Transfery 2014/2015

compact

Re: Transfery 2014/2015

Post autor: compact »

No chyba tylko w jedna stronę jest ta pewność :D
Awatar użytkownika
leeon

Post autor: leeon »

Chal - nie piszę, że na pewno nie ogra, piszę jak oceniam ten transfer. To, że jeden z użytkowników, który wielokrotnie udowadniał, że ma kompleks Skry - do tego sprowadził tą ocenę to inna sprawa. Z lubością przypominam ogółowi, że jest to użytkownik znany z kuriozalnych proroctw i argumentów.
Awatar użytkownika
Noworoczny

Post autor: Noworoczny »

Bardziej prawdziwe od stwierdzenia, że ja mam kompleks Skry jest zdanie, że kol. Leeon ma mój kompleks. To chyba oczywiste w świetle jego wpisów. Wiele z nich, zamiast nt. siatkówki, odnosi się do mnie (-;
#muremzaheynenem

Odpowiadam tylko za to, co napisałem, a nie za to, co sobie pomyślałeś, czytając.
Awatar użytkownika
leeon

:) jakoś nie odnosiłem się do Twojej osoby podczas (kolejnej) nieobecności, a Ty wpadasz i od razu o Skrze :) . Pozostawiam to ocenie innych i ............ polecam lekturę mojego podpisu :) :) :)
Awatar użytkownika
Noworoczny

Informuję na wszelki wypadek, że jestem żonaty. Poza tym to forum rozmów o siatkówce a nie o użytkownikach forum.
#muremzaheynenem

Odpowiadam tylko za to, co napisałem, a nie za to, co sobie pomyślałeś, czytając.
Awatar użytkownika
leeon

heheh dobre :) ale i tak Skra mistrzem :)
ksjw90

Post autor: ksjw90 »

[Treść edytowana]
Ostatnio zmieniony 24 lip 2014, o 23:31 przez sb.slav, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Powód: naruszenie punktów 8. 13. oraz 23. Regulaminu Forum.
Awatar użytkownika
leeon

ksjw czyżbyś kwestionował to kto jest obecnym MP? :)
Awatar użytkownika
maciek0812

Post autor: maciek0812 »

"Bartman przyjmujący już nie istnieję", a PlusLiga nie jest jego pierwszym wyborem bo "ofert nie brakuje". Zibi zawsze w wywiadzie coś śmiesznego powie ale niech się chłopak zdecyduje w końcu. ;)
Zagumny, Świderski, Kadziewicz, Wlazły, Winiarski, Pliński, Ignaczak
Awatar użytkownika
Arogancja

Post autor: Arogancja »

A co miał powiedzieć, skoro go AA przestawił na atak? "Nie trenerze, dziękuję, wolę być zmiennikiem Kurka niż grać w pierwszej "6" reprezentacji i spełniać swoje marzenie"? ZB9 bezgranicznie AA zawierzył i dał temu wyraz w słynnej wypowiedzi o tym, że przyjmujący Bartman już nie istnieje. Można Zbyszka nie lubić, ale trudno zaprzeczyć, że facet naprawdę sporo wtedy ryzykował i poświęcił, coś też w końcu z tą kadrą ugrał. Może gdyby Wlazły miał podobne przekonanie do zmiany pozycji co Bartman, jego gra na przyjęciu wyglądałaby lepiej. Tym bardziej, że Mariusz miał i ma może większe możliwości, by po takiej zmianie być jeszcze lepszym zawodnikiem niż na swojej nominalnej pozycji.
Awatar użytkownika
maciek0812

Post autor: maciek0812 »

Wlazły też zmienił pozycje i też to był pomysł trenera ale jakoś nie powiedział w wywiadzie że Wlazły atakujący już nie istnieje.
Zagumny, Świderski, Kadziewicz, Wlazły, Winiarski, Pliński, Ignaczak
Awatar użytkownika
Noworoczny

Ale przecież prawdę powiedział. Wtedy, gdy to mówił, aż do dziś, przyjmujący Bartman nie istniał. Teraz się odrodzi. Też mi powód do dyskusji.
#muremzaheynenem

Awatar użytkownika
BadTrue
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: BadTrue »

Niestety Grodecki nie miał za bardzo wyjścia i musiał ściągnąć Bartmana ale moim zdaniem nie sprawdzi się w roli przyjmującego. Na pewno Gierczyński sobie dużo pogra.
-INFORMATOR-

Post autor: -INFORMATOR- »

