Sezon 2016/2017 - pozostałe mecze o nic
Re: Sezon 2016/2017 - pozostałe mecze o nic
a w sobotę albo niedzielę ma być jakiś film czy coś w tym stylu z pożegnania Gumy
Ta transmisja meczu o 7 miejsce między Treflem i Czarnymi w Polsacie, to nie ma co kryć jednak głównie ukłon dla osoby Piotrka Gacka, który dziś właśnie kończy swoją karierę i pożegna się z kibicami.mikser pisze:Ja nie wiem czy się Polsat zapomniał, że siatki to w tv jak najmniej ma być, ale dla spragnionych dziś transmisja meczu Lotosu z Czarnymi. Jako przeciwwaga dla LM.
Co by nie mówić ładny gest tv ze słoneczkiem w logo i docenienie w ten sposób pięknej kariery Gato.
Aaaaa,to takie buty Raz na jakiś czas to i polsat się uczłowieczy.
ciekawe czy Gdańsk ma plany wyjęcia kogoś z Radomia do Lotosu. Bo jeśli nie będzie kasy w Lotosie, to mogliby spróbować wyciągnąć Fornala czy Żalińskiego w miejsce Hebdy.
Ale mam nadzieję, że plotki o większych wzmocnieniach są prawdziwe
Fornal ma ważny kontrakt z Czarnymi na przyszły sezon.kinagyo pisze:ciekawe czy Gdańsk ma plany wyjęcia kogoś z Radomia do Lotosu. Bo jeśli nie będzie kasy w Lotosie, to mogliby spróbować wyciągnąć Fornala czy Żalińskiego w miejsce Hebdy.
Zresztą, biorąc po uwagę to jak bardzo niechętnie Anastasi przy mizerii gry Hebdy i Pietruczuka wykorzystał w obecnym sezonie talent niemniej uzdolnionego niż Fornal, czy Kwolek ich kolegi z reprezentacji juniorów Szymona Jakubiszaka, to jednak dobrze, że Tomek zostaje w Radomiu.
I też mam nadzieję, że ten mecz to była ostatnia szansa dana Hebdzie w barwach Trefla. Ile można?
Świetny mecz Czarnych, przyjemnie się ich oglądało.
Z Fornala to będzie kawał zawodnika. Kędzior ładnie sypał, szkoda go do Kowala..
Piękne zagranie Żalińskiego niczym Ngapeth czy Deroo, czyli wystawa z pajpa na prawe
10pkt z rzędu Czarnych w pierwszym secie przy zagrywce Smitha również niespotykane.
W sumie powinno być 3:0 gdyby Mika nie zakończył drugiego seta dwoma asami
Z Fornala to będzie kawał zawodnika. Kędzior ładnie sypał, szkoda go do Kowala..
Piękne zagranie Żalińskiego niczym Ngapeth czy Deroo, czyli wystawa z pajpa na prawe
10pkt z rzędu Czarnych w pierwszym secie przy zagrywce Smitha również niespotykane.
W sumie powinno być 3:0 gdyby Mika nie zakończył drugiego seta dwoma asami
Jak Fornal poprawi umiejętności w ataku, a do tego nabierze ogrania, siły i fizyki nie tracąc przy tym tego dobrego czucia w przyjęciu, to będzie kiedyś kozakiem.
Mika kończy sezon na 51% skuteczności i 36% efektywności w ataku przy 681 atakach w sezonie, dzisiaj widziałem go w akcji pierwszy raz od dłuższego czasu, fizycznie wygląda chyba nieźle, przyjmował nie najgorzej (jak dla mnie wizualnie lepiej niż w statystykach). Jeśli chce sobie teraz zrobić przerwę od reprezentacji, to nie powinno mu się stwarzać przeszkód, ale tak czy inaczej w przyszłości to powinien być pewny punkt naszej drużyny narodowej.
Mika kończy sezon na 51% skuteczności i 36% efektywności w ataku przy 681 atakach w sezonie, dzisiaj widziałem go w akcji pierwszy raz od dłuższego czasu, fizycznie wygląda chyba nieźle, przyjmował nie najgorzej (jak dla mnie wizualnie lepiej niż w statystykach). Jeśli chce sobie teraz zrobić przerwę od reprezentacji, to nie powinno mu się stwarzać przeszkód, ale tak czy inaczej w przyszłości to powinien być pewny punkt naszej drużyny narodowej.
Fornal z Ziobrowskim podpisali na 3 lata wiec wyciagnac to ewentualnie mozna rece z kieszeni.
Jesli chodzi o tempo przyrostu masy miesniowej i sily u Fornala-nie warto isc na skroty. To nasz pierszy od dluzszego czasu (od Winiara) zawodnik kompletny. Przyjmujacy z przyjeciem, niezlym atakiem, blokiem i zagrywka. Mysli, widzi, kontroluje to co robi.
A sila przyjdzie stopniowo.
