Resovia Rzeszów

ze_wsi

Re: Resovia Rzeszów

Post autor: ze_wsi »

Wczoraj Kosok nie prezentował się źle.
VernonRoche

Post autor: VernonRoche »

Pliński? Dajcie spokój z tym księciem chamów. W dodatku już coraz starszy.

Przyszło mi na myśl, jak oglądam powtórkę, że jeżeli Tichacek rozgrywa środkiem jeśli ma przyjęcie
do siatki to czy Skra nie mogła sobie założyć przed meczem, żeby skakać w ciemno do środka jak
jest przyjęcie do siatki? Może stąd te problemy ze skończeniem ataku ze środka?
Rafa

Post autor: Rafa »

Rafik30 the best !!!
Świetna audycja, lubię słuchać Kowala.
Awatar użytkownika
Alfred Tennyson

Post autor: Alfred Tennyson »

To jeden 5 najlepszych środkowych w naszej lidze
Zdecydowanie najlepszy z tych pięciu najlepszych :)
Nie ma już w nas tej mocy, która za dawnych lat;
umiała wstrząsnąć niebem, poruszyć cały świat.
Jesteśmy tym, czym jesteśmy (...)
VernonRoche

Alfred Tennyson pisze:
To jeden 5 najlepszych środkowych w naszej lidze
Zdecydowanie najlepszy z tych pięciu najlepszych :)
Chyba w chamstwie
Grimm

Post autor: Grimm »

Wojciech Drzyzga pisze: Kto jest faworytem do mistrzostwa pod nieobecność Skry w czwórce?

- Nic się nie zmienia, pozostaje nim Zaksa Kędzierzyn-Koźle. Teraz dołącza do niej Resovia, bo od dawna było wiadomo, że zwycięzca najgorętszej ćwierćfinałowej pary zostanie finalistą.
http://www.sport.pl/siatkowka/1,65101,1 ... brali.html
rocky

Post autor: rocky »

Bardzo podobało mi się to co Kowal powiedział o Tichacku i wykorzystywaniu przez niego środkowych. 100% i może ludzie w końcu zrozumieją, że dobre przyjęcie =/rozegranie na środek.
wlazly107

Post autor: wlazly107 »

Jeśli chodzi o mecze z Delectą jest kilka niepokojących rzeczy mimo wszystko.
Zibi poza cudownym tiebreakiem, nie pokazał nic w tych meczach, a Jochen ma siły na 3 sety, przy Tichacku jeszcze mniej.
Tichacek nie gra źle z Kosokiem, ale z Nowakowskim to nie wygląda najlepiej i wydaje mi się, że to nie wina Czecha. Jeśli chodzi typowo o wczorajszy mecz ocenę ratuje trochę zagrywka w końcówce meczu, ale patrząc na całość no to myślę, że już nawet Grzyb dałby więcej drużynie.
No i na koniec brak zmiennika na przyjęciu... Czy Buszek gra jeszcze gorzej od Kovacevica, że siedzi na trybunach? :o Ale to wydaje się najmniejszy problem bo raczej Lotman z Alkiem dadzą sobie radę.

Mimo negatywów udało się, teraz jesteśmy faworytami i powinniśmy ograć Delectę, ale czy to w finale czy w meczu o brąz musimy pokazać coś więcej.
Awatar użytkownika
Kicu
Kontakt:

Post autor: Kicu »

wlazly107 pisze:a Jochen ma siły na 3 sety, przy Tichacku jeszcze mniej.
Zabawne, bo chyba "emeryt" Antiga ma więcej sił i wytrzymałości od Schopsa. Nie rozumiem co z tym Niemcem jest nie tak. Dopiero 30 lat ma facet.
Awatar użytkownika
Joa

Post autor: Joa »

Ale Antiga gra w prawie każdym meczu, gra naprawdę dużo. Schops jednak dużo przesiedział na ławce.
Grimm

Kicu pisze:
wlazly107 pisze:a Jochen ma siły na 3 sety, przy Tichacku jeszcze mniej.
Zabawne, bo chyba "emeryt" Antiga ma więcej sił i wytrzymałości od Schopsa. Nie rozumiem co z tym Niemcem jest nie tak. Dopiero 30 lat ma facet.
Schops nie grał praktycznie nic w rundzie zasadniczej ,więc to musiało się jakoś odbić na jego kondycji.
Po drugie ilość ataków wykonywanych przez Niemca odkąd pojawił się na stałe w "szóstce" jest bardzo duża.
Wczoraj dla przykładu atakował 52 razy i utrzymał przy tym 52% skuteczności.

