ZAK SA Kędzierzyn-Koźle
Re: ZAK SA Kędzierzyn-Koźle
Najlepsze, że przyjęcie Kooya jest chyba najmniejszym problemem Zaksy. Gdyby Ruciak był w swojej normalnej formie, a przede wszystkim - gdyby Gacek był rozsądnym libero, to np. wczorajsze spotkanie Zaksa raczej by wygrała. Kooy to dobry siatkarz, ale chyba niektórzy niepotrzebnie oceniają go, jak zauważyła Edyta, przez pryzmat Fontelesa, gdy tak naprawdę Zaksa miała wtedy sporo farta, że w wieku 28 lat Brazylijczyk zanotował zdeecydowanie najlepszy sezon w karierze.
Swoją drogą to miałem na myśli pisząc przed sezonem, że Zaksa nie ma zbalansowanego duetu przyjmujących.
Swoją drogą to miałem na myśli pisząc przed sezonem, że Zaksa nie ma zbalansowanego duetu przyjmujących.
Czy ja wiem ? Większość raczej ocenia jego przyjęcie przez ten pryzmat. A ogólnie, to spokojnie można "wrzucić" pryzmat np Idiego.Brasil pisze:ale chyba niektórzy niepotrzebnie oceniają go, jak zauważyła Edyta, przez pryzmat Fontelesa
Chyba to nie tak.Nikt nie oczekiwał od Kooya że będzie orłem w przyjęciu,ale wszyscy oczekiwali,że będzie orłem w ataku.A tymczasem on gra słabo właśnie w ataku i dlatego nie spełnia oczekiwań.A czemu wszyscy go atakuja za przyjęcie a nie za atak-ot zagadka:)No i problem z wkomponowaniem się w drużynę i psychiką(takie jest moje wrażenie na podstawie telewizji ,nie mam wtyk w zespole)
@Pele-nie porównuję Lewisa i Gacka w tym meczu(LM)bo obaj zagrali źle, a porównuję grę drużyny wtedy gdy grał Lewis jako libero i w meczu gdy jako libero gra Gacek
@Pele-nie porównuję Lewisa i Gacka w tym meczu(LM)bo obaj zagrali źle, a porównuję grę drużyny wtedy gdy grał Lewis jako libero i w meczu gdy jako libero gra Gacek
Telewizyjny oglądacz.
Pewnie brak kontaktu z grą na żywo powoduje moje zdziwienie , gdy co innego widzę w czasie meczu w tv , a co innego czytam na tym forum
Pewnie brak kontaktu z grą na żywo powoduje moje zdziwienie , gdy co innego widzę w czasie meczu w tv , a co innego czytam na tym forum
Najgorszym problemem jest pierwsza akcja a to zaczyna się od przyjęcia. Tutaj Gacek jest dramatem, przez co nie ma spokoju w przeprowadzeniu akcji. Na moment grał Lewis i tego problemu nie było: z Wawą i Sovią mimo, że mecz przegrany, ale nie przez przyjęcie.
Jak się Seba szybko nie opamięta to będzie problem nawarstwiał się
Jak się Seba szybko nie opamięta to będzie problem nawarstwiał się
Anty PZPS, lepper, bosek, pakol, panikarz
NIez nam wszystkich siatkarzy świata, ale wśród wszystkich podstawowych przyjmujących plusligii niestety chyba tak jest.jinx pisze: Taaa na świecie:D
...i właśnie dlatego Ursula127 Kooy jest krytykowany za przyjęcie, bo przez Gacka jego słabość jest widoczna aż nadto, gdyby był z powodzeniem kryty, nikt by mu nie zarzucał błędu, czy nawet trzech na cały mecz.jinx pisze:Najgorszym problemem jest pierwsza akcja a to zaczyna się od przyjęcia. Tutaj Gacek jest dramatem
Nie mamy siły, nie mamy mocy.
W meczu z Belgami wydawało mi się, że Kooy "odpychał" Gacka ze swojego przyjęcia:D
Może uznał że to mniejsze szkody przyniesiejinx pisze:W meczu z Belgami wydawało mi się, że Kooy "odpychał" Gacka ze swojego przyjęcia:D
Nie mamy siły, nie mamy mocy.
Bo przez Gacka krytykowany jest Kooy. Przy rozsądnym libero - nie żadnym Henno czy Grebennikovem, a po prostu solidnym zawodnikiem na tej pozycji, nie rozmawialibyśmy o przyjęciu Holendra po meczu z Belgami....i właśnie dlatego Ursula127 Kooy jest krytykowany za przyjęcie, bo przez Gacka...
