Transfery 2015/16
Re: Transfery 2015/16
Zaczynam woleć skład Impelu.
Tylko ten środek... Występ Kakolewskiej i Sikorskiej podczas WGP nie napawa optymizmem.StanLee pisze:Zaczynam woleć skład Impelu.
-
Cebic i Leonardi gorsze, Fabi stara, Brait i Castillo t o te z mojej trójki, japońskie znaczy ktore? Pannoy/(i) Bukaew nie znamphil pisze:A Fabi? Camila Brait? Castillo? Libero japońskie (już bez Sano, bo podobno zakończyła karierę)? Pannoy/Buakaew? Cebić? Leonardi?serBalonSwann pisze:Najlepsza w Europie i jedna z 3 najlepszych na świecieDawid96 pisze:ale hicior! brawo dla Impela! Lenka to czołowa libero w Europie
Przejrzałem różne staty z dużych imprez i np. Cebić ma przyjęcie lepsze od Durr. A należy pamiętać, że musi kryć sporą część boiska grając z Nikolić i Mihajlović.serBalonSwann pisze:Cebic i Leonardi gorsze, Fabi stara, Brait i Castillo t o te z mojej trójki, japońskie znaczy ktore? Pannoy/(i) Bukaew nie znam
Fabi stara, ale jara
Leonardi zagrała kapitalnie np. podczas Final Four LM.
Japońskie - każda, która jest w kadrze prezentuje dość wysoki poziom.
Pannoy i Bukaew to libero reprezentacji Tajlandii. Bukaew będzie grała w Azerrail w następnym sezonie.
Nie mówię, że Lenka jest złą libero, ale nie wiem czy jest w Top3 libero na świecie.
Żeby nie wymienić De Gennaro to naprawdę trzeba się postarać...
-
Mój znajomy uważa De Gennaro za najlepszą na świecie
-
Czyli dwie Tajlandki są takie ddobre plus ile Japonek?
Pewnie też jakas Chinka by sie znalazła ogarnięta
Pewnie też jakas Chinka by sie znalazła ogarnięta
Katie Carter podobno jest na celowniku Łodzi, wtedy Budowlane miałyby silny skład.
-
jak mają tyle cashu to mogli zatrzymać Sanje
Nie ten poziom zarobków, Sanii zalezało na wypromowaniu się w tym sezonie żeby załapac sie na dużo wiekszy kontrakt, co zrobiła. A Chudzik kase to ma bardziej wirtualna niż rzeczywistą. Zainteresował sie Carter bo z kolei znając Serwińskiego na pewno miała zdecydowanie nizszy kontrakt w Muszynie, niż Popovic w Łodzi, a ze sezon może zaliczyć do bardzo udanych, to moze liczyć na wiekszą kasę niż w Muszyniance. Z kolei z faktu że narazie sie o tym tylko mówi wnoszę że Katie zwleka z podpisaniem kontraktu z łodzia, licząc może na lepszą ofertę, a Chudzik specjalnie z kasa sie nie wyrywa, bo pewnie jej nie ma. Takie tam negocjacje
Brak następcy Kurka? Wilfredo by chyba sie sprawdził. Przyjmujacych mamy aż nadmiar, Leoś trochę krwawi w przyjeciu a na ataku brakuje gracza z taka charakterystyką...
Podobno w kręgu zainteresowań Łodzi jest też Muresean i jakaś Czeszka (może Rossi?)
Jeli to prawda to co piszesz (o Muresan lub jakiejś czeszce) to chyba Chudzikowi sie kasa faktycznie skończyła Jednak bardziej obstawiam, że bedzie chciał jednak Carter, lub szuka co najmniej równie spektakularnego transferu jak Sanja. O Van Hacke chyba juz zapomniał.
Brak następcy Kurka? Wilfredo by chyba sie sprawdził. Przyjmujacych mamy aż nadmiar, Leoś trochę krwawi w przyjeciu a na ataku brakuje gracza z taka charakterystyką...
Budowlani swego czasu chcieli Wawrzyniak na pierwszą atakującą i gdyby ta nie wybrała się do Włoch to możliwe, że trafiłaby do Łodzi. Także raczej nie ma co spodziewać się hitu.
Racja. Lokalne media podają, że Łódź negocjuje z Carter, Rumunką (według volleyball.it z Muresean), Brazylijką i jakąś Czeszką.akukuk pisze:Budowlani swego czasu chcieli Wawrzyniak na pierwszą atakującą i gdyby ta nie wybrała się do Włoch to możliwe, że trafiłaby do Łodzi. Także raczej nie ma co spodziewać się hitu.
Jak Czeszka to najwyżej Rossi (Havlickova czy Vanzurova mają już kluby), a Brazylijka to też chyba z niższej półki niż Sanja Popović.
-
Na pewno zapomniał bo Van Hecke ma juz klub w Brazylii B-)Artek1967 pisze:Jeli to prawda to co piszesz (o Muresan lub jakiejś czeszce) to chyba Chudzikowi sie kasa faktycznie skończyła Jednak bardziej obstawiam, że bedzie chciał jednak Carter, lub szuka co najmniej równie spektakularnego transferu jak Sanja. O Van Hacke chyba juz zapomniał.
