Amen.PioterZJastrzebia pisze: ↑16 mar 2023, o 17:03 Ech, ciężko się czyta ten wątek... Zamiast komentować i dyskutować nad kontraktem Bednorza i znaczeniu dla niego, dla klubu czy dla reprezentacji, to znowu jakieś wywoływanie wojenek ze szczyptą polityki i teorii spiskowych.
…
Pozostaje życzyć, żeby Zaksa dzisiaj też była super i zabezpieczyła sobie półfinał a potem zajęła się Perugią, a Halkbank dla JW okazał się również łatwym przeciwnikiem.
Grupa Azoty ZAKSA Kędzierzyn-Koźle 2022/2023
-
Re: Grupa Azoty ZAKSA Kędzierzyn-Koźle 2022/2023
uszat | Chemik’94 Mostostal’97 | BB98-07 | Hoga‘98 | Sportsboard‘02
- MAG siatki
Amenmichal1983 pisze: ↑16 mar 2023, o 17:41Amen.PioterZJastrzebia pisze: ↑16 mar 2023, o 17:03 Ech, ciężko się czyta ten wątek... Zamiast komentować i dyskutować nad kontraktem Bednorza i znaczeniu dla niego, dla klubu czy dla reprezentacji, to znowu jakieś wywoływanie wojenek ze szczyptą polityki i teorii spiskowych.
…
Pozostaje życzyć, żeby Zaksa dzisiaj też była super i zabezpieczyła sobie półfinał a potem zajęła się Perugią, a Halkbank dla JW okazał się również łatwym przeciwnikiem.
Bartosz na kolejny sezon to super wiadomość. Prawda jest taka, że dzięki temu naprawdę ułatwił sobie walkę o kadrę, ale z drugiej strony to też nie jest tak, że tylko dzięki temu. W znacznej mierze będzie to dzięki umiejętnościom, które niepodważalnie Bednorz ma.
Oprócz tego klub bardzo dużo zyskuje, DRUŻYNA i kibice. O tyle dla mnie śmieszna sprawa, bo sam byłem na początku przeciwnikiem jego gry u nas, a tu proszę. Wielka pomyłka z mojej strony. Wkomponował się idealnie.
Śmieszą mnie też teksty o tym, że Fornal cały sezon gra lepiej od Śliwki, również statystycznie. Ale co po tych statystykach, które sobie nabije na Bielsko-Białej czy Radomiu, a potem przyjdzie mecz z ZAKSĄ i chłopa nie ma. Za to Śliwka na odwrót, w meczu o nic staty słabe, a przyjdzie gra o coś i chłop zaczyna grać kosmos. Ktoś mówił o jego słabym przyjęciu. Polecam zajrzeć w statystyki ostatnich meczów, tam przyjmował jak rasowy libero.
Oprócz tego klub bardzo dużo zyskuje, DRUŻYNA i kibice. O tyle dla mnie śmieszna sprawa, bo sam byłem na początku przeciwnikiem jego gry u nas, a tu proszę. Wielka pomyłka z mojej strony. Wkomponował się idealnie.
Śmieszą mnie też teksty o tym, że Fornal cały sezon gra lepiej od Śliwki, również statystycznie. Ale co po tych statystykach, które sobie nabije na Bielsko-Białej czy Radomiu, a potem przyjdzie mecz z ZAKSĄ i chłopa nie ma. Za to Śliwka na odwrót, w meczu o nic staty słabe, a przyjdzie gra o coś i chłop zaczyna grać kosmos. Ktoś mówił o jego słabym przyjęciu. Polecam zajrzeć w statystyki ostatnich meczów, tam przyjmował jak rasowy libero.
Co ty „amen” piszesz jak część tych wojenek wywołujesz niepotrzebnie ty. Robisz wstyd kibicom ZAKSY. Przemyśl czasami co piszesz.MAG siatki pisze: ↑16 mar 2023, o 18:20Amenmichal1983 pisze: ↑16 mar 2023, o 17:41Amen.PioterZJastrzebia pisze: ↑16 mar 2023, o 17:03 Ech, ciężko się czyta ten wątek... Zamiast komentować i dyskutować nad kontraktem Bednorza i znaczeniu dla niego, dla klubu czy dla reprezentacji, to znowu jakieś wywoływanie wojenek ze szczyptą polityki i teorii spiskowych.