I dac mu dograc MS z kolegami. W tym wieku kadrze nie pomoze, kolegom tak. Jak ma pchac wozek i dzwigac wieksze ciezary niech zostanie z rowiesnikami.
Drukjul- a Jakubiszak nie jest rok mlodszy? Az sprawdze. Na pewno znacznie mniej ograny, wyplynal praktycznie na zeszlorocznych MPJ, poza ostatnim sezonem nie gral w zadnych reprezentajach. Na boisku na MEJ spedzil czasu nieduzo, pamietam jedno dluzsze wejscie. Ostatnio tez mial MPJ (juz jako kapitan Trefla) i finaly MPL . Na poczatku sezonu AA go wpuszczal (fakt-z musu). Jak na pierwszy raz-moze byc.
Ziobrowski dojrzewa, choc jeszcze troche chimeryczny.
Kedzior sie wyrobil, gra duzo dokladniej. Zobaczymy do ktorej szostki w Resovii i jak to bedzie wygladac. Moze nie bedzie az takiego dramaru na sypie, za te pare lat.
Zalinski do kadry-waskiej.
Edit- Jakubiszak jest 98 i szedl z mlodszymi rocznikami. Jeszcze w zeszlym tygodniu gral przeciez MPJ. To jeszcze junior, w zeszlym roku podczas MPJ byl juniorem mlodszym.
Jesli chodzi o tempo przyrostu masy miesniowej i sily u Fornala-nie warto isc na skroty. To nasz pierszy od dluzszego czasu (od Winiara) zawodnik kompletny. Przyjmujacy z przyjeciem, niezlym atakiem, blokiem i zagrywka. Mysli, widzi, kontroluje to co robi.
A sila przyjdzie stopniowo.
I dac mu dograc MS z kolegami. W tym wieku kadrze nie pomoze, kolegom tak. Jak ma pchac wozek i dzwigac wieksze ciezary niech zostanie z rowiesnikami.
Drukjul- a Jakubiszak nie jest rok mlodszy? Az sprawdze. Na pewno znacznie mniej ograny, wyplynal praktycznie na zeszlorocznych MPJ, poza ostatnim sezonem nie gral w zadnych reprezentajach. Na boisku na MEJ spedzil czasu nieduzo, pamietam jedno dluzsze wejscie. Ostatnio tez mial MPJ (juz jako kapitan Trefla) i finaly MPL . Na poczatku sezonu AA go wpuszczal (fakt-z musu). Jak na pierwszy raz-moze byc.
Ziobrowski dojrzewa, choc jeszcze troche chimeryczny.
Kedzior sie wyrobil, gra duzo dokladniej. Zobaczymy do ktorej szostki w Resovii i jak to bedzie wygladac. Moze nie bedzie az takiego dramaru na sypie, za te pare lat.
Zalinski do kadry-waskiej.
Edit- Jakubiszak jest 98 i szedl z mlodszymi rocznikami. Jeszcze w zeszlym tygodniu gral przeciez MPJ. To jeszcze junior, w zeszlym roku podczas MPJ byl juniorem mlodszym.
Fornal przy wzroście 198cm, waży 96kg wg plusligi - także niech on już nie pakuje, a ćwiczy nad wyskokiem i szybkością.kanimo pisze:Jesli chodzi o tempo przyrostu masy miesniowej i sily u Fornala-nie warto isc na skroty.
Przyzyj mu sie. Absolutnie nie jest przepakowany. Ziobrowski rowniez nie.
Czyli jest ok i tak trzymac.
Czyli jest ok i tak trzymac.
http://www.polsatsport.pl/wiadomosc/201 ... w-ipla-tv/
Dla siatkarskich kibiców mamy znakomitą wiadomość. Drugi mecz pomiędzy Łuczniczką i AZS-em Częstochowa, który zadecyduje o utrzymaniu jednej z drużyn w Pluslidze, pokażemy na żywo na naszym portalu Polsatsport.pl. Spotkanie będzie także można zobaczyć ZA DARMO na platformie IPLA TV. Wielkie emocje już 19 kwietnia!
Jedyne jako tako logiczne wytłumaczenie to takie, że jest jakiś zapis w umowie z ligą, ile meczów mają pokazać i wyszło, że brakuje 5. A że do końca sezonu zostało 5, to muszą pokazać wszystkie
"To jest Olsztyn. Moje miasto. Mój klub."
A tymczasem w cieniu finału AZS wygrał 1. seta w Bydgoszczu
[URL=https://matchnow.info]Prime Сasual Dating[/URL]
Teraz prowadzi już Bydgoszcz. 2:1 i jak na razie najwyżej wygrany set dzisiaj (do 19).
EDIT 3:1
EDIT 3:1
Jednak dużymi krokami, AZS już jedną nogą w 1 lidze. Trzymajmy kciuki za Zawiercie i Szymurę, aby jak najszybciej uciekał
Spuścić ich jak woda w kiblu do I ligi!REddy pisze:Jednak dużymi krokami, AZS już jedną nogą w 1 lidze. Trzymajmy kciuki za Zawiercie i Szymurę, aby jak najszybciej uciekał
-
Częstochowa gra baraż z 1 ligą ?
