Skra Bełchatów

Awatar użytkownika
BadTrue
Moderator
Moderator
Kontakt:

Re: Skra Bełchatów

Post autor: BadTrue »

Kłos jest jak na razie w bardzo dobrej formie, oby tylko tak do końca sezonu.
Awatar użytkownika
PvK
Kontakt:

Post autor: PvK »

BadTrue pisze:Kłos jest jak na razie w bardzo dobrej formie, oby tylko tak do końca sezonu.
Kłos Kłosem, ale Hain nie gra wcale gorzej, a ponad to 1. Jest młodszy 2. gra w słabszej drużynie, wiec wstrzymał bym się z ogłaszaniem rewelacji rozgrywek na tym etapie. Zobaczymy który dłużej utrzyma dyspozycję.
kanimo

Post autor: kanimo »

Od przybytku glowa nie boli.
Szkoda, ze takiego urodzaju i formy nie mam na przyjeciu roezgraniu i ataku. Postepy Wlodarczyka srednio przekonujace i co gorsza ostatnio wyparty przez Tuie. Po powrocie FC moze nie powachac boiska.
Awatar użytkownika
leeon

Post autor: leeon »

Zadna tajemnica, że z Antigą, Conte to WW nie powalczy, ale chłopak musi wykorzystać to co ma, uczyć się szybko i walczyć. MAF pewnie, wbrew woli niektórych kibiców uwazajacych że WW nic ne potrafi, da mu jeszcze szanse.
Awatar użytkownika
Arogancja

Post autor: Arogancja »

lucass90 pisze:Bińczyk już pomału podsumowuje sezon ;)

http://www.lodz.sport.pl/sport-lodz/1,1 ... ezonu.html
Gdyby w Skrze wystrzelił, powiedzmy, Jędrzej Maćkowiak - jasne, można by powiedzieć, że odkrycie (ale i tak z pewnym znakiem zapytania, bo już grywał). Ale Kłos? Ja rozumiem, że to red. Bińczyk, więc na jego teksty trzeba wziąć dużą poprawkę, ale to już nie jest budowanie potęgi bełchatowskiej siatkówki, a zakrawa na jakąś potężną ignorancję. Obecny od kilku ładnych sezonów w PlusLidze, wielokrotnie powoływany już do reprezentacji Polski (w końcu nawet medalista ME i LŚ), nazywany jest odkryciem? Kłos ma już 24 lata, więc najwyższy czas, żeby pokazywał to, na co kibice liczą od czasów jego gry w Warszawie. W końcu to jego 4 (!) sezon w Bełchatowie. Już o a' propos Haina (2 lata młodszego) zaczynały pojawiać się głosy, że coś stanął w rozwoju...

Karol na razie faktycznie rozgrywa bardzo dobry sezon. Znając bełchatowską propagandę, już szybciej bym zrozumiała tworzenie najlepszej drużyny sezonu i umieszczanie w niej Kłosa albo obwoływanie go zbawieniem reprezentacji na środku siatki. Ale odkrycie?
Awatar użytkownika
leeon

I tak jedna przesada rodzi drugą. Kto obwołuje go zbawcą? Już o "belchatowskiej propagandzie" nie wspomnę.
Brasil

Post autor: Brasil »

leeon pisze:Już o "belchatowskiej propagandzie" nie wspomnę.
Niewątpliwie Pan Bińczyk zasłużył się w tej sprawie.
Awatar użytkownika
Arogancja

Post autor: Arogancja »

leeon pisze:I tak jedna przesada rodzi drugą. Kto obwołuje go zbawcą? Już o "belchatowskiej propagandzie" nie wspomnę.
Uderz w stół, a nożyce się odezwą? :)

Arcymistrzem wszelkiej przesady związanej ze Skrą jest red. Bińczyk (piszę to ciut się orientując w specyfice pracy dziennikarza lokalnego). Ja tylko wpisałam się w jego stylistykę. Zaznaczam: nie jest fanką Resovii i nie jestem a priori wrogo nastawiona do Skry :).