…
Semper fidelis
Mag to kibic z Zaksy z *
słupek...wałek...Rejtan....repra...depra...
Juz nie bądźcie tacy fanatyczni religijnie:))
Zaksa ma wszystko w swoich rękach, Treflem nas wyprzedził, a na 3 jest Zawiercie:)
Zaksa ma wszystko w swoich rękach, Treflem nas wyprzedził, a na 3 jest Zawiercie:)
-
Zaksa śrubuje kolejny rekord. Przypominam, bo po 2 tytułach w Lidze Mistrzów już się trochę o tym zapomniało, że kiedyś świętowało się wejście do czwórki tej imprezy.
Oto najnowszy ranking występów w F4 LM uzyskanych drogą awansu
Kędzierzyn-Koźle - 7
Jastrzębie - 4
Bełchatów - 2
Rzeszów - 1
Kędzierzyn-Koźle - 7
Jastrzębie - 4
Bełchatów - 2
Rzeszów - 1
- MAG siatki
Nie szukaj wrogów wśród swoich. Ja nim nie jestem. Miłego dnia Patrol035.Patrol035 pisze: ↑16 mar 2023, o 18:59 Bartosz na kolejny sezon to super wiadomość. Prawda jest taka, że dzięki temu naprawdę ułatwił sobie walkę o kadrę, ale z drugiej strony to też nie jest tak, że tylko dzięki temu. W znacznej mierze będzie to dzięki umiejętnościom, które niepodważalnie Bednorz ma.
Śmieszą mnie też teksty o tym, że Fornal cały sezon gra lepiej od Śliwki, również statystycznie. Ale co po tych statystykach, które sobie nabije na Bielsko-Białej czy Radomiu, a potem przyjdzie mecz z ZAKSĄ i chłopa nie ma. Za to Śliwka na odwrót, w meczu o nic staty słabe, a przyjdzie gra o coś i chłop zaczyna grać kosmos. Ktoś mówił o jego słabym przyjęciu. Polecam zajrzeć w statystyki ostatnich meczów, tam przyjmował jak rasowy libero.Co ty „amen” piszesz jak część tych wojenek wywołujesz niepotrzebnie ty. Robisz wstyd kibicom ZAKSY. Przemyśl czasami co piszesz.
- MAG siatki
Dobrze, że o tym przypomniałaś. Faktycznie nie zdawałem sobie sprawy, że tak ślicznie to wyglądaPomocniczka pisze: ↑17 mar 2023, o 07:32 Zaksa śrubuje kolejny rekord. Przypominam, bo po 2 tytułach w Lidze Mistrzów już się trochę o tym zapomniało, że kiedyś świętowało się wejście do czwórki tej imprezy.
Kędzierzyn-Koźle - 7
Jastrzębie - 4
Bełchatów - 2
Rzeszów - 1
-
Ale meczycho było wczoraj. Finał Pucharu Polski plus 2 mecze z Trentino to były wisienki na torcie. Taką ZAKSĘ się chce oglądać. Ale były obawy bo potrafią też zagrać totalną kaszankę jak widzieliśmy.
Zastanawia mnie nasz Trenejro, bo nabrałem wątpliwości do tego człowieka. Nie dość, że od finału Pucharu Polski wg mnie powinien zrozumieć, że Paszycki to rezerwowy gracz bo mamy Hubera, gracza który w przeciwieństwie do Paszyckiego ma talent. To jeszcze na czasach usłyszałem, że to trener wyznaczył taktykę serwowania na libero i Lavie zamiast robić gimnastykę długiemu (211cm) Michieletto. Zaraz tu ktoś zacznie wychwalać długiego, że się bardzo dobrze rusza, ale NIE - nie rusza się dobrze, co było widać w paru akcjach gdzie musiał starować do piłki. Jak można ustalać taką taktykę grania to dla mnie wielka zagadka.