Tak jest, po pierwszym meczu wygranym za 2pkt, dziś przegrali za 3 i zacznie się prawdziwy spektakl Chcę zobaczyć minę Boska i jąkanie Bąkiewicza po spadkuestril1992 pisze:Częstochowa gra baraż z 1 ligą ?
Módlmy się, by się ta farsa zakończyła i Częstochowa spadła z hukiem z ligi
Myślę, że trochę Cię, Drogi Kolego, fantazja poniosła z tym - bądź co bądź - brakiem kultury i szacunku do - jakkolwiek patrząc na ostatnie lata i zarządzanie klubem - zasłużonego w ostatnim 10-leciu XX wieku klubu dla siatkówki w Polsce.ksjw90 pisze:Spuścić ich jak woda w kiblu do I ligi!REddy pisze:Jednak dużymi krokami, AZS już jedną nogą w 1 lidze. Trzymajmy kciuki za Zawiercie i Szymurę, aby jak najszybciej uciekał
Serce się ściska, ale też bardzo tego chcę... Liczę że to sprawi odessanie się trzech pijawek (SAMIwiecieOkogoMIchodzi) co odmieni oblicze siatkówki, tej częstochowskiej siatkówki...oby jak najszybciej...Liczę - pod nowym dowództwem - na połączenie sił AZSu i Norwida.Camillo Marcotti pisze:Módlmy się, by się ta farsa zakończyła i Częstochowa spadła z hukiem z ligi
Kiedyś wrócimy tam, gdzie nasze miejsce...
Oczywiście, mi też chodzi głównie o ten zarząd, gdyż zawsze lubiłem Częstochowę, chociażby za czasu Billingsa, czy nawet później, zanim Bosek z Pakoszem zniszczyli ten klub do reszty. I chyba tylko spadek może być bodźcem, który pogoni to towarzystwo i pozostanie mieć nadzieję, że znajdą się jacyś normalni ludzie, którzy odbudują wielką siatkówkę w Częstochowie.
Paradoksalnie jaj to mądrze rozegrają, to za rok wrócą. A będzie łatwiej wrócić niż się utrzymać. Jak pamiętam dwa kluby lecą a trzeci gra baraż. A przy takiej koncepcji budowy składu jak obecnie znów byli by w końcówce tabeli.
Musieli by wygrac z tym trzecim, jesli masz racje.
A aktualnie od trzeciego od dolu sa slabsi, skoro sa na samym dnie.
Uff. Pogonic te pijawki, najlepiej w ogole z poskiej siatkowki. Po tym j ak rzadza sie u siebie nalezy sadzic, ze miejsca w PZPSie to czyste pasozytnictwo.
A aktualnie od trzeciego od dolu sa slabsi, skoro sa na samym dnie.
Uff. Pogonic te pijawki, najlepiej w ogole z poskiej siatkowki. Po tym j ak rzadza sie u siebie nalezy sadzic, ze miejsca w PZPSie to czyste pasozytnictwo.
Jakby ktoś chciał obejrzeć kawał dobrej siatkówki to Polsat w środę i czwartek o 18 puści nam baraż Czewy z Zawierciem.
-
Dobrej siatkówki owszem, ale ze strony Zawiercia.mikser pisze:Jakby ktoś chciał obejrzeć kawał dobrej siatkówki to Polsat w środę i czwartek o 18 puści nam baraż Czewy z Zawierciem.
I jaki to ma cel? Chyba tylko taki, że liczą, że Zawiercie się kamer przestraszy i Czewa wygra...mikser pisze:Jakby ktoś chciał obejrzeć kawał dobrej siatkówki to Polsat w środę i czwartek o 18 puści nam baraż Czewy z Zawierciem.
Każdy sposób na pokonanie przeciwnika jest dobry, jak nie ma Czewa innych atutów
Wywiad z trenerem Zawiercia, a w nim między innymi kwestia piłek jakimi będą grane baraże (w końcu piłki do treningu dostarczył MKS Będzin), zainteresowaniu siatkówką w Zawierciu i mały pstryczek dla Częstochowy, że gdyby to Warta mogła grać w PlusLidze to zbudowałaby lepszy zespół.
http://www.polsatsport.pl/wiadomosc/201 ... traklasie/
http://www.polsatsport.pl/wiadomosc/201 ... traklasie/
Przecież to pokazuje jak działa PLPS i jak truje działania klubom z I ligi..
oby pozbyli się AZSu z Plus Ligi, z taką słabizną którą Częstochowa pokazywała cały sezon nie zdziwię się jeśli się to uda
Na całe szczęście, nawet jeśli Częstochowie uda się pokonać Zawiercie, to pomęczymy się z nimi już ostatni sezon. Nie wierzę, że w przyszłym sezonie zajmą wyższe miejsce niż 15. Trzymam jednak kciuki, żeby to Zawiercie trafiło do PlusLigi.