Grupa Azoty ZAKSA Kędzierzyn-Koźle 2022/2023
Re: Grupa Azoty ZAKSA Kędzierzyn-Koźle 2022/2023
Nie ma na świecie drużyny klubowej, która w takim starciu z Perugią byłaby faworytem, więc Zaksa nic nie musi, a wszystko może.
I tego się trzymajmy
I tego się trzymajmy
"Sometimes you eat the bear, and sometimes the bear eats you"
-
Po pierwszej lidze mistrzów Sirci zabrał Grbicia, po drugiej lidze mistrzów zabrał Semeniuka. To co zrobi jak odpadnie w półfinale i ZAKSA wygra trzeci raz Ligę Mistrzów kogo zabierze?
Ja na Jego miejscu bym przeniósł sponsoring na Kędzierzyn, byłoby prościejRAMIUS1983 pisze: ↑24 mar 2023, o 10:10 Po pierwszej lidze mistrzów Sirci zabrał Grbicia, po drugiej lidze mistrzów zabrał Semeniuka. To co zrobi jak odpadnie w półfinale i ZAKSA wygra trzeci raz Ligę Mistrzów kogo zabierze?
Streeter
Między finałem numer 1 a potencjalnym 3 byłyby tylko trzy wspólne nazwiska w pierwszej szóstce. Wybór się zawęża.
Haha czyli zabiera klub;)Streeter pisze: ↑24 mar 2023, o 10:12Ja na Jego miejscu bym przeniósł sponsoring na Kędzierzyn, byłoby prościejRAMIUS1983 pisze: ↑24 mar 2023, o 10:10 Po pierwszej lidze mistrzów Sirci zabrał Grbicia, po drugiej lidze mistrzów zabrał Semeniuka. To co zrobi jak odpadnie w półfinale i ZAKSA wygra trzeci raz Ligę Mistrzów kogo zabierze?
Streeter
-
Perugia jest wielkim faworytem nie tylko dwumeczu ale także ligi mistrzów. Jeszcze przed ćwierćfinałami ich kurs na wygranie imprezy to było 1,45 - baaaardzo mało. Teraz, przed 1/2 nieco się podniósł, do 1,50. Ponieważ powinien być niższy, ciekawe, co spowodowało podwyższenie? Dobra postawa Zaksy? Halkbanku? JW?
Pół godziny z życia bezpowrotnie stracone, żeby powstała ta statystyka:
W ciągu trzech ostatnich sezonów Perugia wygrała dziewięć spotkań, które musiała wygrać, żeby nie odpaść z rozgrywek (liczy się puchar, liga, liga mistrzów) a przegrała aż pięć - w tym jeden w tym sezonie.
W ciagu ostatnich trzech sezonów Zaksa przegrała jeden mecz, który musiała wygrać, żeby nie odpaść. Wygrała dziewiętnaście.
Jedynie w tym upatruję szansy.
Najważniejsze, to wygrać pierwszy mecz - potem będzie już wielka presja na Włocho-Polakach.
Pół godziny z życia bezpowrotnie stracone, żeby powstała ta statystyka:
W ciągu trzech ostatnich sezonów Perugia wygrała dziewięć spotkań, które musiała wygrać, żeby nie odpaść z rozgrywek (liczy się puchar, liga, liga mistrzów) a przegrała aż pięć - w tym jeden w tym sezonie.
W ciagu ostatnich trzech sezonów Zaksa przegrała jeden mecz, który musiała wygrać, żeby nie odpaść. Wygrała dziewiętnaście.
Jedynie w tym upatruję szansy.
Najważniejsze, to wygrać pierwszy mecz - potem będzie już wielka presja na Włocho-Polakach.
Już nie róbcie z tej Perugii nie wiadomo kogo. Tak jakby w ZAKSIE grały same anonimy. Przypominam, że to my przystępujemy do tego półfinału jako obrońca trofeum, a Perugia jeszcze nigdy go nie zdobyła, choć nie rzadko stawiało się w roli faworytów.