Na finałowe mecze powinien złapać kondycję.
Awatar użytkownika
kalosz

Post autor: kalosz »

Kowal mnie uspokoił wypowiedzią w radiu. "W środę rano siłownia" ;) wszystko idzie ku lepszemu ;)
1971, 1972, 1974, 1975, 2012, 2013
rafik30

Post autor: rafik30 »

Żałosne: w czym mnie uciszył-uciszyli?
Powiedziałem co chciałem a Kowal przyznał rację czy nie?
Nie mam racji w tych argumentach swoich? Delecta nie jest lekceważona wciąż przez całą prawie ligę?
Choćby zdobyła 50 pkt i wygrała wszystkie mecze i tak każdy mówił,ze to przypadek,ze przez słabość innych.

Jak zaczynały inne drużyny swoją wielkość i wielkie wyniki? Każdy musi kiedyś wejść na ten wyższy poziom - Skra również na początku przed swoja wielką erą tak grała podobnie jak Resovia - tak czy nie?
Każdy mówi,ze Delecta nie ma szans bo to musi koniecznie ktoś z wielkiej czwórki być w finale bo ma wielki budżet bo historia bo nazwa bo nazwiska!
Co powiecie na wielką Barcelonę? Też każdy mówił,ze wszystko ma wygrywać a jest o krok od odpadnięcia z CHL z młodymi,gniewnymi z Milanu a z Pucharu Króla już odpadła.

Co by nie mówić i jakby nie pisać mało kto daje szanse Delekcie mówiąc,ze nie ma ławki i rezerw a Resoviii to ławka oprócz jednego meczu Bartmana ze Skrą co niby pomogła i co wniosła więcej niż pierwsza szóstka?
Lipiński jak zagrał za Masnego w Ufie? Mecz pociągnął a kto widział ten doskonale wie jak było tak samo jak wieczorek wchodzący na zagrywkę czy blok w miejsce Jurkiewicza w Bydgoszczy z Ufą.
Żałosne jest twierdzenie,że Delecta w ogóle nie ma łąwki bo to tylko idiota możesz stwierdzić bo nie na każdej,ale choćby dwie pozycje sa obsadzone zmiennikami mogącymi coś wnieść do gry i nawet niektóre elementy poprawić.

Żałosny jest człowiek piszący,że na meczu pewnie będzie mało ludzi bo Resovia to nie Skra i więcej ludzi nie będzie a ja dodam coś innego dla tego człowieczka
Więcej meczu bo 6000 było na meczu z Jastrzębiem niż ze Skrą i co na to odpowiesz?
W niedzielę będzie więcej ludzi niż na meczach Resovii bo pewnie 6000 jak nic a na Resovii jest maksymalnie 5000 więc o czym tutaj w ogóle mówić?
Rodzi się wielkie boom na siatkę w Bydgoszczy i teraz może być tylko lepiej czego sobie a przede wszystkim Bydgoszczanom,życzę.

Jeszcze jeden aspekt sprawy:
ja mam odwagę zadzwonić i przedstawić swoje argumenty i swoje zdanie czy to dziennikarzom czy trenerowi i się tego nie boję i nie wstydze jak wielu tutaj czy w ogóle forumowiczów gdzie każdy mądry przed komputerem by wylewać swoje żale i pomyje na rywala czy przeciwnika a jak juz pod imieniem powiedzieć konkretnie w radiu na antenie to wstyd i wielki strach - bo zapewne wielu słuchało na żywo audycji jak czytałem komentarze ne tym wątku a wdac się choćby w polemikę w inny sposób czy z trenerem czy z dziennikarzami to już nie, prawda?
Powtarzam - mam odwagę powiedzieć co sądzę i myślę na antenie i nie wypieram się swoich ocen i analiz i nie tylko tutaj będąc anonimowy jak wielu z was,ale w mediach.
Ostatnio zmieniony 5 mar 2013, o 20:12 przez rafik30, łącznie zmieniany 2 razy.
Rafał Osiński : Bydgoszczanin z krwi i kości-fan Chemika/Delecty,Pałacu,Zawiszy,Polonii,Artego
Awatar użytkownika
d12343

Post autor: d12343 »

