II runda play off
Re: II runda play off
Tichy, Schops i Lotman to chyba dzisiaj najlepiej grali. Alek jak cię mogę , a Igła to szkoda gadać...Ja nie wiem, człowiek o 2 obliczach, albo się rzuca za każdą piłką, albo tylko statystuje na boisku. Wymęczył mnie ten mecz niemiłosiernie, dobrze że dali radę wygrać bo na Podpromiu to mają zawsze jakiegoś powera w tyłkach Przynajmniej przez 2 sety i na tb... Reska niech dalej szuka formy bo - daj Boże - nadejdą dla niej finały, a tu taka sama padaka jak przez sezon będzie.
Brawa za walkę - emocje są i na pewno dwa mecze w Rzeszowie a liczę na 5 w Bydgoszczy i mimo wszystko jest szansa na to.
Bydgoszczanie i Resovia ma dwa tygodnie przerwy i spokojnie mogą dojść do siebie fizycznie i od nowa zacząć tę wojnę na 5 spotkań.
Tie-break był bliski,ale jak zwykle zaważyły niuanse czyli tutaj blok tam atak w aut i tak naprawdę własne błędy Delecty zaważyły na tym,ze nie było tie-breaka a nie jakaś kapitalna gra Resovii.
Skoro Resovia mogła wygrać w Bydgoszczy to i Delecta spokojnie może tam wygrać i za nic mam wszystkie typowania "ekspertów",że Rzeszów u siebie jest nie do zdobycia - zawsze w sezonie ten pierwszy raz musi być.
Niestety na meczu nie mogłem być(praca),ale widziałem w tv i niech tylko nikt nie mówi,ze Mielewski nie jest resoviakiem bo dzisiaj to oni aż błagali w tym komentarzu by Rzeszów wygrał podobnie Mazur,który zachwycał się wciąż tym Tichackiem czy Akhremem i strasznie mnie to irytowało jako obserwatora i widać,ze Polsat jest także prorzeszowski i tylko fanatycy mogą myśleć inaczej!!!
W Bydgoszczy będzie 5 mecz i liczę na finał dla Delecty,która wciąż gra imponująco jak na skład,który posiada i nawet porażka dzisiaj tego nie zmieni.
Mit o silnej ławce Resovii trzeba też odłożyć do lamusa a pokazali to dobitnie dzisiaj Nikola,Bartman i Dobrowolski,którzy kompletnie nic nie wnieśli do gry w wyczerpującej fazie meczu a dodatkowo Dobrowolski tylko zepsuł piłkę na drugą stronę a Bartman chyba jeden atak skończył i tyle.
Bydgoszczanie i Resovia ma dwa tygodnie przerwy i spokojnie mogą dojść do siebie fizycznie i od nowa zacząć tę wojnę na 5 spotkań.
Tie-break był bliski,ale jak zwykle zaważyły niuanse czyli tutaj blok tam atak w aut i tak naprawdę własne błędy Delecty zaważyły na tym,ze nie było tie-breaka a nie jakaś kapitalna gra Resovii.
Skoro Resovia mogła wygrać w Bydgoszczy to i Delecta spokojnie może tam wygrać i za nic mam wszystkie typowania "ekspertów",że Rzeszów u siebie jest nie do zdobycia - zawsze w sezonie ten pierwszy raz musi być.
Niestety na meczu nie mogłem być(praca),ale widziałem w tv i niech tylko nikt nie mówi,ze Mielewski nie jest resoviakiem bo dzisiaj to oni aż błagali w tym komentarzu by Rzeszów wygrał podobnie Mazur,który zachwycał się wciąż tym Tichackiem czy Akhremem i strasznie mnie to irytowało jako obserwatora i widać,ze Polsat jest także prorzeszowski i tylko fanatycy mogą myśleć inaczej!!!
W Bydgoszczy będzie 5 mecz i liczę na finał dla Delecty,która wciąż gra imponująco jak na skład,który posiada i nawet porażka dzisiaj tego nie zmieni.
Mit o silnej ławce Resovii trzeba też odłożyć do lamusa a pokazali to dobitnie dzisiaj Nikola,Bartman i Dobrowolski,którzy kompletnie nic nie wnieśli do gry w wyczerpującej fazie meczu a dodatkowo Dobrowolski tylko zepsuł piłkę na drugą stronę a Bartman chyba jeden atak skończył i tyle.
