Finał PlusLigi 2010/2011
Re: Finał PlusLigi 2010/2011
Nie sądziłem swoją drogą, że można wygrać ze Skrą bez atakującego - Jarosz 34% Witczak 29%. Ale z drugiej strony ZAKSA nadrobiła to na innych pozycjach, zwłaszcza na środku, gdzie Gladyr i Czarnowski dostali 30 piłek a skończyli 20. Dla porównania środkowi Skry wykonali 19 ataków, skończyli 11.
Patrząc na mecz i na statystyki w przyjęciu to Skra chyba za szybko pozbyła się Gacka, bo ten dzisiaj pokazał że w najważniejszych meczach sezonu potrafi grać na bardzo dobrym poziomie.
Szczególnie przy 23-23 w pierwszym secie czy 11-10 w 5 secie. Jeszcze w 1 secie coś takiego jak złe przyjęcie się może zdarzyć. Natomiast przy 11-10 w tie-breaku w meczu o MP źle dograć piłkę... Ciekawe co by powiedzieli kibice Zaksy jakby po 2 stronie siatki nie był Kurek tylko. np Winiarski albo Antiga. Nie mówię że Zagumny by przegrał akcję punktowo, ale na pewno nie ośmieszyłby tak swojego oponenta.Kobrajar pisze:Patrząc na mecz i na statystyki w przyjęciu to Skra chyba za szybko pozbyła się Gacka, bo ten dzisiaj pokazał że w najważniejszych meczach sezonu potrafi grać na bardzo dobrym poziomie.
I tak oto stwierdzam że kto ma Wlazłego nie ma już Mistrzostwa Polski...
Brawo ZAKSA ! Nie wierzyłem w zwycięstwo nad Skrą, ale jednak!
All work and no play makes Jack a dull boy...
-
Siódmy finał MP siatkarzy Skry i trzecia ich porażka w pierwszym meczu finału, z tej statystyki wynika że Skra zawsze lepiej kończyła finały niż zaczynała.
To dopiero pierwszy mecz, ale za to wygrany na wyjezdzie. Mozna sobie pozartować, ze mozna spokojnie kupic bilety na oba mecze w KK, no chyba ze zaksa rozjedzie skre jutro i w pierwszym meczu w KK, co jest wrecz niemozliwe. Tak jak pokonanie MP bez atakujacego i libero:D IDI!!:D
Anty PZPS, lepper, bosek, pakol, panikarz
Piękny mecz już myślałem że znowu wtopimy jak było wyrównanie po 10. Mam nadzieję że jutro buźka pana Piechockiego po meczu postarzeje się o jakieś 40 lat
Jak rozpoznać Polaka na wakacjach zagranicą:
http://www.youtube.com/watch?v=NJiFHerf ... re=related
Recepta na Skrę- zagrywka na Kurka. Po raz kolejny udowodnił, że nie umie przyjmować notując 21% przyjęcia pozytywnego i 14% bdb. Tymczasem w dzisiejszym meczu Antiga przyjął 52 zagrywki przy 14 Kurka. Czemu żaden trener tego nie zauważy? A może to zawodnicy nie umieją zagrywać w dany kierunek?
All work and no play makes Jack a dull boy...
- Klugenhammer
Zadroga był na meczu czy raczej unika teraz mediów i Drzyzgi?
Minki Popki, szefa komisji lekarskiej mam nadzieje, że znajdą sie w internecie obok przesławnego filmiku z PP z reską:D
W obecnej sytuacji nawet jak przegramy jutro to wygranie meczu ze Skrą u siebie wcale takie niemożliwe nie jest i byłby pięcio meczowy finał.
Jak rozpoznać Polaka na wakacjach zagranicą:
Antonella Hard Core pisze:Siódmy finał MP siatkarzy Skry i trzecia ich porażka w pierwszym meczu finału, z tej statystyki wynika że Skra zawsze lepiej kończyła finały niż zaczynała.
Z innych statystyk wynika, że Mostostal nie przegrał żadnego meczu w finale przez ostatnie 7lat...
