Mistrzostwa świata 2014 w Polsce
Re: Mistrzostwa świata 2014 w Polsce
Śmiech na sali. Polsat i tak ma tyle kasy, a robi w [cenzura]* kibiców
link?Abdullo pisze:I znów Polsat gra ostro. Albo rząd da kasę na transmisję albo zakodują mundial. Stworzą nowy kanał który trzeba będzie dokupić.
Niech się sępy z polsatu udławią. Wróg publiczny polskiej siatkówki: polsat
Łańcuch pęka tam, gdzie jest najsłabsze ogniwo
Ostatnie sekundy są najważniejsze
Artykuł z dzisiejszego "Przeglądu Sportowego": http://www.przegladsportowy.pl/siatkowk ... gn=fanpage
Nie wiadomo, czy się śmiać, czy płakać.
Nie wiadomo, czy się śmiać, czy płakać.
Skąd w ogóle pomysł, by zakodować najważniejszą imprezę siatkarską tego roku, której na dodatek jesteśmy gospodarzem... I nawet w głowie nie mieści mi się, żeby mecze Polaków nie były transmitowane w otwartym kanale. Generalnie to jedna wielka kpina.
Meczów Polaków tak pewnie nie zakodują, bo zyski z zakupu dodatkowego kanału mogą być znaczne mniejsze niż zyski z reklamy. Poza tym zgodnie z ustawą najważniejsze imprezy sportowe muszą być odkodowane i transmitowane w otwartym kanale. Zresztą nie wiadomo czy FIVB nie będzie miało problemu. O takich rzeczach powinni pomyśleć zanim podpisywali umowę. Nie teraz za pięć dwunasta.
Przypomnę tylko, że Polsat zamiast meczu MŚ 2010 Polska -Brazylia zaproponował kibicom seriale typu: "Szpilki na Giewoncie" czy też inne "Hotele 104" ...( Obawiam się, że w dzikim kraju ta stacja jest zdolna do tego. Kocham ten sport ale z przekory nie dołożę do tego ani grosza.
Polsat tylko się ośmiesza.
Ode mnie nie dostaną ani grosza
Ode mnie nie dostaną ani grosza
Co ciekawe, w niedzielę szef sportu w Polsacie Marian Kmita napisał na stronie internetowej stacji, że "kolejne podejścia do instytucji rządowych, zmierzające do zainteresowania ich współpracą przy projekcie dla dobra Polski i jej mieszkańców, potwierdzały, że temu turniejowi przyszyto łatkę imprezy prywatno-biznesowej i lepiej od niej trzymać się z daleka. (...) Premier i jego ministrowie nie pochylili się szczerze nad tym zagadnieniem i nie uczynili nic, aby mistrzostwa nabrały rozmachu proporcjonalnego do pozycji tej dyscypliny sportu w Polsce". Kmita dodał, że kancelaria premiera dopytuje teraz o udział Donalda Tuska w ceremonii otwarcia siatkarskiego mundialu.
Niech się sępy z polsatu udławią. Wróg publiczny polskiej siatkówki: polsat
Mam nadzieje, że te 200 telewizji na świecie się ziści - to streamy będą z Włoch
Ja sobie chociaż otwarcie na żywo zobacze a później tak jak kolega mówi odpalamy streamy w necie i do boju Polsko
Widzę że Solorz próbuje zarżnąć kolejną odnogę swojego biznesu. Plus już dostaję mocno od konkurencji. Teraz pora na CP. Bez siatkowki Polsat traci jakikolwiek punkt odrozniajacy go od konkurencji. A wrzucenie dodatkowo płatnego kanału spowoduje że bardzo poważny stanie się temat siatkówki w innej tv. Tym prymitywnym szantażem tylko się osmieszają. Niedługo pozostaną tam tylko tandetne walki ppv.
Ja kibic siatkówki wieloletni abonent pakietów Premium CP nie dam żadnej dodatkowej kasy a i przy pierwszej sposobności podziękuję.
Ja kibic siatkówki wieloletni abonent pakietów Premium CP nie dam żadnej dodatkowej kasy a i przy pierwszej sposobności podziękuję.