Ostatnio zmieniony 11 mar 2013, o 20:57 przez rafik30, łącznie zmieniany 1 raz.
Rafał Osiński : Bydgoszczanin z krwi i kości-fan Chemika/Delecty,Pałacu,Zawiszy,Polonii,Artego
Wg. mnie MVP dla Tichego.
Resovia nie chce odpoczywać i jedzie do JW na dwa sparingi.
Resovia nie chce odpoczywać i jedzie do JW na dwa sparingi.
Ostatnio zmieniony 11 mar 2013, o 20:56 przez ze_wsi, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Ten mecz pokazał, że półfinał MP dla Delecty to sukces tego sezonu. Nie wykorzystali atutu własnego boiska, a w Rzeszowie gra się wszystkim trudno. Brak im przede wszystkim skrzydeł: Wika i Antiga na pojedynczym bloku sobie radzą, jak jest szczelny to nie kończą.
Reska dziś fatalnie w przyjęciu i na zagrywce. W tej sytuacji to naprawdę dobry mecz Tichacka pozwolił nieco zatuszować słabość w przyjęciu. A na Podpromiu zagrywka powinna wyglądać lepiej (zresztą gorzej raczej się nie da). Rywalizacja oczywiście otwarta, choć trudno mi uwierzyć w dwie wygrane Bydzi w Rzeszowie, podczas gdy dwa zwycięstwa Sovii sensacja nie będą.
Wygrana Resovii pomimo słabej gry, cóż wygrała szerszym składem i większym potencjałem.
Wygrana Resovii pomimo słabej gry, cóż wygrała szerszym składem i większym potencjałem.
"Blokowanie dostępu do internetu, to jak przybijanie kisielu do ściany." - Zbigniew Boniek
Lotman MVP jak dla mnie.
Bardzo fajnie trzymał przyjęcie, a przyjmował ponad 40 razy.
Do tego dobry blok i niezły atak.
Najważniejsze zwycięstwo Resovii, która u siebie będzie bardzo trudna do zatrzymania.
Dziwi mnie trochę to, że sędziowie popełniają jednak sporo błędów przy dość klarownych sytuacjach.
Ta piłka po ataku Akhrema gdzie był blok to była tragedia.
Bardzo fajnie trzymał przyjęcie, a przyjmował ponad 40 razy.
Do tego dobry blok i niezły atak.
Najważniejsze zwycięstwo Resovii, która u siebie będzie bardzo trudna do zatrzymania.
Dziwi mnie trochę to, że sędziowie popełniają jednak sporo błędów przy dość klarownych sytuacjach.
Ta piłka po ataku Akhrema gdzie był blok to była tragedia.
Wymęczone zwycięstwo Resovii. Bardzo pomogła im słaba postawa Konarskiego, który jak dla mnie nadawał się do zmiany przynajmniej na pół seta, żeby ochłonął.
No sympathy for fools...
Będę okrutny, wręcz bezczelny i będzie to tylko ale i aż moja subiektywna opinia... Resovia wygrała 4 seta dzięki sędziom!
I tak oto stwierdzam że kto ma Wlazłego nie ma już Mistrzostwa Polski...
A rafik30 to samo od ładnych kilku sezonow, "wierze ze dadzą rade" "Makowski ma pomysł na ten mecz" "zawsze musi byc ten pierwszy raz", "chłopaki zmobilizują sie na te spotkania"
Ech... Tak to moze każdy.
A realnie oceniając sytuacje. Szanse na awans są teraz 70/30 na korzysc Rzeszowa. I naprawdę jakis kataklizm mogłby im odebrac finał.
Ech... Tak to moze każdy.
A realnie oceniając sytuacje. Szanse na awans są teraz 70/30 na korzysc Rzeszowa. I naprawdę jakis kataklizm mogłby im odebrac finał.
Ktoś zabronił Ci podac argumentów?kevinpsb pisze:Będę okrutny, wręcz bezczelny i będzie to tylko ale i aż moja subiektywna opinia... Resovia wygrała 4 seta dzięki sędziom!
Ostatnio zmieniony 11 mar 2013, o 20:57 przez Kuba_JW, łącznie zmieniany 1 raz.