VernonRoche pisze:Pliński? Dajcie spokój z tym księciem chamów. W dodatku już coraz starszy.
Otóż to, trzeba inwestować w takich, co z wiekiem młodnieją.
MAX pisze: To jeden 5 najlepszych środkowych w naszej lidze i w parze Nowakowskim tworzyliby niezły duet na środku. Pomijając oczywiście jego charakter, zachowanie na bosku, wpływ na kolegów z zespołu, gwiazdorstwo.... nie to chyba faktycznie bez sensu.
:] Piękny zapis toku myślowego. Zgadzam się, że Pliński jest w ścisłej czołówce polskich środkowych. Z wpływem na kolegów bym nie przesadzała, co niektóry bardziej podatny pewnie się i podinspiruje, ale jeśli tak jest, to problem leży w charakterze tego, który pozwala na siebie wywierać wpływ.

Nie wykluczam, że Daniel prywatnie to sympatyczny facet. Na boisku owszem zadziora nieprzeciętny, tu i ówdzie się zapędzi, zagalopuje. A w Resovii nie widzę go, bo samców alfa, jak Igła czy Bartman, macie pod dostatkiem.

No i jest ryzyko, że współegzystowanie Bartmana i Plińskiego skutkowałoby podobnym klimatem, jaki jest między Kubiakiem a Martino.
It's magic, it's tragic, it's a loss, it's a win.
VernonRoche

d12343 pisze: Otóż to, trzeba inwestować w takich, co z wiekiem młodnieją.
Niewątpię, że prywatnie to przesympatyczny facet do rany przyłóż. :P

Nie. Trzeba inwestować w ciut młodszych, czego dowodem są te udane transfery Resovii naprzeciwko
tych nieudanych, czyli graczy już po prostu siatkarsko starych.

Zresztą opinię tę podziela jak widać nasz trener reprezentacji.
Awatar użytkownika
MAX

Post autor: MAX »

rafik30 pisze: Nie mam racji w tych argumentach swoich? Delecta nie jest lekceważona wciąż przez całą prawie ligę?
Choćby zdobyła 50 pkt i wygrała wszystkie mecze i tak każdy mówił,ze to przypadek,ze przez słabość innych.
Dobra pompuj ten swój budyniowy balonik o smaku waniliowym, ale nie przychodź z płaczem po półfinałach jak wasz kolega Daniel (sam mówiłes ze sie lubicie ze Skrą) że sędziowie sie na was uwzieli.
Jak zaczynały inne drużyny swoją wielkość i wielkie wyniki? Każdy musi kiedyś wejść na ten wyższy poziom - Skra również na początku przed swoja wielką erą tak grała podobnie jak Resovia - tak czy nie?
Każdy mówi,ze Delecta nie ma szans bo to musi koniecznie ktoś z wielkiej czwórki być w finale bo ma wielki budżet bo historia bo nazwa bo nazwiska!
To jeszcze nie wasz czas.. jeszcze sezon może dwa i może zaczniemy wasz traktować poważnie.
Więcej meczu bo 6000 było na meczu z Jastrzębiem niż ze Skrą i co na to odpowiesz?
No tak u was przychodzi 6000 na 8000 wolnych miejsc a u nas tylko 5000 na 4300. Szacun.
Poza tym połowa u was kibicuje Skrze jak z wami gra przez co ta druga połowa do końca pierwszego seta nie wie którzy to "nasi". W Rzeszowie na 3h przed otwarciem kas było więcej ludzi niż u was na odpuście.
W niedzielę będzie więcej ludzi niż na meczach Resovii bo pewnie 6000 jak nic a na Resovii jest maksymalnie 5000 więc o czym tutaj w ogóle mówić?
napiszecie na plakatach że Delecta gra ze Skra, powiesicie plakaty na gimnazjach i macie rekord frekwencji na bank, nikt sie nie kapnie do końca pierwszego seta.
Rodzi się wielkie boom na siatkę w Bydgoszczy i teraz może być tylko lepiej czego sobie a przede wszystkim Bydgoszczanom,życzę.
W sumie co można robic innego w Bydgoszczy w weekend po południu. Do Zakopanego jeździło sie "na Małysza" w Bydgoszczy sie chodzi "na Mariusza".
Dobranoc.
Ostatnio zmieniony 5 mar 2013, o 21:28 przez MAX, łącznie zmieniany 1 raz.
Resovia Rzeszów 1905
* * * * * * *
Awatar użytkownika
BadTrue
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: BadTrue »

MAX, dzięki poprawiles mi humor :] :] :] .
Mia

Post autor: Mia »