Z niecierpliwością czekam na finał LM ZAKSA - Perugia
Zastanawia mnie nasz Trenejro, bo nabrałem wątpliwości do tego człowieka. Nie dość, że od finału Pucharu Polski wg mnie powinien zrozumieć, że Paszycki to rezerwowy gracz bo mamy Hubera, gracza który w przeciwieństwie do Paszyckiego ma talent. To jeszcze na czasach usłyszałem, że to trener wyznaczył taktykę serwowania na libero i Lavie zamiast robić gimnastykę długiemu (211cm) Michieletto. Zaraz tu ktoś zacznie wychwalać długiego, że się bardzo dobrze rusza, ale NIE - nie rusza się dobrze, co było widać w paru akcjach gdzie musiał starować do piłki. Jak można ustalać taką taktykę grania to dla mnie wielka zagadka.
Zaksa to najlepsza druzyna klubowa w historii polskiej suatkowki klubowej
I pomocniczka nue płeć głupot jak nie masz pojęcia nie odzywaj się
I pomocniczka nue płeć głupot jak nie masz pojęcia nie odzywaj się
Tak, Trefl nas wyprzedził, z tym, że ma 3 pkt przewagi, ale też i rozegrane 2 mecze więcej.
Semper fidelis
Te mecze są ogólnie tak głęboko analizowane, że pewnie ma to jakieś przełożenie, że zagrywali na Lavie i młodego libero, tu chodzi głównie o ustawianie bloku później czy zmęczenie przeciwnika. Niekiedy więcej daje to, że rozgrywający przeciwnika np zagra tak czy inaczej niż 2-3 asy więcejKibic od wielu lat pisze: ↑17 mar 2023, o 10:45 Ale meczycho było wczoraj. Finał Pucharu Polski plus 2 mecze z Trentino to były wisienki na torcie. Taką ZAKSĘ się chce oglądać. Ale były obawy bo potrafią też zagrać totalną kaszankę jak widzieliśmy.
-
Nie w tym roku, obawiam się.Kibic od wielu lat pisze: ↑17 mar 2023, o 10:45 Z niecierpliwością czekam na finał LM ZAKSA - Perugia
Zwycięzca Typera Rio 2016 i Typera 2022/2023. Lider tabeli wszechczasów Typera.
Zdobywca medalu z buraka w Typerze +Ligi 2015/2016, 2018/2019, 2023/2024 i ziemniaka 2016/2017.
Zdobywca medalu z buraka w Typerze +Ligi 2015/2016, 2018/2019, 2023/2024 i ziemniaka 2016/2017.
-
Kluth zostaje w ZAKSIE, umowe przedłużył .
Magik wyczarował, Bartek Kluth zostaje
Obok Kluhta siedzi jeszcze jedno przedłużenie kontraktu. Kto to taki ?
-
-
Miałem cichą nadzieję wcześniej, że jednak ktoś nowy za Klutha, ale tragedii nie ma. Kluczowe pytanie to, co ze środkiem, bo prognozowanj Averill i Takvam za Hubera i Paszyckiego to na papierze wygląda średnio, zobaczymy jak play-off, ale Kalifornijczyk nie gra już tego, co w pierwszej części sezonu, a Takvam po prostu nie ten rozmiar kapelusza.
-
Kulth to solidny dobry zawodnik , jeśli wchodzi na plac nie zawodzi, tylko że jak Kaczmarek jest w gazie to czeka .granvorka pisze: ↑18 mar 2023, o 20:56 Miałem cichą nadzieję wcześniej, że jednak ktoś nowy za Klutha, ale tragedii nie ma. Kluczowe pytanie to, co ze środkiem, bo prognozowanj Averill i Takvam za Hubera i Paszyckiego to na papierze wygląda średnio, zobaczymy jak play-off, ale Kalifornijczyk nie gra już tego, co w pierwszej części sezonu, a Takvam po prostu nie ten rozmiar kapelusza.
Nic nie jest pewne i co do środkowych , Huber może przedłużyć umowę, rozmowy się toczą. Wtedy od jego decyzji będzie zależało kogo dobrać do uzupełnienia 4 środkowych .
Averill i Takvam ciekawi zawodnicy na pozycji środkowych , czas pokaże czy będą w ZAKSIE.