Jak zawsze wszyscy już biadolą przed sezonem Bartman ma sporo do udowodnienia i oczywiście dług do spłacenia wobec Grodeckiego więc myślę że źle nie będzie .Poczekajmy z ocenianiem zawodników chociaż do końca pierwszej rundy
Awatar użytkownika
b^free

Re: Odp: Transfery 2014/2015

Post autor: b^free »

-INFORMATOR- pisze:Jak zawsze wszyscy już biadolą przed sezonem Bartman ma sporo do udowodnienia i oczywiście dług do spłacenia wobec Grodeckiego więc myślę że źle nie będzie .Poczekajmy z ocenianiem zawodników chociaż do końca pierwszej rundy
To Bartman ma dług wobec Grodeckiego, że w ogóle go ktoś zatrudnił...
-INFORMATOR-

Post autor: -INFORMATOR- »

b^free pisze:
-INFORMATOR- pisze:Jak zawsze wszyscy już biadolą przed sezonem Bartman ma sporo do udowodnienia i oczywiście dług do spłacenia wobec Grodeckiego więc myślę że źle nie będzie .Poczekajmy z ocenianiem zawodników chociaż do końca pierwszej rundy
To Bartman ma dług wobec Grodeckiego, że w ogóle go ktoś zatrudnił...

A co ja napisałem nie umiesz czytać Bartman ma dług do spłacenia
pk+

Post autor: pk+ »

b^free pisze: To Bartman ma dług wobec Grodeckiego, że w ogóle go ktoś zatrudnił...
A Grodecki ma dług wobec Bartmana co na pewno zapisał w kontrakcie w postaci okrągłej sumki... :) Czy może sądzisz że to Bartman płaci Grodeckiemu za możliwość zatrudnienia :D

Prawda jest taka że gdyby nie Bartman to ciężko byłoby kogoś sensownego znaleźć, natomiast ZB na pewno klub by znalazł, byc może musiałby zweryfikować nieco swoje oczekiwania finansowe, ale na pewno by się gdzieś zaczepił i nie zbiedniał.
Nie mamy siły, nie mamy mocy.
compact

pk+ pisze: natomiast ZB na pewno klub by znalazł, byc może musiałby zweryfikować nieco swoje oczekiwania finansowe, ale na pewno by się gdzieś zaczepił i nie zbiedniał.
Jakiś by znalazl, ale przypominam, że za pasem sierpień, a zdecydowana większość poważnych (i z kasą) zespołów już zakontraktowała zawodników na kluczowe pozycje.
Awatar użytkownika
b^free

Post autor: b^free »

post usunięty
Ostatnio zmieniony 25 lip 2014, o 11:22 przez nikt wazny, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: pkt 13 regulaminu
pk+

Post autor: pk+ »

compact pisze:
pk+ pisze: natomiast ZB na pewno klub by znalazł, byc może musiałby zweryfikować nieco swoje oczekiwania finansowe, ale na pewno by się gdzieś zaczepił i nie zbiedniał.
Jakiś by znalazl, ale przypominam, że za pasem sierpień, a zdecydowana większość poważnych (i z kasą) zespołów już zakontraktowała zawodników na kluczowe pozycje.
Pełna zgoda, ale z drugiej strony mogą pojawiać się kluby mocno zdesperowane bo im zawodnik uciekł, złapał kontuzję itp, Myślę że w planach transferowych Bartmana najbardziej namieszał Antiga nie dając mu powołania do reprezentacji, jednak wartość takiego zawodnika spada.

W obecnej sytuacji chyba obaj panowie i Bartman, i Grodecki są szczęśliwi... nie ma mowy o żadnym długu wdzięczności, bądź jest on obustronny.
Nie mamy siły, nie mamy mocy.
Maciej 2012

Post autor: Maciej 2012 »

Powrót Zbyszka na przyjęcie stał się faktem. Cieszy mnie to ponieważ zawsze wolałem Bartmana na przyjęciu niż na ataku.
Awatar użytkownika
leeon

To że Bartman do teraz był bez kontraktu wprost wskazuje jak jest oceniany w kontekście relacji jakość/cena.
Awatar użytkownika
Chal

Post autor: Chal »

Kazijskiego też ta prawidłowość dotyczy?
"To jest Olsztyn. Moje miasto. Mój klub."
compact

Mogę się mylić, ale Kazijski to chyba czekał, aż Mosna zepnie jakiś budżet.
Awatar użytkownika
leeon

