Liga Narodów 2019 (M)
Re: Liga Narodów 2019 (M)
To dopiero początek meczu, możemy przegrać spotkanie, seta, ale początek super się ogląda. Dużo odwagi na zagrywce i na ataku, sporo ciekawej gry, brawo Panowie!
dobry ten Lukasik
-
Od kiedy Fornal zagrywa mocno ? W lidze to chyba floty były ?
Ma ktos moze streama dzisiaj dla kibicow spoza Europy?
Szlag kulery nie wiezmie!
Łukasik z Filipiakiem w I secie na razie wspólnie rządzą.
Nasza reprezentacja uniwersjadowa i nasze żaki lepsze od I reprezentacji Niemiec. Vivat Academia! vivant professores!
Nasza reprezentacja uniwersjadowa i nasze żaki lepsze od I reprezentacji Niemiec. Vivat Academia! vivant professores!
Ostatnio zmieniony 29 cze 2019, o 16:55 przez drukjul, łącznie zmieniany 1 raz.
Rozgrywa przecież Jasiek Zimmermanndrukjul pisze:Posługując się licentia poetica autorstwa red. Romańskiego Piotrek Łukasik zabiera Niemcom "powietrze spod skrzydeł". Wyraźnie boją się na razie atakować przez jego strefę. A raczej Kampa najwyraźniej nauczony przykrym dla niego doświadczeniem z tegorocznych play-off na razie na blok Piotrka nie wystawia.
A Dębowski powiedział że Giani był środkowym
Fornal dzisiaj śliwkuje. Na 7 ataków 1 mocny reszta plastiki. Zdecydowanie za miękko gra Tomek
Kłamca.
Do stanu 20:16 na oko wygląda mi to na jakieś 30% ataku u nas, a prowadzenie niezagrożone, dramatycznie się ten mecz ogląda.
Łukasik na razie w I secie 100% w ataku
Prawda. Red. Dębowskiemu i Panasowi w TVP Sport gdzie akurat oglądam pozajączkowało się kto wyszedł na sypie u Niemców od początku meczu i najwyraźniej powieliłem za nimi ten błąd.Gibson pisze:
Rozgrywa przecież Jasiek Zimmermann
Był. Grał na przyjęciu, lub jako środkowy, bo jego kariera przypadła głownie jeszcze czasy, kiedy nie było libero i środkowi będąc w drugiej linii normalnie stawali do przyjęcia.Gibson pisze:
A Dębowski powiedział że Giani był środkowym
Ostatnio zmieniony 29 cze 2019, o 17:06 przez drukjul, łącznie zmieniany 1 raz.
Ciekawe ile pkt nam niemcy oddali w 1 secie.. Dramatycznie wygladaja
12 https://pbs.twimg.com/media/D-PbxqmXkAANim_.jpgDuzy pisze:Ciekawe ile pkt nam niemcy oddali w 1 secie.. Dramatycznie wygladaja
Dzieki drukjul wlasnie tak gdzies stawialemdrukjul pisze:12 https://pbs.twimg.com/media/D-PbxqmXkAANim_.jpgDuzy pisze:Ciekawe ile pkt nam niemcy oddali w 1 secie.. Dramatycznie wygladaja
Czy mi się wydaje, czy Kłos ma dziś zupełnie inną fryzurę niż wczoraj?
Wydaje mi się zresztą, że ostatnio w każdym meczu Karol ma nową fryzurę. Nie mam zupełnie pamięci do twarzy, całe życie mam problem z tym, żeby w porę zauważyć że np. koleżanka zmieniała kolor włosów i przefarbowała się na blond i coś na ten temat stosowanego powiedzieć zanim nad moją głową zbiorą się czarne chmury, więc to że dostrzegam że Karol ze swoją fryzurą jednak trochę przesadza, świadczy że naprawdę musi przesadzać.
Wydaje mi się zresztą, że ostatnio w każdym meczu Karol ma nową fryzurę. Nie mam zupełnie pamięci do twarzy, całe życie mam problem z tym, żeby w porę zauważyć że np. koleżanka zmieniała kolor włosów i przefarbowała się na blond i coś na ten temat stosowanego powiedzieć zanim nad moją głową zbiorą się czarne chmury, więc to że dostrzegam że Karol ze swoją fryzurą jednak trochę przesadza, świadczy że naprawdę musi przesadzać.
Stać go na sporą kolekcję perukdrukjul pisze:Czy mi się wydaje, czy Kłos ma dziś zupełnie inną fryzurę niż wczoraj?