Napisałem o Van Hecke w takim kontekście, ze była chyba pierwszym pomysłem Wawrzyniak chyba nie była na poważne brana pod uwage, raczej uznałbym to raczej za spekulacje. Bardziej bym był skłonny do stwierdzenia, ze w zamyśle Chudzika był transfer bardziej spektakularny tak jak Popovic rok wczesniej. Skoro wymyślił sobie Twardowska jako druga atakujaca ( kompletnie tego nie rozumiem, bo dziewczyna nie ma do tego predyspozycji) to zapewne chce ściagnąć naprawdę "rasowa" czwórke. I jesli nie wymysli jakiejs egzotycznej zawodniczki to zapewnie Katie bedzie numerem 1 na tej pozycji w Łodzi na najblizszy sezon. Przynajmniej tak to widze.
Pierwotnie to pisano (chyba w Dzienniku Łódzkim), że klub zainteresowany jest Polką (chyba Wawrzyniak albo Miros), Brazylijką, Amerykanką (Carter) oraz Belgijką. Ostatnio na sport.pl pojawił się news, że byli zainteresowani Wawrzyniak, ale ta zagra w Novarze. Ta Belgijka też już zniknęła z listy zainteresowań (pewnie chodziło o Lise albo o Grobelną).Artek1967 pisze:Napisałem o Van Hecke w takim kontekście, ze była chyba pierwszym pomysłem Wawrzyniak chyba nie była na poważne brana pod uwage, raczej uznałbym to raczej za spekulacje.
Chudzik zapowiedział, że atakującą zostanie znana zagraniczna zawodniczka.
No jakby nie było, Carter jest znana
No jakby nie było, Carter jest znana
W końcu potwierdziło się to o czym spekulowano od dawna, czyli Pasiński pierwszym trenerem Budowlanych
Tak w temacie Budowlanych. Póki co pierwsza "6" wygląda tak: Vincourova- Beier- Sieczka- Polańska- Pycia- Medyńska (L)- Bardzo ocny skład, tak naprawdę poza Chemikiem, Impelem i Sopotem to nie wiem za bardzo z kim miałyby przegrać walkę o 4-5 miejsce.
Kinga Kasprzak w Azeryol Baku http://apasport.az/news/107152 To ta drużyna, która będzie grała w Pucharze CEV.
o kurcze, powodzenia Kinga! Ale myslałem,że po tych zagranicznych wojażach ( i przy okazji kontuzjach) wróci do OL.
Katie Carter potwierdzona w Budowlanych, czyli nic lepszego nie znalazła
-
Podłączam się do pytania. skoro tak czekają z ogłoszeniem przyjmującej, to może będzie jakiś hit?KuNowymHoryzontom pisze:A wiadomo co z Atomem ?
A przepraszam, kto powiedział w ogóle że Atom kogoś ogłosi? Przecież Kaczorowska i Damaske zostają, jest Grothues i najprawdopodobniej Fonoimoana- nigdzie nie było informacji że gdzieś przeszła.
Na stronie Atomu w zakładce drużyna nie ma ani Falyn ani Miros.SevenUP pisze:A przepraszam, kto powiedział w ogóle że Atom kogoś ogłosi? Przecież Kaczorowska i Damaske zostają, jest Grothues i najprawdopodobniej Fonoimoana- nigdzie nie było informacji że gdzieś przeszła.
Skoro nie mają podpisanych kontraktów, to ich nie ma. Ale to też nie znaczy, że ich nie podpisząphil pisze:Na stronie Atomu w zakładce drużyna nie ma ani Falyn ani Miros.SevenUP pisze:A przepraszam, kto powiedział w ogóle że Atom kogoś ogłosi? Przecież Kaczorowska i Damaske zostają, jest Grothues i najprawdopodobniej Fonoimoana- nigdzie nie było informacji że gdzieś przeszła.
A co do Trefla jeszcze, mam nadzieję że wreszcie Damaske pogra, bo ja nie mogę ogarnąć tego jak można jednej z najzdolniejszych polskich siatkarek nie wpuszczać nawet na zmiany ani nic. Grała jeden mecz i dostała MVP Nawet bym tego nie pojął jakby na przyjęciu stała Kim z Larson. No ale zresztą Grejman miała to samo w Impelu, dobrze że się przeniosła, oby Magda w końcu też gdzieś poszła żeby grać.
Rodzice kazali jej się skupić na nauce. To jej rodzice podpisali kontrakt, że do końca sezonu 2014/15 Magda będzie w Gedanii (czy tam Atomie). I to oni mieli prawo zdecydować. Ona podpisała w Łodzi i ten w Łodzi się nie liczyłSevenUP pisze:A co do Trefla jeszcze, mam nadzieję że wreszcie Damaske pogra, bo ja nie mogę ogarnąć tego jak można jednej z najzdolniejszych polskich siatkarek nie wpuszczać nawet na zmiany ani nic. Grała jeden mecz i dostała MVP Nawet bym tego nie pojął jakby na przyjęciu stała Kim z Larson. No ale zresztą Grejman miała to samo w Impelu, dobrze że się przeniosła, oby Magda w końcu też gdzieś poszła żeby grać.
Aha, tego nie wiedziałem. A czy ci rodzice są zdrowi umysłowo? Przecież to nie jest 12-letnie dziecko, które zamiast się uczyć idzie na trening, tylko ukształtowana siatkarka i to bardzo utalentowana.