A tu jak na zawołanie... https://twitter.com/GacekPiotr. Nie wiem, czy forum czytał, czy zwykły zbieg okoliczności, że właśnie wrzucił fotki z przygotowań do świątecznego klipu, ale coś jednak robią razem poza boiskiem .Pan Wacek pisze: W zeszłym sezonie wszyscy zawodnicy co chwilę podkreślali że w drużynie panuje super atmosfera, co zresztą potwierdzali wrzucanymi zdjęciami, czy tweetami (głownie Antek i Lipe). A w tym roku cisza. Nikt się o atmosferze nie wypowiada, żadnych zdjęć z wygłupów czy z jakieś imprezki. Coś wyraźnie w tej drużynie szwankuje co widać na boisku jak i poza nim.
Za to chyba wypada wysłać Gato do kopalniPiotr Gacek @GacekPiotr 30 lis
Nie łatwo, ale wpadły cenne 3 punkty:))) swoją drogą ciekawe czy będzie choć jedna kolejka bez niespodzianek?;))
JSW- Wawa 3:2!!!
Wypadałoby znać nazwy drużyn z którymi się gra
Niech się sępy z polsatu udławią. Wróg publiczny polskiej siatkówki: polsat
Łańcuch pęka tam, gdzie jest najsłabsze ogniwo
Ostatnie sekundy są najważniejsze
A kogo obchodzi blamaż w LM, będzie świąteczny klip!!!
1998, 2000, 2001, 2002, 2003, 2016, 2017, 2019
To raczej dwie różne sprawy ! Zapewne obowiązki marketingowe...Hirako pisze:A kogo obchodzi blamaż w LM, będzie świąteczny klip!!!
Czyli Gato skupia się na marketingu, (bo reszta w tym temacie się nie udziela)Garp pisze:To raczej dwie różne sprawy ! Zapewne obowiązki marketingowe...Hirako pisze:A kogo obchodzi blamaż w LM, będzie świąteczny klip!!!
a reszta jest od grania?
Kibice chyba bardziej oczekują na newsy sportowe?
Niech się sępy z polsatu udławią. Wróg publiczny polskiej siatkówki: polsat
Kibice sobie, a sponsorzy sobiemadlark pisze: Kibice chyba bardziej oczekują na newsy sportowe?
Niech się Gato zajmie w zaksie marketingiem a funkcję libero sobie darujemadlark pisze:Czyli Gato skupia się na marketingu, (bo reszta w tym temacie się nie udziela)Garp pisze:To raczej dwie różne sprawy ! Zapewne obowiązki marketingowe...Hirako pisze:A kogo obchodzi blamaż w LM, będzie świąteczny klip!!!
a reszta jest od grania?
Kibice chyba bardziej oczekują na newsy sportowe?
Cygan zawinił a kowala powiesili.Kooy ma atakować a przyjmować za niego ma kto inny.Tymczasem ten "inny' nie wypełnia należycie swoich obowiązków a Kooy za to obrywa.Holender powinien zbiera gromy,ale za niemoc w ataku,bo tu nie spełnia swojego zadania.Czy ta niemoc bierze się ze słabego przyjęcia i rozegrania? W części pewnie tak,ale po to sprowadzony jest drogi i znany zawodnik by te błędy naprawiał.pk+ pisze:...i właśnie dlatego Ursula127 Kooy jest krytykowany za przyjęcie, bo przez Gacka jego słabość jest widoczna aż nadto, gdyby był z powodzeniem kryty, nikt by mu nie zarzucał błędu, czy nawet trzech na cały mecz.jinx pisze:Najgorszym problemem jest pierwsza akcja a to zaczyna się od przyjęcia. Tutaj Gacek jest dramatem
Telewizyjny oglądacz.
Ktoś pisał o atmosferze... Ta jest zawsze sprzęgnięta z wynikami - jedno napędza drugie. Pytanie tylko co jest pierwsze: wygrane/dobra atmosfera czy przegrane/zła atmosfera.
Jest słabe przyjęcie (Gacek), rozegranie w związku z tym nie może być wyrafinowane (jeszcze parę lat temu Guma dołożył by swojego geniuszu i poprawił je w wystawach), a to z kolei prowadzi do dość czytelnej gry i łatwiejszego zadania dla bloku przeciwników. Dlatego zarówno Bociek jak i Kooy nie mają łatwego zadania i ich statystyki nie wyglądają imponująco. Gdy przychodzi mecz jak ze Skrą, kiedy siedzi zagrywka to blokiem udaje się nadrobić przez co wynik jest lepszy przez co atmosfera jest napędzająca. W innym przypadku brakuje zawodnika, który by dodał wiary reszcie i spirala się nakręca w drugą stronę.
Jak dla mnie, patrzącego z boku i widzącego Zaksę na żywo w Rzeszowie zdecydowanie ruchem doraźnym dla Świderskiego powinno być przesunięcie Lewisa na libero już jutro. Bardzo trudna rzecz do zrobienia dla Sebastiana ze względów pozasportowych
Myślę, że Zaksa to na tyle profesjonalny klub, że już od jakiegoś czasu prowadzi poszukiwania przyjmującego bo takowy jest NIEZBĘDNY!!!