Ma ktos linka do w miare pelnych statystyk bo chciałbym Rosjanom meczee opisac wraz ze statystykami. Nie miusza byc tk dokładne jak na stronie PLS wazne zeby były najwazniejsze rzeczy tak jak na volleyservice
Chyba sobie żartujecie, że dzisiaj sztywno na trybunach Tam nie ma dopingu tylko festyn. A poza tym to im więcej razy Skra przegra tym lepiej dla naszej siatkówki. Szkoda tego śmiesznego festyniarskiego tworu żeby marnował się w plus lidze. Gratuluję KK.
Zastanawiam się dlaczego A. Popko miał tak smutną minę jak Skra w tie-breaku przegrywała z Zaksą 10:6, później 12:10 itd. Żal było patrzeć na tego gościa. On był bardziej zrozpaczony jak K. Piechocki. Czegoś nie rozumiem, ale to chyba wyraz naiwności z mojej strony.
Myślę, że siatkówka w Bełchatowie to zły pomysł. Tam nie ma dobrej atmosfery, kibiców, którzy chcą oglądać kolejne triumfy. Skoro nie mogą zapełnić swojej hali na meczach finałowych to ewidentnie formuła siatkówki w tym mieście się wyczerpała. Wiadomo, że na LM w Łodzi przychodzi te kilkanaście tysięcy kibiców, ale może to właśnie jest sygnał, że powinno się organizować mocny klub w Łodzi a nie w Bełchatowie.
Tylko nie jestem pewny czy Skra jest budowana dla kibiców...
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2011, o 19:52 przez kalosz, łącznie zmieniany 1 raz.
1971, 1972, 1974, 1975, 2012, 2013
Też się zastanawiam, ale możliwe, że wszystkie zachcianki Piechockiego do władz ligi sa przez telefon do Popki
- lucass90
- Korespondent
- Kontakt:
Pamiętajcie, że jutro też jest mecz... Lepiej, żeby zawodnicy Kędzierzyna nie podeszli do niego z takim nastawieniem, że już wszystko pozamiatane i Majstra mają w kieszeni... Graty dla Zaksy, ale póki co wygrali bitwę. Przed nimi jeszcze cała wojna. Mam nadzieję, że w ostatecznym rozrachunku będzie wygrana.
AZS CZĘSTOCHOWA!
- Klugenhammer
Mistrzostwo Skry oznacza np darmowy (sponsorowany przez PGE) wyjazd działaczy w tropiki na klubowe MŚ.zibibobi pisze:Zastanawiam się dlaczego A. Popko miał tak smutną minę jak Skra w tie-breaku przegrywała z Zaksą 10:6, później 12:10 itd. Żal było patrzeć na tego gościa. On był bardziej zrozpaczony jak K. Piechocki. Czegoś nie rozumiem, ale to chyba wyraz naiwności z mojej strony.
Jak Skra nie zostanie mistrzem to nie będzie wycieczki i wielu innych profitów dla Popki i jego kompanów.
Mam nadzieje, że będą walczyć na tyle, na ile im skra pozwoli. Po pierwszym meczu w Rzeszowie wiadomo jak to wyglądało. Jeden z atakujących musi zagrać lepiej i może być pięknie
- Klugenhammer
Powtórzę jeszcze raz: jutro najważniejszy mecz tego finału!
Kto go wygra zostanie mistrzem Polski 2011. Jestem tego absolutnie pewien.
Kto go wygra zostanie mistrzem Polski 2011. Jestem tego absolutnie pewien.
Dla mnie Skra dalej jest faworytem i typuję, że będzie powtórka sprzed kilku sezonów z finału Skra-Jastrzębski.
Kurek coraz słabiej poczyna sobie do tego dzisiaj Falasca grał bardzo schematycznie i wynik 2:3 sprawiedliwy.
Dalej przychylam się do cytatu Pawła Papke - "kto ma Wlazłego ten...".
Kurek coraz słabiej poczyna sobie do tego dzisiaj Falasca grał bardzo schematycznie i wynik 2:3 sprawiedliwy.
Dalej przychylam się do cytatu Pawła Papke - "kto ma Wlazłego ten...".
"Or do you think, that I might forget oh your love, is radiating… The farther away I go".