Kazijski miał pomysł na przyszłość a ZB nie. Czekał i tyle. Zmiana pozycji dobitnie wskazuje jak był zdesperowany.
kibic_siatki

Post autor: kibic_siatki »

pk+ pisze: Myślę że w planach transferowych Bartmana najbardziej namieszał Antiga nie dając mu powołania do reprezentacji, jednak wartość takiego zawodnika spada.
W obecnej sytuacji chyba obaj panowie i Bartman, i Grodecki są szczęśliwi... nie ma mowy o żadnym długu wdzięczności, bądź jest on obustronny.
No bez przesady- był powołany do reprezentacji na ten sezon. Jeśli celem Bartmana w reprezentacji był wzrost wartości transferowej, to mógł sobie w niej trochę pograć, a nie rezygnować na początku- bo warunki mu nie odpowiadały.

W obecnej sytuacji obie strony powinny być zadowolone, bo prezes ma polskiego zawodnika na przyjęciu o niezłych umiejętnościach (bez ściągania wynalazków z Ameryki lub nadawania obywatelstw), a Bartmanowi trudno byłoby znaleźć lepszy klub (tym bardziej jeśli na poważnie brał pod uwagę Koreę Pd).

Co do zmiany pozycji na boisku: nikt mu nie kazał zmieniać pozycji w klubie (JW). Uwierzył trenerowi reprezentacji, że jest świetnym atakującym i postanowił w klubie też zmienić pozycję. Wiązało się to ze zmianą klubu, a szału na nowej pozycji w różnych klubach nie zrobił. Są lepsi od niego zawodnicy np. Anderson, którzy w klubie grają na innej pozycji, a w reprezentacji w innej i nie robią z tego problemu.
StanLee

Post autor: StanLee »

Rok temu Priddy po świetnym sezonie w Turcji, wygranej w Pucharze CEV i tytule MVP nie potrafił znaleźć klubu. Ale znalazłby coś np. w Turcji Zibi.

Jeszcze co do Jastrzębia, to nie sądzę, żeby przyjęcie było elementem, które im nie pozwoli na wygrywanie. Tzn. skoro w Pluslidze-już-lepszej-niż-Serie-A Puchar Polski wygrała Zaksa mająca na przyjęciu Kooya, Gacka i niemrawego Ruciaka, i to chyba nie tak dawno, i chyba nawet wygrywając uprzednio ze Skrą i Jastrzębskim, który zmasakrował Resovię i miał to samo zrobić z KK, to tak źle nie będzie. Głównym problemem JW będzie zagrywka a tym samym blok - i dlatego nic poważnego nie wygrają. Ale takim samym (czy też podobnym) kłopotem byłoby to z Kubiakiem w składzie. Muszą trafić na Resovię, jak w tym roku dwa razy, wtedy jest szansa. A tak serio niezbadane są wyroki naszej ligi, skoro finał zrobił Rzeszów z Lotmanem, Penczewem i Konarskim na skrzydłach.

A, Gierczyński może lepiej przyjmować od Bartmana, ale on przez 2/3 sezonu będąc w drugiej linii np. nie brał floatów.
Skrzypek

Post autor: Skrzypek »

StanLee pisze:A, Gierczyński może lepiej przyjmować od Bartmana, ale on przez 2/3 sezonu będąc w drugiej linii np. nie brał floatów.
Bartman zapewne także nie będzie przyjmował flotów i to przez 3/3 sezonu.
StanLee

Post autor: StanLee »

Skrzypek pisze:Bartman zapewne także nie będzie przyjmował flotów i to przez 3/3 sezonu.
Dlatego to nie jest zbytnie osłabienie.
pewniak

Post autor: pewniak »

kibic_siatki pisze:No bez przesady- był powołany do reprezentacji na ten sezon. Jeśli celem Bartmana w reprezentacji był wzrost wartości transferowej, to mógł sobie w niej trochę pograć, a nie rezygnować na początku- bo warunki mu nie odpowiadały.
Myslisz, że sprawa gry na przyjęciu przez Bartmana to decyzja podjęta w ostatnich dniach? Nie zdziwiłbym się gdyby Zibi był po rozmowach z Grodeckim i podjął ta decyzję już wtedy gdy został odsunięty od kadry. Skoro się nie załapał do pierwszej dwójki stwierdził, że szkoda sił, lepiej odpocząć by zacząć przygotowania do nowej/starej pozycji.
[URL=https://matchnow.info]Prime Сasual Dating[/URL]
ODPOWIEDZ

Wróć do „PlusLiga”