MAX, rozumiem, że szacunek wobec przeciwnika jest możliwy tylko w ramach "Wielkiej Czwórki"? Budynie/Żelki czy inne Galaretki zasłużą na "Wasze" uznanie za sezon/dwa? No rzeczywiście, najwyższy czas dla Delecty zejść z obłoków na ziemię, oddać zabawki "Wielkim"i zająć swoje miejsce w szeregu. Jeszcze szkoda, że Chemik nie może oddać swojego miejsca w półfinale Skrze, wtedy już w ogóle byłoby wszystko "po Bożemu". Co do wyśmianych przez Ciebie kibiców, to przypomnę tylko sytuację z tie-breaka z JW w rundzie zasadniczej, kiedy to właśnie doping poniósł Delectę do zwycięstwa. Dużo się zmieniło w kwestii kibicowania w tym sezonie w Bydgoszczy (co jest zresztą z korzyścią dla siatkówki jako dyscypliny w ogóle!), ale przecież lepiej to wyśmiać i zlekceważyć. A tak swoją drogą, to "lekceważenie" może być słowem kluczowym dla półfinału Delecta - Resovia. Rozumiem, że można nie akceptować "gorliwości" w wypowiedziach rafika30, ale ośmieszanie "w zamian" bydgoskiego klubu, jego kibiców i miasta uważam za grubą przesadę.
Awatar użytkownika
MAX

Post autor: MAX »

Mia pisze: Co do wyśmianych przez Ciebie kibiców, to przypomnę tylko sytuację z tie-breaka z JW w rundzie zasadniczej, kiedy to właśnie doping poniósł Delectę do zwycięstwa.
Pewnie Delecta grała w żółtych koszulkach i to ich zmyliło.
Rozumiem, że można nie akceptować "gorliwości" w wypowiedziach rafika30, ale ośmieszanie "w zamian" bydgoskiego klubu, jego kibiców i miasta uważam za grubą przesadę.
Chcę tylko żeby chłopak troche wyluzował, bo strasznie zaczął gwiazdorzyć po tym występie w radiu (tu sie powinno pojawić logo Snickersa ale nie wiem jak wkleić).
Poza tym to on sie zaczął psze Pani bo nawymyslał mi od "żałosnych człowieczków" a to też obraża mnie, rzeszowskich kibiców... w sumie całe nasze miasto też :D
Resovia Rzeszów 1905
* * * * * * *
Lineczka

Post autor: Lineczka »

Chciałam tylko napisać, że to iż nazywam Bydgoszcz Galaretkami to pieszczotliwie a nie w celu poniżenia, umniejszenia czegoś.
Mia

MAX=wszyscy kibice Resovii=Rzeszów. Normalnie Ludwik XIV, tylko w polskiej wersji.Wiesz, może Delecta postara się o żółte koszulki na niedzielę i poniedziałek i znowu nabierze kibiców (czy raczej powinnam napisać przypadkowych i dosłownie niedzielnych widzów)? A może do tego Bartman znowu będzie miał 0% w ataku a Jochen nie wytrzyma fizycznie więcej niż 2 sety? Okaże się niedługo. Co do rafika30, tak jak napisał wcześniej, co miał do powiedzenia, to przekazał publicznie pod swoim nazwiskiem. Jakoś nie widzę tu miejsca na szyderstwo. W odróżnieniu od bardziej błyskotliwych anonimowych forumowiczów.
Mia

Lineczka, odniosłam się tylko i wyłącznie do wypowiedzi użytkownika MAX.
Awatar użytkownika
kalosz

Post autor: kalosz »

Mia pisze:Co do rafika30, tak jak napisał wcześniej, co miał do powiedzenia, to przekazał publicznie pod swoim nazwiskiem.
nazwiska nie podał.
1971, 1972, 1974, 1975, 2012, 2013
Mia

Przeczytałam jeszcze raz post rafika i rzeczywiście, podanie nazwiska to już nadinterpretacja z mojej strony. Co nie zmienia faktu w postaci publicznej wypowiedzi swoich poglądów.
Loszek

Post autor: Loszek »

MAX ja też jestem kibicem Resovii, ale zachowajmy chodź trochę szacunku do przeciwnika. Jeśli nie podoba ci się to co pisze Rafik to po prostu tego nie czytaj, a jeśli już chcesz coś napisać to nie rób tego tak, jak on. Z jednej strony go rozumiem, bo zobaczycie, że Delecta jeszcze sporo krwi nam napsuje, ale z drugiej to trąca trochę o fanatyzm.
Mia