"dobrym atakiem wygrywa sie mecze, dobrą obroną zdobywa się mistrzostwa"
Siatkarskie gadżety http://www.internetowysklepsportowy.pl/Siatkowka-c9
Siatkarskie gadżety http://www.internetowysklepsportowy.pl/Siatkowka-c9
Konarski gorzej w ataku,ale to co robił zagrywką to jednak wielki + dla niego i widać to gołym okiem : coś kosztem czegoś bo jeśli wczoraj było mniej siły i błędy w zagrywce to atak bardzo dobry a dzisiaj zagrywka w szczególnie w 2 i 3 secie.
Przygotowanie fizyczne? Kto to mówi tutaj - kompletnie nie ma sensu tak mówić bo jak pisałem wyżej niuanse zadecydowały o tym a nie fizyczność bo tylko wtedy mozna by o tym mówić gdyby była miażdzaca przewaga w dwóch choćby ostatnich setach a tak nie było tylko na przewagi a dodatkowo Delecta w 4 goniła do połowy i to pokazuje,że siły były.Utarło się głupie określenie,ze Delecta nie bedzie miała sił i to się nie potwierdziło a na pewno nie t było przyczyną porażki.Wojtek Janas bardzo dobrze się spisał i tyle.
Przygotowanie fizyczne? Kto to mówi tutaj - kompletnie nie ma sensu tak mówić bo jak pisałem wyżej niuanse zadecydowały o tym a nie fizyczność bo tylko wtedy mozna by o tym mówić gdyby była miażdzaca przewaga w dwóch choćby ostatnich setach a tak nie było tylko na przewagi a dodatkowo Delecta w 4 goniła do połowy i to pokazuje,że siły były.Utarło się głupie określenie,ze Delecta nie bedzie miała sił i to się nie potwierdziło a na pewno nie t było przyczyną porażki.Wojtek Janas bardzo dobrze się spisał i tyle.
Rafał Osiński : Bydgoszczanin z krwi i kości-fan Chemika/Delecty,Pałacu,Zawiszy,Polonii,Artego
Ale za to Perła w końcówce coś tam wniósł.rafik30 pisze: Mit o silnej ławce Resovii trzeba też odłożyć do lamusa a pokazali to dobitnie dzisiaj Nikola,Bartman i Dobrowolski,którzy kompletnie nic nie wnieśli do gry w wyczerpującej fazie meczu a dodatkowo Dobrowolski tylko zepsuł piłkę na drugą stronę a Bartman chyba jeden atak skończył i tyle.
mnie osobiście oglądanie Resovii w tym sezonie strasznie męczy. z drugiej strony: "zwycięzców się nie sądzi". dziękuję za zwycięstwo, teraz Kowal ma dwa tygodnie na zbudowanie jakiejkolwiek formy, bo gra wygląda bardzo przeciętnie.
dla mnie MVP - Jochen Schoeps, gość jest kapitalny.
a i powtarzam - zagrywka jest tragiczna
dla mnie MVP - Jochen Schoeps, gość jest kapitalny.
a i powtarzam - zagrywka jest tragiczna
1971, 1972, 1974, 1975, 2012, 2013
Przecież to ty pisałeś, że Resovia będzie wymęczona po 5 meczach ze Skrąrafik30 pisze: Przygotowanie fizyczne? Kto to mówi tutaj - kompletnie nie ma sensu tak mówić bo jak pisałem wyżej niuanse zadecydowały o tym a nie fizyczność bo tylko wtedy mozna by o tym mówić gdyby była miażdzaca przewaga w dwóch choćby ostatnich setach a tak nie było tylko na przewagi a dodatkowo Delecta w 4 goniła do połowy i to pokazuje,że siły były.Utarło się głupie określenie,ze Delecta nie bedzie miała sił i to się nie potwierdziło a na pewno nie t było przyczyną porażki.Wojtek Janas bardzo dobrze się spisał i tyle.