-
Bartłomiej Kluth, MVP dzisiejszego meczu, 31 punktów, na plus 27, 14 brejków. Czy był w tym sezonie lepszy (w cyferkach) indywidualny występ jednego zawodnika?
W zależności od oceny to mecz Ben Tary ze Skrą (35 punktów, 14 BP, +23, aż 5 asów - w pojedynkę wywalczył punkty Stali), mecz Boyera z Projektem Warszawa na początku sezonu (32 punkty, +27, 17 BP + 5 asów, 4 bloki i 74% w ataku), może mecz Szalpuka z JW (27 punktów, +21 i 12 BP, 2 bloki i 4 asy, też 70% w ataku). Chyba ten mecz Boyera robi największe wrażeniePomocniczka pisze: ↑19 mar 2023, o 19:58 Bartłomiej Kluth, MVP dzisiejszego meczu, 31 punktów, na plus 27, 14 brejków. Czy był w tym sezonie lepszy (w cyferkach) indywidualny występ jednego zawodnika?
Mimo że nie jestem kibicem Zaksy tylko Zawiercia chylę czoła przed waszym wiekim.klubem. Wygraliście 2 razy z rzędu lige mistrzów teraz też wygracie, zespol skomponowany jest idealnie brak słabych punktów, szkoda tylko Semeniuk ze odszedł ale zastąpił go godnie Bednorz .Pozatym mentalność macie zwycięzców , Psychikę godna jednostek gromu .
Zapowiada się nadkomplet kibiców na meczu z Perugią Leona i Semeniuka. Wszędzie słychać że ktoś chętnie kupi bilety. No cóż, przynajmniej raz w sezonie nie będzie problemu z frekfencją.
Przy okazji widać dużo komentarzy że mecz powinien być rozgrywany w Gliwicach. Ci kibice chyba nie wiedzą że głupio byłoby tracić atut swojego boiska.
Przy okazji widać dużo komentarzy że mecz powinien być rozgrywany w Gliwicach. Ci kibice chyba nie wiedzą że głupio byłoby tracić atut swojego boiska.
- MAG siatki
Powoli da się już wyczuć atmosferę tego wielkiego siatkarskiego święta. Emocje rosną z dnia na dzień. O takim czy innym wyniku tego meczu nie zamierzam pisać. Za duże ryzyko
Widzę, że Perugia robi małą zasłonę dymną. Nic bardziej mylnego. Galácticos mają jeden zasadniczy cel. Wygrać LM, bo w przeciwnym razie prezes Gino Sirci rozerwie ich na strzępy. Zatem przyjeżdżając do Kędzierzyna-Koźla, mogą być tak zmotywowani jak nigdy wcześniej.
Anastasi doskonale zna polską ligę i ZAKSĘ (jeszcze lepiej zna ją Kamil Semeniuk). Andrea zna jej słabe punkty, choć w wywiadzie dla Polsat Sport kurtuazyjnie stwierdził, że ZAKSA nie ma słabych punktów Trochę to dziwne, że kibice je znają, a on - doskonały trener - ich nie widzi
Zobaczymy, czy będzie to zacięta, krwawa jatka, czy też jednostronne widowisko. Dobrze, że ten mecz rozgrywany jest w K-Koźlu. Owszem, hala w Gliwicach jest większa. Można byłoby zarobić znacznie więcej na sprzedaży biletów, ale dwukrotnie nie przyniosła ona ZAKSIE szczęścia. A tym razem to szczęście będzie bardzo, ale to bardzo potrzebne. Atut własnego boiska (własnej hali) jest w tym przypadku istotny, tym bardziej, że Perugia - ustami swego trenera, który uczynił to dyplomatycznie i z wielkim taktem - już zapowiada kocioł, jaki zgotuje polskiej ekipie w meczu rewanżowym. Przed nami dwuodcinkowy horror dla ludzi o mocnych nerwach Oby z happy endem, choć znam takich, którzy twierdzą, że nie ma się nawet co łudzić....
