Liga Mistrzów 2018/2019
Re: Liga Mistrzów 2018/2019
Ma ktoś jakiegoś linka do losowania fazy grupowej LM siatkarzy?
dzięki
NA laoli zablokowany dostęp dla POlski
Źle pisać o "wielkiej drużynie z twierrdzą" to nienada,
-
Lube
Zaksa
cez karlovarsko
Modena
Skra
Berlin
Maaseik
Trefl
Grupa A:
Zenit Kazań (RUS)
Halkbank Ankara (TUR)
Knack Roeselare (BEL)
PAOK Saloniki (GRE) – United Volleys Frankfurt (GER)
Grupa B:
Cucine Lube Civitanova (ITA)
ZAKSA Kędzierzyn-Koźle (POL)
VK CEZ Karlovarsko (CZE)
Azimut Modena (ITA)
Grupa C:
Zenit Sankt Petersburg (RUS)
VfB Friedrichshafen (GER)
ACH Volley Ljubljana (SLO)
Chaumont VB (FRA)/Vojvodina Nowy Sad (SRB)
Grupa D:
PGE Skra Bełchatów (POL)
Berlin Recycling Volleys (GER)
Greenyard Masseik (BEL)
Trefl Gdańsk (POL)
Grupa E:
Sir Colussi Sicoma Perugia (ITA)
Arkas Izmir (TUR)
Tours VB (FRA)
Dinamo Moskwa (RUS)
Zaksa
cez karlovarsko
Modena
Skra
Berlin
Maaseik
Trefl
Grupa A:
Zenit Kazań (RUS)
Halkbank Ankara (TUR)
Knack Roeselare (BEL)
PAOK Saloniki (GRE) – United Volleys Frankfurt (GER)
Grupa B:
Cucine Lube Civitanova (ITA)
ZAKSA Kędzierzyn-Koźle (POL)
VK CEZ Karlovarsko (CZE)
Azimut Modena (ITA)
Grupa C:
Zenit Sankt Petersburg (RUS)
VfB Friedrichshafen (GER)
ACH Volley Ljubljana (SLO)
Chaumont VB (FRA)/Vojvodina Nowy Sad (SRB)
Grupa D:
PGE Skra Bełchatów (POL)
Berlin Recycling Volleys (GER)
Greenyard Masseik (BEL)
Trefl Gdańsk (POL)
Grupa E:
Sir Colussi Sicoma Perugia (ITA)
Arkas Izmir (TUR)
Tours VB (FRA)
Dinamo Moskwa (RUS)
Ostatnio zmieniony 2 lis 2018, o 19:05 przez estril1992, łącznie zmieniany 2 razy.
-
CEV oddał Zaksie za łatwe play-offy LM Skra powinna bez problemu.
No to po losowaniu.Zaksa ma przechlapane bo ma Modene i Cucine lube w swojej grupie.Jedyne szanse jakie dla niej upatruję to słaba przyjęcie Cucine w tym sezonie a dobre przyjęcie Zaksy ,ale na ataku to Cucine bija Zakse o głowę.Modena ma problem z drugim przyjkmującym koło Urnauta ,ale i tak z Zaksą będzie faworytem.Skra raczej wyjdzie z grupy a Trefl odpadnie z Berlinem ,który uzbierał niezą pakę.
Z "polskiej" grupy są szanse na awans obydwu zespołów gdyby się Trefl ogarnął, Zaksa w bardzo dobrej formie może chyba podjąć walkę z Modeną.
Zaksa spokojnie może ograć Lube o Modenie nie wspominając. Wystarczy zobaczyć jaką obecnie formę prezentują te zespoły.
Włosi w tym roku będą musieli przełknąć podwójną dawkę upokorzenia, rok temu dwa razy mocno rezerwowy skład Zaksy ograł dwa razy Trento.
Włosi w tym roku będą musieli przełknąć podwójną dawkę upokorzenia, rok temu dwa razy mocno rezerwowy skład Zaksy ograł dwa razy Trento.
-
w Kędzierzynie grała cała podstawa przeciwko Trentino
-
Chyba dwa zespoły z trzecich miejsc wychodzą tym razem, a nie trzy, więc będzie ciężko Zaksie.
W kędzierzynie tak ,ale wtedy oni i tak byli wykończeni meczami w klubowych mistrzostwach świata a mimo tego wygrali ten mecz czego się nie spodziewałem.Na wyjeździe brakło Deroo i musieli grać Buszkiem i młodymi a mimo to wygrali.Tak więc są w stanie rywalizować z wielkimi klubami tym bardziej skoro się wzmocnili ,ale i Modena wydaje się wiele silniejsza niż Trentino w zeszłym sezonie.Zobaczymy ,walkę mogą nawiązać z właściwie każdym oprócz Sir Safety.polskikrul pisze:w Kędzierzynie grała cała podstawa przeciwko Trentino
W pierwszym meczu Szymura dał bardzo dobrą zmianępolskikrul pisze:w Kędzierzynie grała cała podstawa przeciwko Trentino
Modena na tym etapie jeszcze niekoniecznie musi być w formie, Amerykanie mogą zjechać z formą po MŚ, a Zajcew teraz się leczy i nie wiadomo jak długo. Lube poza zasięgiem, może i mają problemy na przyjęciu, ale ZAKsa tego nie zweryfikuje, to nie ten poziom.