Wnioskuję z Twojej wypowiedzi, że typowania ekspertów można włożyć między bajki tak jak Twoje prognozy napisane przynajmniej w kilku (jak nie kilkunastu) postach i na różnych tematach. Oczywiście chodzi mi o te dotyczące czekających reskę problemów fizycznych po wyczerpujących meczach ze skrą. Jak dla mnie na pewno czegoś takiego nie zauważyłem w dzisiejszym meczu - mimo jak piszesz słabości ławki resovii.rafik30 pisze:Brawa za walkę - emocje są i na pewno dwa mecze w Rzeszowie a liczę na 5 w Bydgoszczy i mimo wszystko jest szansa na to.
bydgoszczanie i Resovia ma dwa tygodnie przerwy i spokojnie mogą dojść do siebie fizycznie i od nowa zacząć tę wojnę na 5 spotkań.
Bardzo proszę o odpowiedź szanownego trenera od przygotowania fizycznego zespołu Delecty "rafika"
Czy wniósł tyle by można mówić,ze ławka jest silna i mocna i ważna?ze_wsi pisze:Ale za to Perła w końcówce coś tam wniósł.rafik30 pisze: Mit o silnej ławce Resovii trzeba też odłożyć do lamusa a pokazali to dobitnie dzisiaj Nikola,Bartman i Dobrowolski,którzy kompletnie nic nie wnieśli do gry w wyczerpującej fazie meczu a dodatkowo Dobrowolski tylko zepsuł piłkę na drugą stronę a Bartman chyba jeden atak skończył i tyle.
Jak pisałem - błędy indywidualne zawodników o tym zadecydowały bodajże atak w aut i blok na Antidze czy Konarskim:po prostu Dawid w końcówce chciał za wszelka cenę zakończyć seta i uderzył przed siebie a nie taktycznie i Lotman go zatrzymał podobnie jak Antigę. To jest siatkówka i takie rzeczy się zdarzają i to jest wkalkulowane w sport.
KubaJW: dlaczego mam nie wierzyć w Delectę w choćby jedno przynajmniej zwycięstwo w Rzeszowie? Czy już mam napisac - tak po zawodach i nie ma szans i juz Resovia w finale? Tutaj dużo nie brakowało i byłby tiebreak i całkowicie inaczej mogło sie skończyć.
mtomas itp... przecież na samym początku tych typowań większość tutaj typujących i tych "ekspertów" gazetowych napisała,ze Delecta nie wytrzyma kondycyjnie i to będzie wielka przewaga Resovii i na tym powinna zbudować swoja przewagę w tym dwumeczu i co? Ja pisałem to w kontrze do tych wszystkich co tak myśleli - dlaczego o nich nic nie powiesz i nie zapytasz co tak twierdzili OD SAMEGO POCZĄTKU tej rywalizacji? Widziałeś gdzieś wielką i większą moc Resovii w 4 secie - szczególnie jak traciła przewagę do połowy seta? Tak podnosi się z kolan zespół słabo przygotowany i nie mający sił? No pytam sie odpowiedz mi i całą reszta na to pytanie.
Sam wynik przecież nie może być tego wykładnikiem - ile razy Delecta podnosiła sie z niemożliwych wyników i jak walczyła a Resovia jak straciła wszystkie swoje atuty w jednym z setów tak cały czas leciało aż do końca i nie zbliżała się wynikowo by choćby postraszyć rywali. Delecta w każdym z setów stratę potrafiła odrobić i do końca kąsała rywala jak w secie 3 czy 4 i wczoraj także tak było choćby w 1 wygranym. Resovia tylko raz dużą stratę potrafiła odrobić a mianowicie wczoraj w 2 secie gdzie wyraźnie przegrywała a jednak dzięki naciskowi zagrywką to odrobiła.
Tak właśnie waszym zdaniem gra druzyna,która jest słabo przygotowana fizycznie tak? Nie mówię o końcowym wyniku tylko poszczególnych etapach setów i przebiegu spotkania - to dla tych co widzą to co chcą widzieć.
Ostatnio zmieniony 11 mar 2013, o 21:15 przez rafik30, łącznie zmieniany 1 raz.
- radosoviak
W którym momencie wypaczyli?kevinpsb pisze:Będę okrutny, wręcz bezczelny i będzie to tylko ale i aż moja subiektywna opinia... Resovia wygrała 4 seta dzięki sędziom!
"Zagrywką meczu się nie wygrywa. " Ljubomir Travica
A czemu miałbym sie wycofywać? Wczoraj sie wam upiekło a dzisiaj juz nie.Marcy$ pisze:Ty chyba nawet po 3:0 w meczach dla Bydzi się nie wycofaszMAX pisze:Nie wycofuje się z tego. Dziś się wam upiekło.