Widzę, że Perugia robi małą zasłonę dymną. Nic bardziej mylnego. Galácticos mają jeden zasadniczy cel. Wygrać LM, bo w przeciwnym razie prezes Gino Sirci rozerwie ich na strzępy. Zatem przyjeżdżając do Kędzierzyna-Koźla, mogą być tak zmotywowani jak nigdy wcześniej.
Anastasi doskonale zna polską ligę i ZAKSĘ (jeszcze lepiej zna ją Kamil Semeniuk). Andrea zna jej słabe punkty, choć w wywiadzie dla Polsat Sport kurtuazyjnie stwierdził, że ZAKSA nie ma słabych punktów Trochę to dziwne, że kibice je znają, a on - doskonały trener - ich nie widzi
Zobaczymy, czy będzie to zacięta, krwawa jatka, czy też jednostronne widowisko. Dobrze, że ten mecz rozgrywany jest w K-Koźlu. Owszem, hala w Gliwicach jest większa. Można byłoby zarobić znacznie więcej na sprzedaży biletów, ale dwukrotnie nie przyniosła ona ZAKSIE szczęścia. A tym razem to szczęście będzie bardzo, ale to bardzo potrzebne. Atut własnego boiska (własnej hali) jest w tym przypadku istotny, tym bardziej, że Perugia - ustami swego trenera, który uczynił to dyplomatycznie i z wielkim taktem - już zapowiada kocioł, jaki zgotuje polskiej ekipie w meczu rewanżowym. Przed nami dwuodcinkowy horror dla ludzi o mocnych nerwach Oby z happy endem, choć znam takich, którzy twierdzą, że nie ma się nawet co łudzić....
Obym się nie mylił, ale to raczej nie zasłona dymna. Nie wydaje mi się żeby Perugia chciała niepotrzebnie sobie przedłużać ćwierćfinały mistrzostw Włoch. Po prostu mają kryzys. Za bardzo cisnęli w rundzie zasadniczej.MAG siatki pisze: ↑23 mar 2023, o 18:48 Widzę, że Perugia robi małą zasłonę dymną. Nic bardziej mylnego. Galácticos mają jeden zasadniczy cel. Wygrać LM, bo w przeciwnym razie prezes Gino Sirci rozerwie ich na strzępy. Zatem przyjeżdżając do Kędzierzyna-Koźla, mogą być tak zmotywowani jak nigdy wcześniej.
Semper fidelis
- MAG siatki
Osobiście bardzo bym chciał żebyś miał rację, ale równie dobrze może to być spowodowane nieco większym przeciążeniem na siłowni. ZAKSA też wielokrotnie męczyła się ze słabszymi zespołami (bo dostali w kość na siłce), ale na najważniejsze mecze nasi zawodnicy byli już w pełni gotowi i skoncentrowani. Pamiętaj, Perugia to też profesjonalny team w każdym calu.Patrol035 pisze: ↑23 mar 2023, o 19:37Obym się nie mylił, ale to raczej nie zasłona dymna. Nie wydaje mi się żeby Perugia chciała niepotrzebnie sobie przedłużać ćwierćfinały mistrzostw Włoch. Po prostu mają kryzys. Za bardzo cisnęli w rundzie zasadniczej.MAG siatki pisze: ↑23 mar 2023, o 18:48 Widzę, że Perugia robi małą zasłonę dymną. Nic bardziej mylnego. Galácticos mają jeden zasadniczy cel. Wygrać LM, bo w przeciwnym razie prezes Gino Sirci rozerwie ich na strzępy. Zatem przyjeżdżając do Kędzierzyna-Koźla, mogą być tak zmotywowani jak nigdy wcześniej.
Anastasi już nasza kadrę zajechał na ważnym turnieju przez nadmiar treningu. Możemy liczyć, ze lekcji nie odrobił
- MAG siatki
W zasadzie te starcia można uznać za finał LM. Wydaje mi się, że kto pójdzie dalej to skończy już ze złotem, Jastrzębie czy Halkbank aż tak się nie postawią. Oby to była ZAKSA, niesamowita byłaby to historia, 3x złoto. A o finale polsko - polskim to marzę chyba od zawsze, także na taki mam nadzieję, szanse są
Streeter
Streeter