Tak swoją drogą:
sjp.pwn.pl pisze:odkrycie
1. «zdobycie wiedzy o czymś dotychczas niezbadanym, dotarcie do nieznanych obszarów»
2. «stwierdzenie, że w jakimś zakresie prawda jest inna, niż sądzono dotychczas»
3. «o jakiejś osobie, o jakimś dziele, zjawisku itp. uznanych za najlepsze, najciekawsze w danej dziedzinie, a dotąd nieznanych powszechnie»
Trudno w takim razie nazwać Kłosa odkryciem. Błąd tkwi więc już w samej podstawie artykułu, co raczej kiepsko świadczy o warsztacie dziennikarskim.
kanimo

Znowu wychodzi nam mecz "Skra kontra reszta swiata".
Sprowokowany nie przez takich kibicow jak Compact czy Leon, lecz przez piesni pochwalne Wanio: "alez Karol gra, Stefan (wymiennie z nasz trener" cieszy sie na trybunach".
Jasne, ze powinien sie cieszyc. Tylko warto wspomniec o tej radosci i przy okazji innych mlodych aspirujacych np Haina.

Warto tez wspomniec, ze ten zawodnik ma przeszlosc. Rzucenie nazwy jednej czy dwoch druzyn, w ktorych zawodnik uczyl sie siatkowki zadnemu z panow redaktorow by nie zaszkodzilo. A to, ze bedzie sie o takich druzynach mowilo da stysfakcje zapalencom
w nich pracujacch a moze ze wzrostem popularnosci i na cos wiecej przelozy.
Zagraniczni komentatorzy wiecej danych sa w stanie podac o polskich mlodych siatkarzach niz polscy dziennikarze siatkarscy.
Co nie zmienia faktu, ze Hain i Klos graja bardzo dobry sezon.
Awatar użytkownika
grzegorzg

Post autor: grzegorzg »

Arogancja pisze:...nie jestem a priori wrogo nastawiona do Skry
A a posteriori ? ;)
Arogancja pisze:Trudno w takim razie nazwać Kłosa odkryciem.
Nie wiem, nie wiem. Pamiętając choćby ilość postów w tym temacie w ub sezonie, zastanawiam się, czy nie "podpada" pod pkt 2 przytoczonej przez Ciebie defnicji...

Zostawilibyście już redaktora Bińczyka w spokoju. Uprawia lokalny folklor i pisze dla mas a nie dla fachowców (jakkolwiek nie miałoby to zabrzmieć)
kanimo

Jak dla lokalnych mas to nie ma sprawy :D

A Skra grala na 3 przyjmujacych czy moze WW gral jako atakujacy? Jak to wypadlo?
Awatar użytkownika
grzegorzg

kanimo pisze:A Skra grala na 3 przyjmujacych czy moze WW gral jako atakujacy? Jak to wypadlo?
Uprzedzam, że napiszę z pozycji malkontenta - nastawiłem się na ten mecz jak diabli, ponieważ miał być pierwszym w tym sezonie meczem Skry obejrzanym w całości, a nie tylko kilka, kilkanaście akcji. No i dostałem Brdjovica na rozegraniu i gre na 3 atakujących - Tuja i Włodarczyk atakowali na pewno, Antigi nie pamiętam, może zgrzytałem ze złości zębami...
Żeby choć Conte wszedł w 3 secie - a tu nic...
Wygladało to zgoła niepowaznie - mówię z całą odpowiedzialnoscia. Naprawdę nie wiem, co "taka" druzyna robi w pucharze.
Bezsens totalny. Komentatorzy pozwolili sobie na 2 uwagi, moim zdaniem istotne - jak nisko stoczyła się czeska siatkówka, skoro Szwajcarzy w poprzedniej rundzie wyeliminowali drużynę naszych południowych sąsiadów, no i poddali w wątpliwosć mozliwość utrzymania się Szwajcarów w naszej 1 lidze...
Awatar użytkownika
leeon

Mecz z uwagi na poziom przeciwnika nie dał powodów do sportowych emocji. Można powiedzieć, że się odbył. Dobry ruch Falaski ktory dał odpocząć paru graczom.