Skra może będzie miała jedno potknięcie, ale raczej łatwa grupa.
Z innych grup ciekawie zapowiada się powrót Grozera nad Bodensee.
No i ciekaw jestem czy awansują Niemcy czy mieszanka greckich emerytów.
Kiedy Łomacza bijesz piłką po głowie, pamiętaj pozostać na własnej połowie.
-
Trentino rok temu grało słabo w rundzie zasadniczej, oni skończyli chyba 10 pkt za Modeną rok temu sezon regularny i do ostatniej kolejki grali o 4 miejsce z Weroną, dlatego zresztą nie awansowali do Ligi Mistrzów, Modena na razie wygrała wszystkie mecze w tym roku.
Wróć, teraz przecież 8 zespołów gra w playoffach, mizerne te szanse dla Zaksy.
Wróć, teraz przecież 8 zespołów gra w playoffach, mizerne te szanse dla Zaksy.
-
Zwycięzcy grup ( 5 grup) + 3 (drugie miejsca)WysokiPortorykanczyk pisze:Chyba dwa zespoły z trzecich miejsc wychodzą tym razem, a nie trzy, więc będzie ciężko Zaksie.
8 zespołów musisz mieć.
Ps nie zauważyłem tego , że dodałeś nowego posta.
Z mojego punktu widzenia jako kibica Zaksy bardzo ciekawe losowanie, będą fajne mecze na poziomie a jak się nie uda to przynajmniej zespół będzie świeższy na play-offy.
Zaksa nie jest faworytem także ma niewiele do stracenia a dużo do zyskania.
Zaksa nie jest faworytem także ma niewiele do stracenia a dużo do zyskania.
Z tego co piszą na stronie CEV, awans uzyskają tylko zwycięzcy pięciu grup oraz trzy zespoły z drugich miejsc (pewnie ewentualnie cztery, jeśli wśród tej pierwotnej ósemki będzie gospodarz). Wobec tego, moim zdaniem polskim drużynom o awans będzie będzie bardzo, bardzo ciężko. Ciekawe czy w tym roku będą spadki z Ligi Mistrzów do CEV Cup? Jeśli ktoś wie, będę wdzięczny za odpowiedź.WysokiPortorykanczyk pisze:Chyba dwa zespoły z trzecich miejsc wychodzą tym razem, a nie trzy, więc będzie ciężko Zaksie.
W ekstraklasie:
2000/2001 - 6 miejsce
2001/2002 - 6 miejsce
2000/2001 - 6 miejsce
2001/2002 - 6 miejsce
Skra przynajmniej daleko nie będzie musiała jeździć
-
Nie zaryzykuje stwierdzenia że Modena jest lepsza od Zaksy. Urnaut lepszy od Deroo nie jest, środek, libero Zaksa ma lepsze, przyjęcie raczej równe, atak Modena wiadomo, rozegranie na równi. Spokojnie Włosi do ogrania są. Trefl przy poprawie gry może się pokusi o awans z 2 miejsca obok Skry.
Dla Zaksy LM z główki.Mnie akurat to cieszy.Będzie można skupić się na 2 frontach a nie jak w zeszłym roku LM,KMŚ,PP,MP i wszystko w palnik.
Skra ma śmieszną grupę - ale patrząc na aktualną formę mogą zająć 1 jak i 4 miejsce.
Tak realnie patrząc to kolejny rok podium jest już zarezerwowwane dla Zenitu,Perugi i Lube.Dalej Modena,Petersburg i w dalszym peletonie pozostała cześć drużyn.
Skra ma śmieszną grupę - ale patrząc na aktualną formę mogą zająć 1 jak i 4 miejsce.
Tak realnie patrząc to kolejny rok podium jest już zarezerwowwane dla Zenitu,Perugi i Lube.Dalej Modena,Petersburg i w dalszym peletonie pozostała cześć drużyn.
słupek...wałek...Rejtan....repra...depra...