Loszek, dziękuję. Dokładnie o to mi chodziło.
karol020

Post autor: karol020 »

MAX pisze:Tutaj była zacytowana CAŁA wypowiedź, kompletnie niepotrzebnie - przyp. Guilder

chcialbym zobaczyc Twoja mine po meczach polfinalowych:)
Ostatnio zmieniony 5 mar 2013, o 23:15 przez Guilder, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 19. Regulaminu Forum
rafik30

Post autor: rafik30 »

kalosz pisze:
Mia pisze:Co do rafika30, tak jak napisał wcześniej, co miał do powiedzenia, to przekazał publicznie pod swoim nazwiskiem.
nazwiska nie podał.
Ale ja będę dalej dzwonił do radia i przedstawiał swoje argumenty i zdanie na jakikolwiek temat i nie będe się niczego ani nikogo bał ani wstydził jak czyni to niejaki max,który jest tylko mądry w necie taki typowy anonim co by jego spotkać na ulicy to nawet nie przyzna się,ze czyta to forum a tym bardziej,że jest kibicem Resovii czy siatkówki - taki pewnie z niego "mądrala" i myśliciel.
Niby taki mądry i inteligentny w gadce a publicznie głosu nie chce zabierać bo pewnie się wstydzi i nie jest taki błyskotliwy.
Ja w radiu byłem(bydgoskim "PiK" prawie codziennie) i przedstawiłem swoje zdanie nie jeden raz i redaktorzy z Rzeszowa czy to pan Smola czy Blacharczyk mnie znaja i czesto dyskutujemy publicznie w audycji siatkarskiej = bodaj 4 raz a i u nas do radia dzwonię i może kontrowersyjne sądy,ale jednak przedstawiam i niczego się nie boję ani nie wstydzę - bo chyba nic złego nie robię.
Może jestem kontrowersyjny,ale za to mam konkrety i argumenty oparte często na faktach a nie taki ogólniki byle jakie byle gadać i pisać.

Widzisz Max: kolejny raz obrażasz bydgoskich kibiców w ten sposób,że pewnie pomylili koszulki i pewnie Delecta grała w żółtych etc - i to ma być poważne czy może śmieszne? Ciekawe czy tak samo byś się wymądrzał publicznie a nie ukryty pod komputerem bez jakiejkolwiek odpowiedzialności za słowa i czyny.
Słuchaj - tak poważnie to mi nie zależy czy będziesz szanował Delectę i Bydgoszczan bo na moje nie jesteś tego wart i mam to po prostu gdzieś.... a pisząc,że pewnie w Bydgoszczy po południu nie ma co robić innego to się idzie na Mariuszka juz w ogóle pokazałeś swoja kulturę i intelYgencję bo w Rzeszowie nie ma nic poza Resovią.
Nie wiem czy wiesz,ale Bydgoszcz ma 380.000 mieszkańców i jest 7 z największych miast w Polsce przy 180.000 Rzeszowa- sam chyba stwierdzisz,że kompletnie nie masz w sobie poczucia wiedzy i kompetencji by tutaj w sposób merytoryczny i odpowiedni dyskutować,prawda?
Rafał Osiński : Bydgoszczanin z krwi i kości-fan Chemika/Delecty,Pałacu,Zawiszy,Polonii,Artego
ggmnorek

Post autor: ggmnorek »

Nie chciałbym wchodzić między dwóch napinaczy, ale czasem trzeba. Wbrew temu co pisze Rafik Bydgoszcz ma mniej, bo 360 tysięcy mieszkańców co plasuje nas na 8 (a nie 7) miejscu w Polsce. Z drugiej strony to co napisał dzisiaj MAX o żółtych koszulkach było poniżej wszelkiej krytyki i na tyle chamskie, że sprowokowało mnie do zarejestrowania się na forum, które dotychczas tylko przeglądałem.
Przy okazji gratuluje Resovii wspaniałych meczów ze Skrą i zasłużonej wygranej.
Grimm

Nie napinajcie się tak bo nic z tego nie wyniknie.Niektórych użytkowników ciężko nakłonić do zmiany swoich poglądów.
W niedziele i poniedziałek wszystko zweryfikuje boisko i wtedy będzie można wyciągać jakieś wnioski.
Wygra lepszy.Kto to będzie?Ja uważam ,że Resovia ,ale przyjmuję do wiadomości ,że Bydgoszcz jest w stanie namieszać.
Zablokowany

Wróć do „PlusLiga”