Grzegorzg polecam pvr ;-)
Awatar użytkownika
madlark

Post autor: madlark »

grzegorzg pisze: Wygladało to zgoła niepowaznie - mówię z całą odpowiedzialnoscia.
Niepoważnie z czyjej strony? ;)
BadTrue pisze: Mecz był pokazywany, bo przyciąga większą rzesze przed telewizory niż mecze naszych drużyn w LM.
Polsat wie lepiej co jest interesujące.

Niektórzy już chyba zapomnieli, że Skra do CEV trafiła tylnymi drzwiami.
Mogła grać w Challenge Cup zamiast PW i mogła w od razu spotkać się z Fener ;)
Ostatnio zmieniony 6 gru 2013, o 09:43 przez madlark, łącznie zmieniany 1 raz.
Niech się sępy z polsatu udławią. Wróg publiczny polskiej siatkówki: polsat
Łańcuch pęka tam, gdzie jest najsłabsze ogniwo
Ostatnie sekundy są najważniejsze
Awatar użytkownika
OldTimer

Post autor: OldTimer »

Przepraszam za słowa, ale tylko głupek mógł spodziewać się najmocniejszego składu Skry w meczu z takimi kelnerami jak ci Szwajcarzy. Ten mecz stał na identycznym poziomie jak wakacyjny sparing Skry z Polonią Londyn. Ci zawodnicy to kompletni amatorzy z brakami technicznymi w takich prostych elementach jak bieganie więc nie mam pojęcia jak ktoś mógł sobie ostrzyć zęby na ten transmitowany trening ;)
Zagumny, Drzyzga, Wlazły, Konarski, Kubiak, Mika, Buszek, Winiarski, Kłos, Wrona, Nowakowski, Możdżonek, Zatorski, Ignaczak, Antiga, Blain. Chapeau bas!!!
compact

Post autor: compact »

Dane dotyczące oglądalności nie kłamią, można sobie dworować, ale liczby to liczby.

Co do składu, to można sobie wyobrazić, że za Brdovica wyszedłby Uriarte i na pewno byłoby co oglądać i z 3 przyjmującymi. Ale dobrze, że nie zagrał.
Awatar użytkownika
grzegorzg

OldTimer pisze:Przepraszam za słowa, ale tylko głupek mógł spodziewać się najmocniejszego składu Skry w meczu z takimi kelnerami jak ci Szwajcarzy.
Nic nie szkodzi. Do usług...
compact pisze: Ale dobrze, że nie zagrał
Pewnie, że dobrze. Ale jak się wyposzczony nastawi... :D

PS I trzecia uwaga komentatorów, też w mojej opinii warta odnotowania - skoro do tego "pucharku" są preeliminacje, to jaki tam musi być "poziom".
Awatar użytkownika
Pele

Post autor: Pele »

madlark pisze:[quo

Chyba się mylisz bo z gry w pucharach wycofała się Delecta więc automatycznie Skra awansowała do pucharu CEV a PW mogła wystartować w pucharach
Źle pisać o "wielkiej drużynie z twierrdzą" to nienada,
Awatar użytkownika
madlark

Post autor: madlark »

Pele pisze:
madlark pisze:
Chyba się mylisz bo z gry w pucharach wycofała się Delecta więc automatycznie Skra awansowała do pucharu CEV a PW mogła wystartować w pucharach
Chodziło mi o to, że gdyby Delecta się nie wycofała, to Skra byłaby na miejscu PW.
Więc szczęście się do Skry uśmiechnęło ;)
Niech się sępy z polsatu udławią. Wróg publiczny polskiej siatkówki: polsat
Łańcuch pęka tam, gdzie jest najsłabsze ogniwo
Ostatnie sekundy są najważniejsze
Awatar użytkownika
OldTimer