Niech się sępy z polsatu udławią. Wróg publiczny polskiej siatkówki: polsat
Łańcuch pęka tam, gdzie jest najsłabsze ogniwo
Ostatnie sekundy są najważniejsze
Łańcuch pęka tam, gdzie jest najsłabsze ogniwo
Ostatnie sekundy są najważniejsze
Dobry był ten pajp Łukasika. Wyciąga łopatę z kieszeni i atakuje, komicznie to wygląda.
Łukasik pozytywnie zaskakuje póki co, Filipiak całkiem nieźle a Fornal standardowo odstaje w ataku.
Po prostu obejrzał wczorajszy odcinek Prawdy Siatki, gdzie Drzyzga powiedział, że włosy nie powinny przeszkadzać w grze. Jak widać dzisiaj zastosował jakiś preparat, brylantynę czy coś podobnegodrukjul pisze:Czy mi się wydaje, czy Kłos ma dziś zupełnie inną fryzurę niż wczoraj?
No nie bardzo dobry, skoro nadepnął linię.aezakmi pisze:Dobry był ten pajp Łukasika. Wyciąga łopatę z kieszeni i atakuje, komicznie to wygląda.
Niemcy zdobyli 6 pkt z rzędu przy zagrywce Brehme. To ten junior, który w ubiegłym roku szalał w pojedynkach z naszymi spałowiczami podczas ME U-20. Jeszcze bardziej szalał w pojedynku z włoskimi juniorami na tym turnieju, gdzie grając jako środkowy bloku zdobył aż 27 pkt.
Chłopak ciągle rośnie - teraz podaje mu się już 207 cm wzrostu, wtedy oficjalnie miał niecałe 2 metry - identycznie jak Kochanowski, choć faktycznie był na pewno już trochę wyższy.
-
Tak apropo, to zgadzam się z opinią W. Drzyzgi, która wczoraj padła o Bednorzu. Po prostu inaczej niż Kwolek i Śliwka bazuje w dużej mierze na atletycznosći i fizyce i kiedy jeszcze był pod parą z klubu to wyglądało to dobrze. Potem miał przerwę, roztrenowanie i znowu grę. Dlatego kryzys przyszedł na turnieju we Włoszech, a teraz znów jest lepiej.Verdungo pisze:Po prostu obejrzał wczorajszy odcinek Prawdy Siatki, gdzie Drzyzga powiedział, że włosy nie powinny przeszkadzać w grze. Jak widać dzisiaj zastosował jakiś preparat, brylantynę czy coś podobnegodrukjul pisze:Czy mi się wydaje, czy Kłos ma dziś zupełnie inną fryzurę niż wczoraj?
Mocno odstawił Fornala Kwolek w siatkarskim rozwoju, może to i faktycznie kwestia otoczenia.
Tylko Łukasik na plus u nas.
Tylko Łukasik na plus u nas.
Jeszcze 2 lata temu sam pisałem, że Fornal gra bardziej dojrzale i jest gotowy na wejście w seniora. Jednak coś nie poszło jak miało a szczególnie w aspektach ofensywnych.Aranger pisze:Mocno odstawił Fornala Kwolek w siatkarskim rozwoju, może to i faktycznie kwestia otoczenia.
Kłamca.
Ech no i przegrali
A gdzie się podziali Ci środkowi niemieccy z ery post Bohme-Gunthorowskiej? Był chyba jakiś Collins i jeszcze kilku
A gdzie się podziali Ci środkowi niemieccy z ery post Bohme-Gunthorowskiej? Był chyba jakiś Collins i jeszcze kilku
dobre wejscie Kaczmarka
https://sport.onet.pl/siatkowka/liga-sw ... yc/47w7ktt
ale jaja a co jakby wszyscy mistrzowie świata zakończyli jjuż kariery?
ale jaja a co jakby wszyscy mistrzowie świata zakończyli jjuż kariery?
Są, tylko że zarówno 21 letni Anton Brehme, jak i 22 letni Tobias Krick, który jest dziś rezerwowym, ale możemy go pamiętać z meczu finałowego Rosja-Niemcy w ME 2017 w Krakowie, gdzie zagrał w "6" zespołu Gianiego to inna skala talentu. Akurat o środek bloku Niemcy przez najbliższe lata nie powinni się martwić.Gibson pisze:Ech no i przegrali
Statystyki II seta. https://pbs.twimg.com/media/D-PlJiUXoAAIXJC.jpg
Ależ Ci Niemcy są meeeega słabi, Łukasik wbija kołki a Kaczmarek zaliczył już swój monster block, czekam na występ Bołądzia.