Liga Mistrzów 2014/2015
- MaciejJoker
Re: Liga Mistrzów 2014/2015
2 drużyny, czyli Resovia i Trefl i dzika karta dla 3 miejsca.
Dziką kartę na pewno dostaniemy także nie panikowałbym.
Dziką kartę na pewno dostaniemy także nie panikowałbym.
2012, 2013, 2015
http://aktualnosci.siatka.org/pokaz/201 ... e-mistrzow
Tylko potwierdzenie tego, o czym było wcześniej. Czekam niecierpliwie aż najlepsi odłączą się od tak zwanej Lig Mistrzów i Pucharów przynoszących straty i faktycznie sprawią tym tęgi kłopot Federacji. Jednocześnie przyczynią się w faktyczny sposób do podniesienia jakości spotkań pomiędzy drużynami na poziomie międzynarodowym. Przypuszczam, że sponsorzy sami połakomią się do wspierania faktycznie najlepszych.
Chyba że włodarzy CEV uderzy sygnał Wielkiego Cymbału i nagle fuu! Tak powstanie siatkarski chocapic.
Tylko potwierdzenie tego, o czym było wcześniej. Czekam niecierpliwie aż najlepsi odłączą się od tak zwanej Lig Mistrzów i Pucharów przynoszących straty i faktycznie sprawią tym tęgi kłopot Federacji. Jednocześnie przyczynią się w faktyczny sposób do podniesienia jakości spotkań pomiędzy drużynami na poziomie międzynarodowym. Przypuszczam, że sponsorzy sami połakomią się do wspierania faktycznie najlepszych.
Chyba że włodarzy CEV uderzy sygnał Wielkiego Cymbału i nagle fuu! Tak powstanie siatkarski chocapic.
To co oczywiste, przeczytaj jeszcze raz.
czy jeżeli nasza liga nie wystawiła żadnej drużyny w Challenge Cup (bo w tym roku nikt w nim występować nie chciał) to "z automatu" nam to obniża ranking czy nie ma wpływu? Chodzi mi o to, czy lepiej (dla rankingu) jak PW rok temu - odpaść w pierwszej rundzie - czy nie brać udziału w ogóle? Pytam, bo nie wiem, jak to dokładnie działa.
StanLee "Problem polega na tym że koncepcja gry Skry i budowania zespołu jest jeszcze bardziej mglista oraz przypadkowa.[..] Nie ma to za bardzo sensu."
compact "Sens odszedł razem z Zatorskim, teraz to jest chaos i łatanie składu."
compact "Sens odszedł razem z Zatorskim, teraz to jest chaos i łatanie składu."
Punkty do rankingu dostaje się zarówno za mecze, jak i za awans do kolejnej rundy. Także nawet za bęcki w pierwszej rundzie Challange Cup coś się dostaje, choć to raczej drobniaki (2 punkty za 2 przegrane mecze, za zwycięstwo w LM 74 punkty, za wyjście z grupy z jakimiś przegranymi meczami i odpadnięcie w 1. play-offie ok. 40pkt).
Źródło:
http://ebook.cev.lu/competitions/cupran ... page8.html
Źródło:
http://ebook.cev.lu/competitions/cupran ... page8.html
Znowu kręcenie burzy o coś, co było wiadome od końca ubiegłego sezonu.
"To jest Olsztyn. Moje miasto. Mój klub."
Dokładnie. To jest efekt poprzedniego sezonu w LM. Po tegoroczny w sezonie 2016/2017 znów będziemy mieć więcej miejsc.Chal pisze:Znowu kręcenie burzy o coś, co było wiadome od końca ubiegłego sezonu.
Ciekawe z jakiego koszyka będzie losowany LOTOS
Zależy ile CEV wymyśli zespołów i komu przyzna dzikie karty.
W sumie w CEV tyle zmian, a ten badziewny nikomu nie przydatny ranking wciąż działa
W sumie w CEV tyle zmian, a ten badziewny nikomu nie przydatny ranking wciąż działa
a to jest coś takiego?jerry_a_ pisze:Ciekawe z jakiego koszyka będzie losowany LOTOS
Z pierwszego jak będzie Mistrzem lub z drugiego jako vice. 3 Rosyjskie, 3 Włoskie, 1 Polskie (Mistrz) to będzie pierwszy koszyk. Dzikie karty z ostatniego koszyka będą losowane.jerry_a_ pisze:Ciekawe z jakiego koszyka będzie losowany LOTOS
Źródło: http://eurosport.onet.pl/pilka-reczna/l ... ala/c44tkrDzięki awansowi do Final Four Vive wzbogaciło się o kolejne 100 tys. euro, czyli w tym sezonie LM zarobiło już 245 tys. euro! Jednak może zarobić drugie tyle, bo za końcowy triumf EHF płaci równe ćwierć miliona.
Tym cytatem chciałem tylko jeszcze raz podkreślić jak daleko w tyle jest siatkówka pod względem organizacyjnym i finansowym.
Polska biało-czerwoni...
-
Up. Jak Niemcy trzęsą to co się dziwisz. Gdyby Niemcy rządziły w siatkówce to pewnie byłoby podobnie.
Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem, więc nie chcąc powtarzać tej samej dyskusji, tylko poczynię uwagę, że 25 lat temu jak Timmons i Kiraly szli do Ravenny (wygrali tam wszystko jak leci), to obaj dostali po milion dolarów za sezon, a Beal (trener!) - połowę tej sumy. Gdy w piłce nożnej rekordowy transfer wynosił bodaj 8 mln dolarów, a wartość samego dolara też chyba była inna...
@Stanley
a ja tylko dodam od siebie, że w latach 90. sponsorzy na siatkarskiej LM i ME to były wielkie światowej firmy. Nie wiem ile wtedy płacili, ale faktem jest to, że było zainteresowanie z ich strony. Teraz sponsorem jest turecki bank DenizBank działający tylko w Turcji.
a ja tylko dodam od siebie, że w latach 90. sponsorzy na siatkarskiej LM i ME to były wielkie światowej firmy. Nie wiem ile wtedy płacili, ale faktem jest to, że było zainteresowanie z ich strony. Teraz sponsorem jest turecki bank DenizBank działający tylko w Turcji.
\
To w sponsoringu liczy się zasięg działalności sponsora? Wygląda na to, że całe życie żyłem w kłamstwie. Na moje to nie powinno nas interesować czy sponsorem jest, dajmy na to, wielki koncern czy lokalna masarnia spod Włoszczowej. Dla organizatorów LM liczą się fundusze jakie ów sponsor przelewa.
[URL=https://matchnow.info] Womans from your town[/URL]
To ile sponsor może zaoferować jest ściśle związane z np. jego zasięgiem. Chyba, że sponsor nastawia się na działalność charytatywną;)
Żadna znana firma nie chce wiązać się z tym szambem.
Żadna znana firma nie chce wiązać się z tym szambem.
\