-
Ten system jest kuriozalny, jak to prawie zawsze w siatkówce, możliwy jest scenariusz że np. Modena i Zaksa odbiorą sobie po zwycięstwie, skończą z bilansem 3-3 i ani jeden, ani drugi zespół nie awansuje, bo w innych grupach nie ma tak silnych trzech zespołów, więc drugie zespoły mogą mieć więcej punktów. Lube wkrótce zacznie grać swoje, a nie oszukujmy się, prędzej Modena dwa razy ogra Zaksę, niż Zaksa ogra dwa razy Modenę, wygranie samego dwumeczu byłoby ogromnym sukcesem, a może okazać się, że trzeba ograć ich dwukrotnie, i nie potracić przy tym zbyt wielu punktów.
Wiem, już poprawiłem, nie zinternalizowałem sobie, że bez gospodarza Final Four liczba zespołów z awansem spada o 4, a nie wzrasta o 1. Na ten moment wygląda, że Skra jest faworytem w swojej grupie, Gdańsk musiałby zaskoczyć, a Zaksa ma małe szanse.Elgarten pisze:Wobec tego, moim zdaniem polskim drużynom o awans będzie będzie bardzo, bardzo ciężko.
Zaksa pięknie trafiła. Czekają nas super mecze, a przecież o to chodzi. Ja zacieram ręce na te spotkania. Modena jak najbardziej wydaje się drużyną do ogrania. Kaliberda i Bednorz przecież "uwielbiają" przyjmować nasze polskie floty. Wiśnia, Bieniu i pozostali - dadzą im popalić. A ustrzelonego zagrywką Bednorza - przez Śliwkę, chętnie bym zobaczył.
Ostatnio zmieniony 2 lis 2018, o 19:21 przez aezakmi, łącznie zmieniany 1 raz.
No właśnie ja też się zakręciłem, pisząc o gospodarzuWysokiPortorykanczyk pisze: Wiem, już poprawiłem, nie zinternalizowałem sobie, że bez gospodarza Final Four liczba zespołów z awansem spada o 4, a nie wzrasta o 1. Na ten moment wygląda, że Skra jest faworytem w swojej grupie, Gdańsk musiałby zaskoczyć, a Zaksa ma małe szanse.
Awans: pięciu zwycięzców i trzech najlepszych z drugich miejsc - nie ma innej opcji
W ekstraklasie:
2000/2001 - 6 miejsce
2001/2002 - 6 miejsce
2000/2001 - 6 miejsce
2001/2002 - 6 miejsce
-
Myślę, że odwrotne ustrzelenie jest co najmniej tak samo prawdopodobne.aezakmi pisze:A ustrzelonego zagrywką Bednorza - przez Śliwkę, chętnie bym zobaczył.
Zwycięzca Typera Rio 2016 i Typera 2022/2023. Lider tabeli wszechczasów Typera.
Zdobywca medalu z buraka w Typerze +Ligi 2015/2016, 2018/2019, 2023/2024 i ziemniaka 2016/2017.
Zdobywca medalu z buraka w Typerze +Ligi 2015/2016, 2018/2019, 2023/2024 i ziemniaka 2016/2017.
Zaksa ma szansę jak najbardziej pokonać Modenę, jak ta nie będzie kopać zagrywką. Już o tym pisałem, ale ta "miękkość" kędzierzynian na piłkach z pola może być ich największą bolączką.astronauta pisze:Myślę, że odwrotne ustrzelenie jest co najmniej tak samo prawdopodobne.aezakmi pisze:A ustrzelonego zagrywką Bednorza - przez Śliwkę, chętnie bym zobaczył.
Kłamca.
Mam pytanie. Czy na laoli będzie można oglądać mecze polskich drużyn?
Z terenu Polski jeżeli chcesz oglądać na Laoli jakiekolwiek mecze Champions League i to nie tylko i wyłącznie polskich drużyn, to będziesz musiał korzystać z VPN, bo jest założona blokada na polskie IP.mac 1 pisze:Mam pytanie. Czy na laoli będzie można oglądać mecze polskich drużyn?
Dzięki za infodrukjul pisze:Z terenu Polski jeżeli chcesz oglądać na Laoli jakiekolwiek mecze Champions League i to nie tylko i wyłącznie polskich drużyn, to będziesz musiał korzystać z VPN, bo jest założona blokada na polskie IP.
W temacie Olsztyna wspomniałem o rozbiciu Greków z Salonik, natomiast w drugiej parze eliminacyjnej Francuzi z Chaumont pokonali Vojvodine Nowy Sad 3:0 i też 1 nogą są w fazie grupowej LM, chociaż w przeciwieństwie do pierwszej pary grecko-niemieckiej w tym dwumeczu jeszcze mogą być emocje.
Statystyki pokazują, że liderem jest pozyskany z Zawiercia Matej Patak
https://www.cev.eu/Competition-Area/Mat ... x?ID=31494
Statystyki pokazują, że liderem jest pozyskany z Zawiercia Matej Patak
https://www.cev.eu/Competition-Area/Mat ... x?ID=31494
Chaumont i UV Frankfurt dołączają do fazy grupowej LM