Chemik Bydgoszcz

Awatar użytkownika
lucass90
Korespondent
Korespondent
Kontakt:

Re: Chemik Bydgoszcz

Post autor: lucass90 »

Dla Nawrockiego mógłby to być dobry sprawdzian jego faktycznych umiejętności trenerskich, zwłaszcza mając ambicje prowadzić dorosłą reprezentację. Kurczę no, szkoda mi Bydgoszczy, bo w obecnej sytuacji przypomina mi się, jak kiedyś podobną "rozbiórkę" po fenomenalnym sezonie przeszła Częstochowa. Jednak AZS miał szczęście i spadł wtedy na cztery łapy, natomiast Bydgoszczy grozi powrót na dno tabeli.
AZS CZĘSTOCHOWA!
Awatar użytkownika
zbyszek_2013

Post autor: zbyszek_2013 »

Nawrocki nie jest dla mnie magiem siatkówki.
Czy byłby lepszy od Kardasa ? Ja na miejscu prezesa bym zaryzykował. Gorzej już być nie może. Lepiej zawsze.
"Dopóki nie miałem Internetu nie wiedziałem, że na świecie żyje tylu idiotów" - Stanisław Lem.
Awatar użytkownika
madlark

Post autor: madlark »

lucass90 pisze:Dla Nawrockiego mógłby to być dobry sprawdzian jego faktycznych umiejętności trenerskich, zwłaszcza mając ambicje prowadzić dorosłą reprezentację. Kurczę no, szkoda mi Bydgoszczy, bo w obecnej sytuacji przypomina mi się, jak kiedyś podobną "rozbiórkę" po fenomenalnym sezonie przeszła Częstochowa. Jednak AZS miał szczęście i spadł wtedy na cztery łapy, natomiast Bydgoszczy grozi powrót na dno tabeli.
Może przeskoczą etap spadania na cztery łapy i od razu odbiją się od dna.
Jedna sprawa to odejścia zawodników, a druga to pozbycie się Dębca i stawianie na syna prezesa.
Niech się sępy z polsatu udławią. Wróg publiczny polskiej siatkówki: polsat
Łańcuch pęka tam, gdzie jest najsłabsze ogniwo
Ostatnie sekundy są najważniejsze
akukuk

Post autor: akukuk »

Sęk w tym, że Transfer w obecnym składzie powinien być gdzieś w środku tabeli. Dlaczego nie jest? Dlaczego gra tak, jak gra mając takich zawodników? No właśnie. Druga sprawa to Carson Clark. W pierwszym meczu, po jednym treningu grał świetnie. Wystarczyło trochę czasu pograć według ustaleń Kardasa i Amerykanin już nie spisuje się tak dobrze, co nie zmienia faktu, że jest najlepszym zawodnikiem Transferu. Jeżeli zarząd teraz nie przejrzy na oczy, to ten sezon okaże się stracony. Tu nie powinno być żadnych sentymentów. Kardas w ogóle nie ma pomysłu na ten zespół, który zamiast grać lepiej gra coraz gorzej. Bydgoszcz na gwałt potrzebuje nowego impulsu na ławce trenerskiej. Wiedzą to już niemal wszyscy, czekamy na prezesa.
tomaszn

Post autor: tomaszn »

A można było brać Stelmacha, bo szukał klubu. Niestety p. Sieńko miał to gdzieś !
Awatar użytkownika
lucass90
Korespondent
Korespondent
Kontakt:

Post autor: lucass90 »

Problem w tym, że, oprócz Bydgoszczy, jest jeszcze przynajmniej pięć takich typowych drużyn środka tabeli (Olsztyn, Radom, Warszawa, Gdańsk, Kielce)... Kto tu musi zawieść.
A co do Clarka, to w pierwszym meczu zapewne przeciwnicy w ogóle nie spodziewali się, że wyjdzie na boisko, więc go nie rozpisali. Jednak kolejni przeciwnicy mieli już jakiś materiał poglądowy i magia Amerykanina osłabła. Mimo to i tak jest przynajmniej dwie klasy nad Janeczkiem.

Jeszcze co do trenera, to przecież od dłuższego czasu za pracą rozgląda się Raul Lozano ;) Ale to chyba nie na kieszeń Chemika.
AZS CZĘSTOCHOWA!
kanimo

Post autor: kanimo »

Co masz na mysli w "obecnym skladzie" i co rozumiesz przez "gdzies w srodku tabeli" i dlaczego "powinen"?

To jest sport, juz byli tacy co im sie nalezalo?
Srodek to przy 12 zespolach miejsca np 5-8.
Obecny sklad gra od niedawna i dalej brak chociaz jednego klasowego przyjmujacego albo solidnego przyjmujacego. Portundo ani klasowy ani solidny, Wika nierowny, Walinski ciagle robi postepy lecz to jeszcze nie to. Moze jeszcze sie odbija.