Zaraz zaraz to teraz federacja wykombinuje zeby Skre dopuscic do KMS? Najlepsze 2 druzyny Europyplus mistrz Polski za zasługi. Moim zdaniem jesli sa granice przyzwoitosci to Skra nie pojedzie na KMS chyba ze inni nie beda chcieliKlugenhammer pisze:Mistrzostwo Skry oznacza np darmowy (sponsorowany przez PGE) wyjazd działaczy w tropiki na klubowe MŚ.zibibobi pisze:Zastanawiam się dlaczego A. Popko miał tak smutną minę jak Skra w tie-breaku przegrywała z Zaksą 10:6, później 12:10 itd. Żal było patrzeć na tego gościa. On był bardziej zrozpaczony jak K. Piechocki. Czegoś nie rozumiem, ale to chyba wyraz naiwności z mojej strony.
Jak Skra nie zostanie mistrzem to nie będzie wycieczki i wielu innych profitów dla Popki i jego kompanów.
Jeśli ma więcej niż 50% w ataku Z Częstochową nie przekroczył tej liczby w 3 meczach, ale wystarczyło z ZAKSĄ musi przekroczyć, szczególnie jeśli będzie grał Antiga na 33%bubus5 pisze: Dalej przychylam się do cytatu Pawła Papke - "kto ma Wlazłego ten...".
Oglądałem tylko koniec 5 seta... Antiga ładnie postraszył zagrywką, ale nie sądzę żeby jutro fizycznie był w stanie wytrzymać cały mecz... w związku z tym co z Winiarskim, bo po statystykach widzę że nie grał Jeśli Skra nie ma możliwości manewru na przyjęciu to jutro ZAKSA może mieć łatwiejsze zadanie Tylko męczyć więcej Kurka
Nie mamy siły, nie mamy mocy.
na hali słychać bębny, wuwuzele i klaskanie. kibice tacy drewniani.. upodabniają się do MM?kalosz pisze:Myślę, że siatkówka w Bełchatowie to zły pomysł. Tam nie ma dobrej atmosfery, kibiców, którzy chcą oglądać kolejne triumfy. Skoro nie mogą zapełnić swojej hali na meczach finałowych to ewidentnie formuła siatkówki w tym mieście się wyczerpała. Wiadomo, że na LM w Łodzi przychodzi te kilkanaście tysięcy kibiców, ale może to właśnie jest sygnał, że powinno się organizować mocny klub w Łodzi a nie w Bełchatowie.
ogólnie, Zaksa wygrała zasłużenie, Trochę szkoda, że w 1 secie roztrwonili pkt i set padł łupem Skry.
Bardzo dobrze Idi, aż miło patrzeć
liczę, że jutro się nie poddadzą..
ps. JEŻELI jutro przegrają 3:0, to może powtórzy się sytuacja która była niedawno z Reską.. no chyba, że jutro wygrają to inna sprawa.. ale to tylko moje gdybanie
" I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego. " Coma - Los, cebula i KROKOdyle łzy
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego. " Coma - Los, cebula i KROKOdyle łzy
Tak samo dobry jak każdy inny... łodzi miastem sportu bym nie nazwał. Za to do Krakowa, czemu niekalosz pisze:Myślę, że siatkówka w Bełchatowie to zły pomysł. Tam nie ma dobrej atmosfery, kibiców, którzy chcą oglądać kolejne triumfy. Skoro nie mogą zapełnić swojej hali na meczach finałowych to ewidentnie formuła siatkówki w tym mieście się wyczerpała. Wiadomo, że na LM w Łodzi przychodzi te kilkanaście tysięcy kibiców, ale może to właśnie jest sygnał, że powinno się organizować mocny klub w Łodzi a nie w Bełchatowie.
Witam,
Bardzo miłe zaskoczenie po dzisiejszym meczu, naprawdę miło się oglądało. Co prawda jak z 10:6 zrobiło się 10:9 to mnie trochę ciarki przeszły... jednak wszystko dobre co się dobre kończy.
P.S Dzisiaj Pan D. fajnie powiedział "dobrze że to telewizja a nie radio" Pewnie tylko ja zauważyłem powiązanie do cyrku jaki Polsat wyprawia ale co tam.
Pozdrawiam,
SS
Bardzo miłe zaskoczenie po dzisiejszym meczu, naprawdę miło się oglądało. Co prawda jak z 10:6 zrobiło się 10:9 to mnie trochę ciarki przeszły... jednak wszystko dobre co się dobre kończy.