Resovia Rzeszów 1905
* * * * * * *
* * * * * * *
Tak. Perła w końcówce rozbił przyjęcie, zmiana Dobrowola i Bartmana pozwoliła odpocząć Niemcowi który po chwilowym dołku wrócił do dobrej gry.rafik30 pisze: Czy wniósł tyle by można mówić,ze ławka jest silna i mocna i ważna?
Gdyby Delecta miała takie zmiany, może Konarski nie padł by fizycznie w końcówce skończył, piłe na 24-22 i był by 5set.
Ławki trudno porównać, bo bydgoskiej nie zobaczyliśmy.rafik30 pisze: Czy wniósł tyle by można mówić,ze ławka jest silna i mocna i ważna?
Lipa nie błyszczał.
Może w kolejnych meczach będziesz miał okazję zobaczyć siłę ławki, tak jak Skra zobaczyła w drugim meczu.
Tak im długo tłumaczył że Resovia jest słaba i zmęczona że chłopaki nie zdązyli sie dobrze rozgrzać przed meczem...mtomas pisze:Jak dla mnie ciekawy, pełen emocji mecz. Delecta grała dobrze ale wychodzi na to, że trener przygotowania fizycznego "rafik30" niestety coś zawalił w przygotowaniach zespołu z Bydgoszczy.
Resovia Rzeszów 1905
* * * * * * *
* * * * * * *
Szczerze, to póki co te dwa mecze Bydgoszcz - Resovia podobają mi się o wiele bardziej, niż mecze ćwierćfinałowe Resovia - SKRA. Może jednak dlatego, że z dwójki SKRA i Resovia obie drużyny są mi obojętne i choć wolałem, żeby awansowali Rzeszowianie, to jednak specjalnie jakoś kciuków nie trzymałem za nich. Tutaj z kolei bardzo lubię Delectę i życzę im dalszego awansu
qtp: jak chcesz pisać to proszę na argumenty i konkrety ok?ze_wsi pisze:Ławki trudno porównać, bo bydgoskiej nie zobaczyliśmy.rafik30 pisze: Czy wniósł tyle by można mówić,ze ławka jest silna i mocna i ważna?
Lipa nie błyszczał.
Może w kolejnych meczach będziesz miał okazję zobaczyć siłę ławki, tak jak Skra zobaczyła w drugim meczu.
Delecta nie ma ławki i jej nie zobaczyliśmy? A jak weszli Lipiński z Wieczorkiem to kto odrobił stratę w 3 secie gdzie z 10:15 do 14:16? kto tak poprowadził grę w tym momencie? Tego nie widzisz czy nie chcesz widzieć albo po prostu piszesz sloganami? To nie był ważny moment i dodatkowo nie tylko,ze nie dał odpocząć Masnemu to jeszcze całkowicie zbliżył wynik na bliski remisu ze straty 5 punktowej?
Ktoś pisze o tym,że zobaczę ławkę Resovii dopiero w Rzeszowie? Ludzie - o o czym my mówimy? Tutaj miało wyjść,ze ławka Resovii miała dac przewagę o czym nawet Janek Such mówił,ze w Bydgoszczy wyjdzie na pewno lepsza ławka i mocniejsza Resovii i nie miał racji bo w perspektywie przebiegu meczu i jego wyniku wczoraj i dzisiaj przewagi nie było - tej konkretnej i skutecznej a nie wizualnej patrząc na same nazwiska.
Wieczorek moze nie musiał atakować,ale swoimi floatami także potrafił odrzucić rywala od siatki w secie i 2 i 3 i przypomnijcie sobie jak było.
Co do Owczarza - szkoda,że choć na chwilę nie wszedł za Dawida bo już w rundzie zasadniczej pokazał się z dobrej strony w kilku meczach choćby na zagrywce,ale i w ataku również więc dzisiaj na chwilę mógł zmienić Dawida.