O sladzie z poczatku sezonu nie wspomne bo wydaje mi sie, ze typowalam Ich na miejsca 9-11.
Prezes Sienko o zakontraktowanych zawodnikach chyba wiedzial tylko, ze to Kubanczycy a wiadomo- Kubanczycy sa super.
Ewentualnie jakies klipy wideo widzial. A trener tez chyba nieduzo wiedzial bo chwalil zalety Potundo w przyjeciu :] .
Wystarczylo obejrzec np gre Salasa w Radomiu, potem w PW ( gdzie zdaje sie wygral wyscig o 6 z Nerojem ;) i zobaczyc gdzie gral od tego czasu.

Dali rozparcelowac druzyne nie starajac sie o zadne godne zastepstwo ani za trenera ani za zawodnikow co odeszli. Juniorzy i wychowankowie moga sie sprawdzic wsparci dobrymi zawodnikami. Koncepcje mlodziez + siatkrze z wyprzedazy+ trener…powiedzmy debiutant nie przejdzie.
krzysiu

Post autor: krzysiu »

Wg.mnie skład jest słaby ,ale na walkę o miejsca 6-11 ,ale ja nie chciałem być złym prorokiem ,ale Kardas za bardzo się nie nadaje na trenera , tak jak JN czy Stefan Majewski w piłce nożnej - wiedzę na pewno mają,ale nie potrafią jej przekazać ,a to wiadomo czym się kończy.
akukuk

krzysiu pisze:Wg.mnie skład jest słaby
Hmmm...czy skład Woicki, Clark, Wika/Waliński, Portuondo, Zniszczoł, Jurkiewicz, Bonisławski naprawdę jest taki słaby?
weary_skier
Moderator
Moderator

Post autor: weary_skier »

Aż taki słaby oczywiście nie jest.
Środek jest bardzo dobry. Rozgrywający i atakujący też są ok, chociaż w sumie nikt do końca nie wie na co Clarka stać.
Za to cała linia przyjęcia jest do niczego. Dodając do tego słabego trenera, to mamy co mamy.
"Widać, że gra dno tabeli" - W.Drzyzga o meczu MKS Będzin - Asseco Resovia Rzeszów
akukuk

weary_skier pisze:Za to cała linia przyjęcia jest do niczego. Dodając do tego słabego trenera, to mamy co mamy.
I zdaje się, że jest to najlepszy komentarz opisujący obecną sytuację bydgoskiego zespołu.
kanimo

Post autor: kanimo »

Najfajniejszy jest srodek ale co z tego jak nie ma kto przyjmowac. Jeden przyjmujacy przyjmuje dramatycznie zle a inni przecietnie plus za slaby na PlusLige libero. I do niedawna sredniawy sypacz. Moze Wujek cos poprawi ale cudu nie bedzie.

Bydzia zajmuje miejsce adekwatne do madrosci wyborow i zaangazowania swojego Prezesa.
Sklad z ktorym wchodzila byl zblizony do sily Bielska.
Awatar użytkownika
zbyszek_2013

Post autor: zbyszek_2013 »

kanimo pisze: Bydzia zajmuje miejsce adekwatne do madrosci wyborow i zaangazowania swojego Prezesa.
Nic dodać, nic ująć.
Ślepe zapatrzenie w Kubę (wyspę) i drugiego (trenera) po Makowskim w poprzednim sezonie, zaowocowało blamażem w tym sezonie.
Czy Pan Prezes przejrzy na oczy ? Póki co, czarno widzę przyszłość bydgoskiej siatkówki.
W moich myślach zaczynają wracać czasy, gdy trenerem był Rastislav Chudík :x . Wtedy strażakiem okazał się Waldi Wspaniały.
Na dzień dzisiejszy takiego strażaka nie ma z braku kasy :<.
"Dopóki nie miałem Internetu nie wiedziałem, że na świecie żyje tylu idiotów" - Stanisław Lem.
HejdaChemik

Post autor: HejdaChemik »

CHEMIK BYDGOSZCZ!!
kuki91

Post autor: kuki91 »

Vital nie jest żartem? Jak nie, to bardzo gratuluje Bydgoszczy znalezienia takiego trenera w takim momencie(i przy takich finansach) :) A Vital już nie trenuje w Turcji?
krzysiu

Garrett Muagututia - tylko czy to jest zawodnik który odmieni niby Transfer? Czyli kasa się znalazła większa i dobrze dla naszej ligi.
Awatar użytkownika
PvK
Kontakt:

Post autor: PvK »