Post autor: OldTimer »

madlark pisze: Niektórzy już chyba zapomnieli, że Skra do CEV trafiła tylnymi drzwiami.
A co to ma do rzeczy? Fakt jest faktem, Skra gra w CEV Cup i tylko dlatego, że trafiła tu tylnymi drzwiami to nie można nic złego powiedzieć na temat ich przeciwników?
Zagumny, Drzyzga, Wlazły, Konarski, Kubiak, Mika, Buszek, Winiarski, Kłos, Wrona, Nowakowski, Możdżonek, Zatorski, Ignaczak, Antiga, Blain. Chapeau bas!!!
Jawol

Post autor: Jawol »

grzegorzg pisze:
Uprzedzam, że napiszę z pozycji malkontenta - nastawiłem się na ten mecz jak diabli, ponieważ miał być pierwszym w tym sezonie meczem Skry obejrzanym w całości, a nie tylko kilka, kilkanaście akcji. No i dostałem Brdjovica na rozegraniu i gre na 3 atakujących - Tuja i Włodarczyk atakowali na pewno, Antigi nie pamiętam, może zgrzytałem ze złości zębami...
Żeby choć Conte wszedł w 3 secie - a tu nic...
Wygladało to zgoła niepowaznie - mówię z całą odpowiedzialnoscia. Naprawdę nie wiem, co "taka" druzyna robi w pucharze.
Bezsens totalny. Komentatorzy pozwolili sobie na 2 uwagi, moim zdaniem istotne - jak nisko stoczyła się czeska siatkówka, skoro Szwajcarzy w poprzedniej rundzie wyeliminowali drużynę naszych południowych sąsiadów, no i poddali w wątpliwosć mozliwość utrzymania się Szwajcarów w naszej 1 lidze...

Myslisz że Uriarte, Wlazły zagrają wszystkie mecze w sezonie? Powiedz mi jak mają to wytrzymać ? Skoro grają z gorszymi to chyba rezerwowi mogą sie wykazać no nie? I Ci lepsi niech sobie odpoczywają. [ingerencja moderatora]
Ostatnio zmieniony 6 gru 2013, o 12:08 przez weary_skier, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 8. Regulaminu Forum.
Kresovia Kre Kresovia Kre Kresovia Kre Kre Kre Kre Kre Kreszów!

PGE SKRA <3
Awatar użytkownika
grzegorzg

Jawol pisze:Myslisz że Uriarte, Wlazły zagrają wszystkie mecze w sezonie? Powiedz mi jak mają to wytrzymać ? Skoro grają z gorszymi to chyba rezerwowi mogą sie wykazać no nie?
Ło Jezu...Czy jakaś doza autoironii w mojej wypowiedzi naprawdę nie jest dostrzegalna ?
Pomału przestaję sie dziwić, że Ci ze sprawniejszym językiem (głową ? ) pisują coraz mniej lub wcale...
Awatar użytkownika
leeon

I nagle wszyscy przestali pisać :-)
sb.slav

Post autor: sb.slav »

Prąd odcięło :)
Nie bądź burakiem, nie przenoś kibolskich zwyczajów na hale. Kibicować można kulturalnie, bądź fair-nie gwiżdż na przeciwników twojej drużyny.
"Resovia jest naszym ZENITEM" - @Idz
"Resovia jest naszą Barceloną(FCB)" - WD-40
Awatar użytkownika
azsiak88

Post autor: azsiak88 »

Nie ma to jak oceniać poziom zespołu, ligi po jednym meczu. OK, Skra grała składem eksperymentalnym, ale przeciwnicy w pierwszym secie zdobyli 23 ptk i mieli piłkę na równowagę.
Ostatnio Trefl zdobył w całym meczu 45 ptk co ma też znaczyć, że nie utrzymałby się w I lidze?
Jak dla mnie uwagi komentatorów co do poziomu zespołu i eksponowania naszej ligi były nie na miejscu. Siatkówka to taka gra, że dziś można wygrać 3:0 a jutro 3:0 przegrać.