A wyniki wytypował? W zeszłym roku też typował MP i wielu pukało się w czoło.rafik30 pisze:Tutaj miało wyjść,ze ławka Resovii miała dac przewagę o czym nawet Janek Such mówił,ze w Bydgoszczy wyjdzie na pewno lepsza ławka i mocniejsza Resovii i nie miał racji
Skoro ta Resovia taka słaba, to Delecta nie na się czym przejmować
A czy Sovia się położy? Raczej nie
15-13 wystawa Dobrowolskiego do Bartmana dała czystą kontrę dla Bydgoszczy. Ten błąd w konsekwencji zniszczył serię Bydgoszczy i dał pkt oraz kontakt Resovii. Nie sugeruje że Bydgoszcz wygrała by mecz, ale seta prawdopodobnie tak...radosoviak pisze:W którym momencie wypaczyli?kevinpsb pisze:Będę okrutny, wręcz bezczelny i będzie to tylko ale i aż moja subiektywna opinia... Resovia wygrała 4 seta dzięki sędziom!
I tak oto stwierdzam że kto ma Wlazłego nie ma już Mistrzostwa Polski...
Co ty bierzesz? Tak się przyzwyczaiłeś do tego, że w Polsacie tylko Resovie rugają, więc jak ktoś dla odmiany mówi Resovia, nie Asseco, chwali Tichego (a było za co w ostatnich dwóch meczach) i Achrema, który dostaje później statuetkę MVP to od razu "Polsat jest prorzeszowski"? Oglądasz mecze Skry z Resovią czasem w tv? Słyszysz jak Drzyzga ze Swędrowski niemal płaczą za każdym razem jak Skra z Resovią przegrywa? Wczoraj i dziś Mazur z Mielewskim bardzo fajnie komentowali i chwalili obie drużyny i zawodników obu drużyn, gdy na to zasługiwali. Nawet jak mają swoje sympatie klubowe, a pewnie mają, to nie słychać tego.rafik30 pisze: i niech tylko nikt nie mówi,ze Mielewski nie jest resoviakiem bo dzisiaj to oni aż błagali w tym komentarzu by Rzeszów wygrał podobnie Mazur,który zachwycał się wciąż tym Tichackiem czy Akhremem i strasznie mnie to irytowało jako obserwatora i widać,ze Polsat jest także prorzeszowski i tylko fanatycy mogą myśleć inaczej!!!
Co do meczu to strasznie męczący do oglądania z punktu widzenia kibica Resovii. Gra strasznie faluje, nawet jak się uda wyrobić kilkupunktową przewagę to kilka prostych błędów i podanie ręki przeciwnikom. W tym sezonie równego meczu od początku do końca chyba jeszcze nie zagrali. Resovii Łuczniczka bardzo nie leży, stąd pojechali tam wcześniej, żeby dłużej potrenować, ale widać było szczególnie po zagrywce Achrema, że nie czują tej hali. Teraz dwa mecze u siebie i szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie innego scenariusza niż dwa zwycięstwa Resovii. Chemik gra nieźle, ale oni swojej gry już nie poprawią. Natomiast Resovia ma jeszcze takie rezerwy, że gdyby w pełni wykorzystywali swój potencjał to już by było 2:0 dla Sovii po maksymalnie ośmiu setach.
Nie powinieneś nawet sugerować, że skończyli by kontrę.... Nic im sędziowie nie zabralikevinpsb pisze:15-13 wystawa Dobrowolskiego do Bartmana dała czystą kontrę dla Bydgoszczy. Ten błąd w konsekwencji zniszczył serię Bydgoszczy i dał pkt oraz kontakt Resovii. Nie sugeruje że Bydgoszcz wygrała by mecz, ale seta prawdopodobnie tak...
Faktycznie opinia wręcz bezczelna. Można by tak pisać gdyby sędzia dał niezasłużony pkt Sovi a tutaj chciał zabrać. Delecta ucierpiała na tym błędzie, ale pierwotnie był on skierowany przeciwko Resovi tak że ciężko zgodzić się z takim przedstawieniem sprawy. Poza tym kontra nie = się jeszcze zdobytemu punktowi.