Jak się troszkę poprawi przyjęcie, to gra się urozmaici i oba skrzydła będą miały o wiele łatwiej i inaczej to zacznie wyglądać.
Jest słabe przyjęcie (Gacek), rozegranie w związku z tym nie może być wyrafinowane (jeszcze parę lat temu Guma dołożył by swojego geniuszu i poprawił je w wystawach), a to z kolei prowadzi do dość czytelnej gry i łatwiejszego zadania dla bloku przeciwników. Dlatego zarówno Bociek jak i Kooy nie mają łatwego zadania i ich statystyki nie wyglądają imponująco. Gdy przychodzi mecz jak ze Skrą, kiedy siedzi zagrywka to blokiem udaje się nadrobić przez co wynik jest lepszy przez co atmosfera jest napędzająca. W innym przypadku brakuje zawodnika, który by dodał wiary reszcie i spirala się nakręca w drugą stronę.
Jak dla mnie, patrzącego z boku i widzącego Zaksę na żywo w Rzeszowie zdecydowanie ruchem doraźnym dla Świderskiego powinno być przesunięcie Lewisa na libero już jutro. Bardzo trudna rzecz do zrobienia dla Sebastiana ze względów pozasportowych
Myślę, że Zaksa to na tyle profesjonalny klub, że już od jakiegoś czasu prowadzi poszukiwania przyjmującego bo takowy jest NIEZBĘDNY!!!
Jak się troszkę poprawi przyjęcie, to gra się urozmaici i oba skrzydła będą miały o wiele łatwiej i inaczej to zacznie wyglądać.
[URL=https://matchnow.info]Prime Сasual Dating[/URL]
W stu procentach zgadzam się z pewniakiem:D
Klip świąteczny to pomysł "Strefy 13" a nie klubu, siatkarze dostali zaproszenie i skorzystali z niego niektórzyGarp pisze:To raczej dwie różne sprawy ! Zapewne obowiązki marketingowe...Hirako pisze:A kogo obchodzi blamaż w LM, będzie świąteczny klip!!!
Źle pisać o "wielkiej drużynie z twierrdzą" to nienada,
ZAKSA miała lecieć dzisiaj do Gdańska z Krakowa, ale odwołali im lot z powodu pogody w Gdańsku.
Ciekawe jak tam dotrą. Autokarem to jakieś 12 godzin, a mecz już jutro
chyba że ich po drodze zawieje i jakieś drzewo na drodze albo coś podobnego. Z tymi 12 godzinami to troche przesadzasz ale z 7-8 godzin na pewnoKChudz pisze:ZAKSA miała lecieć dzisiaj do Gdańska z Krakowa, ale odwołali im lot z powodu pogody w Gdańsku.
Nie oni jedni pewnie w takiej sytuacji Pogoda w ten weekend wybitnie nie sprzyja podróżowaniu. Wrodzona moja złośliwość podpowiada, że ewentualną wymówkę na słabszą dyspozycję (gdybanie) może sponsorować i pogoda i kiepskie humory po LMKChudz pisze:ZAKSA miała lecieć dzisiaj do Gdańska z Krakowa, ale odwołali im lot z powodu pogody w Gdańsku.
Coś czuć radość w Twoim zdaniu że może...............walkower .KChudz pisze:ZAKSA miała lecieć dzisiaj do Gdańska z Krakowa, ale odwołali im lot z powodu pogody w Gdańsku.
Jak Lewis przejdzie na libero to pewnie 4 przyjmującym zostanie ktoś z młodej ZAKSY.
Pociągiem z Krakowa do Gdańska jest raptem 8 godzin, choć w taką pogodę kolej to zawsze ryzyko (ale autokar w sumie też).
"To jest Olsztyn. Moje miasto. Mój klub."
Dzisiaj pociąg był spóźniony 390 minutChal pisze:Pociągiem z Krakowa do Gdańska jest raptem 8 godzin, choć w taką pogodę kolej to zawsze ryzyko (ale autokar w sumie też).
Jesteś w błędzie. Sądzę, że ZAKSA i tak wygra, pomimo przeciwności losu.Zzenek pisze: Coś czuć radość w Twoim zdaniu że może...............walkower .
Złośliwy będę, jeśli warunki dojazdu zostaną wykorzystane do ... mękolenia, lub przełożenia meczu
https://twitter.com/K_Soloducha/status/ ... 9871764480po 8,5h godzIn podróży wyjeżdżamy z... Katowic jedziemy na rekord!
"To jest Olsztyn. Moje miasto. Mój klub."
No to już widze jutrzejszą znakomitą forme ZAKSY
1998, 2000, 2001, 2002, 2003, 2016, 2017, 2019
Ale to pisał przed 6 rano z tego co widzęChal pisze:https://twitter.com/K_Soloducha/status/ ... 9871764480po 8,5h godzIn podróży wyjeżdżamy z... Katowic jedziemy na rekord!