Semper fidelis
- MAG siatki
Jedynie z respektem i szacunkiem podchodzimy do klasy rywala. To samo w swoim wywiadzie zrobił trener Perugii, który docenia siłę ZAKSY. Wymiana uprzejmości nie jest tu przypadkowa. Ale fakt jest taki, że od samego początku Ligi Mistrzów, wszyscy eksperci właśnie Perugię stawiali w roli faworyta do zdobycia Pucharu Europy i to też nie jest przypadek. Być może zdecyduje dyspozycja dnia. Cholera wie. W każdym razie gorzej nie mogliśmy trafić
mogliśmy! kazde inne losowanie stawiałoby nas w roli faworyta;) ja po finale LM stwierdziłem ze następna LM wygra albo Zaksa albo Semeniuk z Leonem (oczywiście nie wiedząc że będzie Karjagin/Bednorz)W każdym razie gorzej nie mogliśmy trafić
Ogranie w playoffs Perugi byłoby jeszcze większym wydarzeniem niż 2x złoto LM. Potraktujmy ten mecz jak finał, najpierw rozgrywany u nas, potem będziemy myśleć co dalej. Chciałbym napisać, tak jak przed Trento, że pierwszy mecz nic nie daje bo obie ekipy mogą wygrać na wyjeździe nawet za trzy punkty ( przy stanie 1-2 w setach i wysokim prowadzeniu Włochów nie miałem juz takiego przekonania..)
Ej, Puchar Polski, 4 LM.... kurde sezon jest kolejnym sukcesem, tak wiem, przyzwyczaja sie człowiek do dobrego...eh.
-
Perugia nie grała jeszcze z takim zespołem jak ZAKSA i jeśli dostaną po głowie, to wcale nie będę zdziwiony. Ta potęga Perugii jest zamknięta w Serie A. Muszą w Europie coś udowodnić, bo na razie to regularnie zaliczają plecy.
Delikatnym faworytem jest raczej Perugia z uwagi na Leona i Giannelliego, ale naprawdę nieznacznym.
Delikatnym faworytem jest raczej Perugia z uwagi na Leona i Giannelliego, ale naprawdę nieznacznym.
To nie jest docenianie klasy rywala, to jest strach przed nim.
Semper fidelis
- nikt wazny
- Moderator
Dzisiaj magik wyczaruje kontrakt Dimy.
Ale jedno wiem po latach,
prawdę musisz znać i Ty.
Zawsze warto być człowiekiem,
choć tak łatwo zejść na psy...
prawdę musisz znać i Ty.
Zawsze warto być człowiekiem,
choć tak łatwo zejść na psy...
To samo napisałem (w sensie przypuszczenia) w innym wątku Swoją drogą to fajnie by było, gdyby na koniec magik wszedł do jakiejś magicznej szafy i wyszedł z niej jako Huber. Jak ktoś z ZAKSY to czyta to pomysł udostępniam bezpłatnie
Magik wyjdzie i okaże się Magiem Siatki;)
Macie może jakieś info kto na ławkę na przyjęciu? Żaliński i Kwasowski?
Z tego co wiem Żaliński odchodzi. Na rezerwie mają być Kwasowski i jakiś młody obcokrajowiec, bodajże Rumun.
Ostatnio zmieniony 25 mar 2023, o 13:22 przez Patrol035, łącznie zmieniany 1 raz.
Semper fidelis
-
Młody Rumun ma byc wypożyczony.Co do Kwasowskiego , spekulują bo nie ma jeszcze potwierdzen o przedłużenia umów co do Żalińskiego ,Staszewskiego.Dzisiaj będzie o 21 informacja o kolejnym przedłużeniu umowy.
Dima zostaje
To podstawa zostaje. Świetnie wieści. Choć przydałby się ktoś dobry za Hubera, bo jednak środek ZAKSA ma niemłody.
Semper fidelis
Taylor Averill ponoć klepnięty
od przybytku głowa nie boli. Chyba kończą się lata, że KK orał jedną szóstką. Do tego skrzydła rumuńsko-kwasowskie i można grać.
-
Jest Pashytskyy,Smith,Bednorz,Kaczmarek,,Sliwka,Shoji,Kluth,Janusz.Co do reszty dowiemy się w najbliższym czasie.
Spekulować,plotkować to można o każdym zawodniku, a czy się sprawdzi to nie wiadomo.
-
Jutro siatkarskie emocje. Zwycięstwo Zaksy z Perugia 3 :0 .
Ja obstawiam 5-0
słupek...wałek...Rejtan....repra...depra...
Ja nieśmiało obstawiam 3:1, ale we Włoszech to samo na korzyść gospodarzy i złoty set, oczywiście wygrany przez ZAKSĘ.
Semper fidelis
Dla mnie 60/40 na korzyść Perugi
Za Zaksą przemawia doświadczenie w LM i ostatnie wygrane, ale Perugia ma silniejszy skład. No i obawiam się, że może złamać Zaksę zagrywką. Tym bardziej, że Semeniuka zastąpił Bednorz
Za Zaksą przemawia doświadczenie w LM i ostatnie wygrane, ale Perugia ma silniejszy skład. No i obawiam się, że może złamać Zaksę zagrywką. Tym bardziej, że Semeniuka zastąpił Bednorz
-
Bez predykcji Adriano typer się nie liczy.