czy Jastrzębiem mają bardzo nikłe szanse na zwycięstwo.
PS:
Ten filmik fajnie pokazuje tą sytuację
http://www.youtube.com/watch?v=ROqgFAJakX8
Jak przedstawiasz coś to rób w sposób konkretny na argumenty a nie pisząc,że nie wygra bo nie ma szans w tych starciach z Reską,Zaksą czy Jastrzębiem(sic!!!).
Grzeogrzg: argument hali takze do ciebie nie przemawia i inne konkrety,które choćby w wątku 2 rundy play-off przedstawiłem?
Ostatnio zmieniony 4 mar 2013, o 23:16 przez Guilder, łącznie zmieniany 1 raz.
Ok ,to jest twoje zdanie i nie mam zamiaru przekonywać Cię do moich racji.rafik30 pisze: To co podałeś jest żałosne i tyle: nie masz żadnych argumentów tylko same ogólniki a ja podałem choćby w drugiej rundzie KONKRETY przemawiajace za Delektą w tej potyczce - jak ty nie widzisz żadnych tylko same ogólniki o braku szans i inne takie rzeczy to nie ma co dyskutować stricte o siatkówce i bo ja i chyba większość na tym forum takich ogólników po prostu nie znosi.
Jak przedstawiasz coś to rób w sposób konkretny na argumenty a nie pisząc,że nie wygra bo nie ma szans w tych starciach z Reską,Zaksą czy Jastrzębiem(sic!!!).
Ja jestem przekonany ,że Delecta nie jest w stanie wygrać trzech meczów w krótkim odstępie czasu z Resovią ,Zaksą czy Jastrzębiem.
Pojedyncze spotkanie tak ,natomiast play offu nie wygrają.
Pozdro.
Jeśli kogoś grą mogą być rozczarowani kibice Skry, to akurat Michał jest w zasięgu.rafik30 pisze: Może dlatego,że pomiędzy Skrą a Delectą jest przyjaźń na linii klubowej i w Delekcie viceprezesem jest pan Winiarski czyli ojciec Michała(wychowanka Chemika i Bydgoszczanina) a Winiar teraz gra w Skrze...dodatkowo współpraca na linii klubowej jest dosyć duża podobnie jak Skry z Czewą i na pewno więcej plusów oraz argumentów jest za tym by kibic Skry kibicował Delekcie niż Resovii a dodatkowo jeszcze Antiga(gracz Delekty i była ikona Skry) - mało argumentów ?
Na papierze faktycznie, zdecydowanie lepszą. Natomiast na parkiecie, zwłaszcza kładąc nacisk na to pogrubione słowo, można polemizować. Ja powiem tak - na ten moment moim zdaniem gra Resovii ma znacznie więcej mankamentów, niż Chemika. Teraz bydgoszczan w tym głowa, żeby umiejętnie to wykorzystać, ukrywając jednocześnie swoje braki. Jeśli to się uda, ta papierowa przewaga może się na nic nie zdać.grzegorzg pisze:A co do typu, to według mnie, Resovia jest zdecydowanie lepszą drużyną. Uważam, ze przegrać Resovii 3 razy z Delectą byłoby niezmiernie trudno. Ale oczywiście to tylko sport i mogę się mylić ...
"To jest Olsztyn. Moje miasto. Mój klub."
Ja mam wrażenie, że gra Resovii jest zdecydowanie lepsza niz na PP, a wtedy Delecta zeszła z boiska pokonana.
A sądzę, że w II rundzie może być jeszcze lepsza. To w końcu im spadł kamień z serca. Ja osobiście nie widzę także ani Antigi ani Konarskiego w cyklu mecz po meczu.
A sądzę, że w II rundzie może być jeszcze lepsza. To w końcu im spadł kamień z serca. Ja osobiście nie widzę także ani Antigi ani Konarskiego w cyklu mecz po meczu.
Trwają próby pozyskania Daniela do Sovii, ale on się zdecydowanie opiera
Ciekawe dlaczego?
Ciekawe dlaczego?
Akurat jeśli mówimy o meczu w Częstochowie, to tam bardzo widoczne były te braki, o których ukryciu właśnie mówiłem - chimeryczny, zwłaszcza w ważnych spotkaniach, Masny, najsłabszy w zespole Wika czy słaba ławka (kontuzja Jurkiewicza). Generalnie to był co najwyżej przeciętny (a ja bym powiedział, że wręcz słaby) mecz w ich wykonaniu, a przecież mimo to było bardzo blisko. A i czy gra Sovii jest zdecydowanie lepsza - fragmentami może i tak, ale moim zdaniem głównie dzięki Schoepsowi, a temu sił na cały mecz nie starcza, gdy puchnie, to nagle jakość gry rzeszowian strasznie spada. Zgadzam się, że Sovia jest faworytem, nie zgadzam się, że Chemik jest bez szans, ja osobiście stawiałbym w okolicach 60/40 dla mistrza.
"To jest Olsztyn. Moje miasto. Mój klub."
Daniela...Plińskiego w sensie?
Koniec świata
Koniec świata
It's magic, it's tragic, it's a loss, it's a win.