P.S Dzisiaj Pan D. fajnie powiedział "dobrze że to telewizja a nie radio" Pewnie tylko ja zauważyłem powiązanie do cyrku jaki Polsat wyprawia ale co tam.
Pozdrawiam,
SS
Będzie wycieczka bo Skra w przyszłym sezonei tez gra w KMŚ bez względu na wynik!Klugenhammer pisze:Mistrzostwo Skry oznacza np darmowy (sponsorowany przez PGE) wyjazd działaczy w tropiki na klubowe MŚ.zibibobi pisze:Zastanawiam się dlaczego A. Popko miał tak smutną minę jak Skra w tie-breaku przegrywała z Zaksą 10:6, później 12:10 itd. Żal było patrzeć na tego gościa. On był bardziej zrozpaczony jak K. Piechocki. Czegoś nie rozumiem, ale to chyba wyraz naiwności z mojej strony.
A Mariushk siepopłakał biedak po meczu! BEZCENNE!
Źle pisać o "wielkiej drużynie z twierrdzą" to nienada,
Winiarski miał anginę i dopiero wczoraj wrócił do normalnego treningu. Nawrocki mówił przed meczem, że dopiero dzisiaj zadecydowali, że w ogóle znajdzie się w "12" i nie jest gotowy do gry, chociaż jeśli będzie taka konieczność, to zagra. Swoją drogą, to Winiarowi ciągle coś jest. A to go to boli, a to tamto, a to go choroba łapie. Wydaje się, że bardzo niewiele jest klubów, w których by tak się cackano z zawodnikiem.pk+ pisze: Antiga ładnie postraszył zagrywką, ale nie sądzę żeby jutro fizycznie był w stanie wytrzymać cały mecz... w związku z tym co z Winiarskim, bo po statystykach widzę że nie grał Jeśli Skra nie ma możliwości manewru na przyjęciu to jutro ZAKSA może mieć łatwiejsze zadanie Tylko męczyć więcej Kurka
A akurat zagrywka na Antigę nie była takim głupim pomysłem. Po pierwsze: ZAKSA męczyła Francuza, po drugie: eliminowała go z ataku, przez co łatwiej było ostawiać blok.
Wlazły zagrał dzisiaj rzeczywiście słabo jak na siebie. W ataku się męczył, zagrywka mu nie siedziała, popełniał
głupie błędy w ważnych momentach. Zresztą cała Skra grała jakby na zaciągniętym hamulcu ręcznym, bez agresji, bez pasji, tak od niechcenia, jakby im się zwyczajnie nie chciało. Moim zdaniem dzisiaj był taki (na razie) mały upadek mitu o sile ławki bełchatowian. Novotny nie wniósł nic w tych krótkich momentach, Bąkiewicz się męczył, Kłos nawet szansy nie dostał. Jedynie Woicki coś tam pokazał.
Tak zdeterminowanego Zagumnego to dawno nie widziałam. Ruciak świetnie w asekuracji i obronie, w decydujących momentach znakomicie na zagrywce. Idi - profesor. Tak sobie myślę, czy Stelmach nie powinien spróbować wariantu z grą na trzech przyjmujących lub po prostu z Urnautem na ataku. Gacek, mimo tych błędów, zagrał zdecydowanie lepiej niż w ostatnim czasie. I tylko żeby Skra nie zagięła przypadkiem parolu na Gladyra, bo takiego właśnie dynamicznego środkowego tam potrzeba.
A i tak najciekawsze było to, że się kędzierzynianie za bardzo nawet po tym meczu się nie cieszyli. Zmęczenie? Świadomość, że to tylko mały krok do ostatecznego zwycięstwa?
To może parafrazując słynne powiedzenie Papkego - "Kto ma Gacka ten ma Mistrzostwo Polski"Kobrajar pisze:Patrząc na mecz i na statystyki w przyjęciu to Skra chyba za szybko pozbyła się Gacka, bo ten dzisiaj pokazał że w najważniejszych meczach sezonu potrafi grać na bardzo dobrym poziomie.
Resovia Rzeszów 1905
* * * * * * *
* * * * * * *