Dokładnie, tym bardziej, że w sumie w obydwu meczach liczba samych niezauważonych przez sędziów bloków Delecty była zdecydowanie większa. Jedna dzisiaj akcja po ataku Akhrema i DWÓCH dotknięciach Delecty (blok Konarskiego i w obronie ejszcze Masny dotknął) wręcz zakrawa o kpinę.qtp pisze:Faktycznie opinia wręcz bezczelna. Można by tak pisać gdyby sędzia dał niezasłużony pkt Sovi a tutaj chciał zabrać. Delecta ucierpiała na tym błędzie, ale pierwotnie był on skierowany przeciwko Resovi tak że ciężko zgodzić się z takim przedstawieniem sprawy. Poza tym kontra nie = się jeszcze zdobytemu punktowi.
A co ty bierzesz?keicaM pisze:Co ty bierzesz? Tak się przyzwyczaiłeś do tego, że w Polsacie tylko Resovie rugają, więc jak ktoś dla odmiany mówi Resovia, nie Asseco, chwali Tichego (a było za co w ostatnich dwóch meczach) i Achrema, który dostaje później statuetkę MVP to od razu "Polsat jest prorzeszowski"? Oglądasz mecze Skry z Resovią czasem w tv? Słyszysz jak Drzyzga ze Swędrowski niemal płaczą za każdym razem jak Skra z Resovią przegrywa? Wczoraj i dziś Mazur z Mielewskim bardzo fajnie komentowali i chwalili obie drużyny i zawodników obu drużyn, gdy na to zasługiwali. Nawet jak mają swoje sympatie klubowe, a pewnie mają, to nie słychać tego.rafik30 pisze: i niech tylko nikt nie mówi,ze Mielewski nie jest resoviakiem bo dzisiaj to oni aż błagali w tym komentarzu by Rzeszów wygrał podobnie Mazur,który zachwycał się wciąż tym Tichackiem czy Akhremem i strasznie mnie to irytowało jako obserwatora i widać,ze Polsat jest także prorzeszowski i tylko fanatycy mogą myśleć inaczej!!!
Co do meczu to strasznie męczący do oglądania z punktu widzenia kibica Resovii. Gra strasznie faluje, nawet jak się uda wyrobić kilkupunktową przewagę to kilka prostych błędów i podanie ręki przeciwnikom. W tym sezonie równego meczu od początku do końca chyba jeszcze nie zagrali. Resovii Łuczniczka bardzo nie leży, stąd pojechali tam wcześniej, żeby dłużej potrenować, ale widać było szczególnie po zagrywce Achrema, że nie czują tej hali. Teraz dwa mecze u siebie i szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie innego scenariusza niż dwa zwycięstwa Resovii. Chemik gra nieźle, ale oni swojej gry już nie poprawią. Natomiast Resovia ma jeszcze takie rezerwy, że gdyby w pełni wykorzystywali swój potencjał to już by było 2:0 dla Sovii po maksymalnie ośmiu setach.
Delecta nie moze poprawić swojej gry? to widziałeś dzisiaj Konarskiego w ataku czy choćby nawet samego Stefana? Tutaj nie ma nic do poprawy,nie?
Widzę,ze patrzysz tylko pod kątem Resovii i "chciejstwa" a nie realnej oceny sytuacji.
Równie dobrze mógłbym napisać,że gdyby Konarski czy Stefan dołożyli lepszą skuteczność w kontrach to Resovia nie miałaby czego szukać tak jak i ty piszesz w kontekście potencjału i możliwości Rzeszowa.
Zarówno Resovia jak i Delecta ma co poprawiać i nigdy nie ma ideału i nawet przy wygranych meczach można swoja grę poprawić czy zmienić.
Ja w półfinale jestem za Resovią bo uwielbiam po porażkach czytać twórczość Rafika
Jak dla mnie większe emocje w tej parze się właśnie skończyły. Po meczach w Rzeszowie finalista będzie już znany. Resovia nic wielkiego nie gra. Mocno faluje. Jednak taka gra wystarczyła na jedną wygraną w Bydgoszczy. U siebie będą mieli zdecydowanie łatwiej. Rzeszów na swoim parkiecie jest drużyną nieporównywalnie lepszą.
Jak dla mnie większe emocje w tej parze się właśnie skończyły. Po meczach w Rzeszowie finalista będzie już znany. Resovia nic wielkiego nie gra. Mocno faluje. Jednak taka gra wystarczyła na jedną wygraną w Bydgoszczy. U siebie będą mieli zdecydowanie łatwiej. Rzeszów na swoim parkiecie jest drużyną nieporównywalnie lepszą.