Ja mam takie pytanie. Co kierowało Piechockim przy ściągnięciu Brdjovica? To już nawet Drzyzga pozwala sobie na konkretne zarzuty w stosunku do tego rozgrywającego.
PZPS - Polsatowski Związek Piłki Siatkowej
krzysiu

Post autor: krzysiu »

Brdjovic raczej nie był jedynym wyborem , sam Dustin Schneider mówił,że Skra go chciała ale wybrała Brdjovica
Awatar użytkownika
Basil

Post autor: Basil »

Co kierowało Piechockim przy ściągnięciu Brdjovica?
Serb ma znakomite predyspozycje aby pełnić rolę zawodnika zadaniowego, który z pożytkiem dla drużyny może z powodzeniem wejść na zagrywkę bądź na podwyższenie bloku. Myślę, że stosunek ceny do jakości jest w tym wypadku dla prezesa Piechockiego bardzo korzystny i właśnie takie jest przeznaczenie Brdjowicia w bełchatowskiej drużynie.
Brdjovic raczej nie był jedynym wyborem , sam Dustin Schneider mówił,że Skra go chciała ale wybrała Brdjovica
Jak dla mnie taki wybór jest akurat bardzo logiczny o czym wspomniałem wyżej. Co wniósłby Schneider zmieniając Uriarte?
[edit]
Brasil

Post autor: Brasil »

Myślę, że stawianie na dwóch tak młodych rozgrywających to jednak ryzyko, zwłaszcza, że ten drugi nie jest jakąkolwiek opcją na zmianę poza zagrywką i blokiem. Tak, Uriarte jest ograny, ale gdy będzie miał gorszy dzień/słabszą formę/po prostu sobie nie poradzi, to Skra nie ma jakiejkolwiek alternatywy, żeby na to zareagować.
kibic_siatki

Post autor: kibic_siatki »

Brasil pisze:Myślę, że stawianie na dwóch tak młodych rozgrywających to jednak ryzyko, zwłaszcza, że ten drugi nie jest jakąkolwiek opcją na zmianę poza zagrywką i blokiem. Tak, Uriarte jest ograny, ale gdy będzie miał gorszy dzień/słabszą formę/po prostu sobie nie poradzi, to Skra nie ma jakiejkolwiek alternatywy, żeby na to zareagować.
W ogóle skład Skry w tym sezonie jest bez wartościowych rezerwowych: jeden atakujący, jeden rozgrywający, jeden libero, 3 środkowych- tylko na przyjęciu jest alternatywa.
Awatar użytkownika
maciek0812

Post autor: maciek0812 »

kibic_siatki pisze:
Brasil pisze:Myślę, że stawianie na dwóch tak młodych rozgrywających to jednak ryzyko, zwłaszcza, że ten drugi nie jest jakąkolwiek opcją na zmianę poza zagrywką i blokiem. Tak, Uriarte jest ograny, ale gdy będzie miał gorszy dzień/słabszą formę/po prostu sobie nie poradzi, to Skra nie ma jakiejkolwiek alternatywy, żeby na to zareagować.
W ogóle skład Skry w tym sezonie jest bez wartościowych rezerwowych: jeden atakujący, jeden rozgrywający, jeden libero, 3 środkowych- tylko na przyjęciu jest alternatywa.
Bez przesady aż tak źle nie jest, z tym jednym rozgrywającym to bym nie przesadzał bo Brdjiovic to nie jakiś kelner, środkowych jest 4 a nie 3, libero teoretycznie jeden ale w razie czego weźmie się kogoś z Młodej Ligi jak w innych zespołach, jedynie faktycznie nie ma zmienika na ta chwilę dla MW bo Muzaj przechodzi rehabilitacje. Zresztą podpisując Uriarte na rozegranie trzeba było się liczyć że jego zmienikiem nie będzie żadna gwiazda tylko młody perspektywiczny zawodnik, to samo tyczy się Conte który mimo że kontuzjowany to tani nie był.
Zagumny, Świderski, Kadziewicz, Wlazły, Winiarski, Pliński, Ignaczak
Zablokowany

Wróć do „PlusLiga”