Jak kupisz mecz otwarcia to kupisz wszystkie, bo Polsat nie będzie bawił się w pakiety. Dadzą cenę np 50 zł za turniej i wsio. Tak czy siak g dostanie ode mnie Mr Solorz.Joker pisze:Ja sobie chociaż otwarcie na żywo zobacze a później tak jak kolega mówi odpalamy streamy w necie i do boju Polsko
\
Wydaje mi się, że user Joker miał na myśli, że obejrzy mecz na stadionie
Min. Sportu powinno oficjalnie wkroczyć i przekazać informację, że mecze Polaków MUSZĄ być na otwartym kanale.
Solorz zalicza wtopy ostatnio. Tacy Ci rodzimi -byznesmeny- otóż biznes is biznes trzeba umieć znieść konsekwencje swoich decyzji. A tak myśląc krótkookresowo zarżną biznes na lata. Brawo geniusze!
Naprawdę groteskowo wygląda obecnie ten spektakl pt Polska 2014 proponuję zmianę nazwy na Solorz 2014 albo Polsat 2014
Heller na tt -Polsat kładzie mundial koncertowo - pełna zgoda. Kładzie też siatkówkę.
Solorz zalicza wtopy ostatnio. Tacy Ci rodzimi -byznesmeny- otóż biznes is biznes trzeba umieć znieść konsekwencje swoich decyzji. A tak myśląc krótkookresowo zarżną biznes na lata. Brawo geniusze!
Naprawdę groteskowo wygląda obecnie ten spektakl pt Polska 2014 proponuję zmianę nazwy na Solorz 2014 albo Polsat 2014
Heller na tt -Polsat kładzie mundial koncertowo - pełna zgoda. Kładzie też siatkówkę.
Ostatnio zmieniony 24 lip 2014, o 13:28 przez leeon, łącznie zmieniany 1 raz.
DokładnieSerCos pisze:Wydaje mi się, że user Joker miał na myśli, że obejrzy mecz na stadionie
PS:Ciekawe czy coś powiedzą o tej sprawie dzisiaj w Polska 2014. Ludzie na polsatsport.pl w sumie tylko o to pytają, a pewnie skończy sie gadaniem gdzie zagra Zbychu. Nie wyobrażam sobie, że to puszczą za opłatą. To już lepiej jak by sprzedali prawa i można było by obejrzeć w TVP.
@up, już po zaproszonych gościach widać, że ta tematyka raczej nie będzie podejmowana. Coś dawno pana Kmity nie było wśród zaproszonych gości (a wcześniej bywał kilka razy).
Polsat kręci nowy odcinek swojego serialu "Ukryta Prawda". Scenariusz nie odbiega zbytnio od tego co jest serwowane.
Taa... już to widzę. Jak się mają zamiar kompromitować, to na całej linii. Czekam na pakiety typu "super", "super extra", "super full wypas", itp. Jeden z samymi meczami Polaków, drugi z meczami Polaków + pozostałymi, trzeci z extra wywiadami i materiałami prosto z du*y Solorza i spółki.hugo pisze:Jak kupisz mecz otwarcia to kupisz wszystkie, bo Polsat nie będzie bawił się w pakiety. Dadzą cenę np 50 zł za turniej i wsio. Tak czy siak g dostanie ode mnie Mr Solorz.
A co ma do tego Min. Sport, które traktuje te mistrzostwa jako imprezę prywatną?leeon pisze:Min. Sportu powinno oficjalnie wkroczyć i przekazać informację, że mecze Polaków MUSZĄ być na otwartym kanale.
Kolejka po kasę z ministerstwa jest długa. Są np. mistrzostwa Europy w koszykówkę w następnym roku. Budżet podobno domkniety i niewiele brakuje. Turniej ten byłby kwalifikacją do Olimpiady więc europejskie gwiazdy MBA mogły by grać. Oglądalność większą niż siatkówki a i kraje zainteresowane transmisją ciekawsze. Później Mistrzostwa Europy w piłkę ręczna 2016. Tez ciekawa impreza a i kadra nie bez szans. Blefowac można ale są granice. Decydenci patrzą i kalkuluja czy to taki złoty interes jak inni opowiadają.
Przypomnieć o ciążących na tv obowiązkach.Skrzypek pisze:A co ma do tego Min. Sport, które traktuje te mistrzostwa jako imprezę prywatną?leeon pisze:Min. Sportu powinno oficjalnie wkroczyć i przekazać informację, że mecze Polaków MUSZĄ być na otwartym kanale.