Mój ulubiony trener? No nie wierze, tyle wygrać. Heynen w PlusLidze. Jestem prze-szczęśliwy :D
Awatar użytkownika
Basil

Post autor: Basil »

Wspaniały trener! Aż się łapię za głowę, że w Bydgoszczy nie ma w tym momencie żadnego młodego i rokującego Polaka (zakładając, że Waliński już trochę na karku ma a postęp, który notuje jest tak naprawdę niewielki) bo przecież Transfer to dla takiego Śliwki czy Szymury miejsce idealne.
[edit]
krzysiu

Kurde i znowu Marian Kardas drugim trenerem :D Ale naprawdę jestem pełen podziwu dla Transferu , tylko,żeby to nie skończyło się jakimiś dlugami - wszystko rozsądnie niech będzie ale potrzeba lepszych transferów ale to dopiero w lato.. Czyżby Polskie kluby zaczęły myśleć :D
Mateusz1993

Post autor: Mateusz1993 »

No ciekawie w Bydgoszczy, Heynen w Pluslidze i to nie w topowym klubie, ależ transfer. Co do Amerykanina, na prawdę nie było nikogo lepszego? No chyba, że nas wszystkich zaskoczy ten gracz.
Niemniej za trenera wielkie brawa ;)
Antonella Hard Core

Post autor: Antonella Hard Core »

Widać nazwa klubu z Bydgoszczy zobowiązuje :D i w miare trwania sezonu do Bydgoszczy trafiają kolejne nowe twarze (najpierw P.Woicki i C.Clark).
HejdaChemik

Post autor: HejdaChemik »

Wie ktoś coś więcej o nowym Jankesie ? Jakieś statystyki z poprzednich sezonów, charakterystyka ?
CHEMIK BYDGOSZCZ!!
jay jay

Post autor: jay jay »

weary_skier
Moderator
Moderator

Porażka Resovii przysłoniła mi takie ciekawe informacje.
Macie tutaj statystyki zbiorcze skrzydłowych z zaplecza Seria A.
http://www.legavolley.it/Statistiche.as ... 12&Ruolo=4

Najlepszy trener w najsłabszym zespole. No to się porobiło. :D
Nie wiem czy to jednak nie za późno...
"Widać, że gra dno tabeli" - W.Drzyzga o meczu MKS Będzin - Asseco Resovia Rzeszów
nerwus

Post autor: nerwus »

Garret wyszedł w 6ce USA w lidze światowej w tym roku. Poszły na niego 4 serwisy i go błyskawicznie zdjeli. I potem juz nie wychodził. Potem trafił do tureckiej ligi. Sam ciekaw jestem jaki poziom bedzie trzymał bo technicznie to przyzwoity zawodnik. I dlaczego z Turcji uciekł ?
nerwus

Post autor: nerwus »

A trener chciał przyjść do naszej ligii od dawna nawet za umiarkowaną kase ale nikt go nie chciał bo warunkiem jego było równolegle prowadzenie kadry Niemiec. Tak wiec taki. Trener na walizkach bedzie
Awatar użytkownika
Arogancja

Post autor: Arogancja »

Basil pisze:Wspaniały trener! Aż się łapię za głowę, że w Bydgoszczy nie ma w tym momencie żadnego młodego i rokującego Polaka (zakładając, że Waliński już trochę na karku ma a postęp, który notuje jest tak naprawdę niewielki) bo przecież Transfer to dla takiego Śliwki czy Szymury miejsce idealne.
Jest Jan Nowakowski.

A transfer faktycznie świetny. Tak oto najsłabszy obecnie klub w PlusLidze ma (chyba) najlepszego trenera. Jak ten patent z łączeniem funkcji w klubie i kadrze się w Bydgoszczy sprawdzi, to może inne kluby przestaną się tak takiego rozwiązania obawiać.
Skrzypek

Post autor: Skrzypek »

Mateusz1993 pisze: Co do Amerykanina, na prawdę nie było nikogo lepszego?
Był! I to bardzo znane nazwisko, ale sądzę, że władze klubu nie chciały ryzykować, bo chodziło o gracza z Kuby. A wiemy jak dwaj "bydgoscy" Kubańczycy spisują się w tym sezonie...
Ostatnio zmieniony 12 gru 2013, o 22:23 przez Skrzypek, łącznie zmieniany 1 raz.
weary_skier
Moderator
Moderator

Cala?
Skrzypek

Post autor: Skrzypek »

weary_skier pisze:Cala?
Jeszcze bardziej znane nazwisko.

A tak na marginesie to wątpię, aby Heynen chciał pracować z Calą ;), ale to nie o niego chodzi.
Zablokowany

Wróć do „I liga mężczyzn”