Jakich obowiązkach, bo chyba nie tych, mówiących o konieczności transmitowania meczów reprezentacji w otwartej telewizji? Gdyby tak było, to wszystkie spotkania kadry w LŚ byłyby pokazywane w otwartym Polsacie lub Polsacie Sport News. A czy były? (pytanie retoryczne) Czy jutrzejsze spotkanie kadry kobiet będzie na tych kanałach? W końcu kobiety także reprezentują Polskę. Obowiązek transmisji to jedno, a rzeczywistość wygląda zupełnie inaczej.leeon pisze:Przypomnieć o ciążących na tv obowiązkach.
Chodzi tylko o spotkania rangi mistrzowskiej jakie trzeba pokazywać w otwartej telewizji ; takiej rangi imprezą na pewno nie jest Liga Światowa.
Dla mnie to skandal. Oficjalny skok na publiczną kasę z szantażem w tle, bo Solorz nie potrafi po męsku znieść konsekwencji własnych działań. Dziwi mnie to że są na tyle kròtkowzroczni.
Państwo ma środki by zdyscyplinować towarzycho.
Od dziś powinni przestać pokazywać Polska 2014 bo aż mi się na wymioty zbiera...
Państwo ma środki by zdyscyplinować towarzycho.
Od dziś powinni przestać pokazywać Polska 2014 bo aż mi się na wymioty zbiera...
Mimo, że zanosi się na nie oglądanie MŚ z mojej strony, to cieszę się z tego jak pograła sobie Telewizja Publiczna z polszmatem. Myśleli, że rzucą padlinę innym stacją i jeszcze na tym zarobią.
Porażka marketingowa i PR pod każdym względem.
Tak się tylko zastanawiam, kto to będzie oglądał, skoro tutaj my - wyznawcy siatkówki bojkotujemy te MŚ. Aaaa już wiem. Będą to Mielewski, Kmita, Wanio, Śwędrowski i reszta polsatowskiej rodzinki.
Porażka marketingowa i PR pod każdym względem.
Tak się tylko zastanawiam, kto to będzie oglądał, skoro tutaj my - wyznawcy siatkówki bojkotujemy te MŚ. Aaaa już wiem. Będą to Mielewski, Kmita, Wanio, Śwędrowski i reszta polsatowskiej rodzinki.
PZPS - Polsatowski Związek Piłki Siatkowej
Jestem ciekawa, jak oni sobie wyobrażają jedną rzecz - jeśli będzie ppv to co ze strefami kibica? Przecież brak tych stref to od razu kolejna porażka organizacyjna, upadek atmosfery i sportowego święta. Nawet bardzo słabe marketingowo ubiegłoroczne me miały swoje strefy, które (przynajmniej tam gdzie byłam) funkcjonowały bardzo fajnie, były pełne ludzi i robiły atmosferę. Domyślam się, że zakodowane mistrzostwa (strach nawet pisać to słowo na z, istny absurd ) to brak możliwości zrobienia takich stref.
Prosto - wejście do strefy kibica też płatne;)
Nie jestem sympatykiem rządu, ale dobrze że nie dali kaski Solorzowi. On podjął ryzyko kupując wszelkie prawa marketingowe i telewizyjne do MŚ. W ogóle to dlaczego Honda nie zostala sponsorem(MŚ Pań i LŚ sponsurują)?
\
Redaktorzy Polsatu z puszkami przed strefą kibica będą zbierać pieniążkiWojtek60 pisze:Prosto - wejście do strefy kibica też płatne;)
Polsat od dłuższego czasu grał na wsparcie polityków. Może zaniedbali kwestię sponsorów. Nie wiem, nieistotne. Płacę abonament do CP i nie życzę bym musiał dokładać bezpośrednio, czy pośrednio kolejne PLN Solorzowi, bo się gdzieś tam przeliczył.hugo pisze:Nie jestem sympatykiem rządu, ale dobrze że nie dali kaski Solorzowi. On podjął ryzyko kupując wszelkie prawa marketingowe i telewizyjne do MŚ. W ogóle to dlaczego Honda nie zostala sponsorem(MŚ Pań i LŚ sponsurują)?
ciekawostka ze sport.pl
"Nie jesteśmy od finansowania transmisji telewizyjnych - mówił minister Biernat. Jego resort na dofinansowanie turnieju przekazał 3,5 z 5 mln złotych, które miał w tym roku dla wszystkich imprez sportowych w kraju."