Liga Narodów 2021 (M)

Riad69

Re: Liga Narodów 2021 (M)

Post autor: Riad69 »

Szkoda Bednorza. Krwawil w ataku. Miejmy nadzieję że jeszcze pokaże swój potencjał w następnych meczach.
Tharaster

Post autor: Tharaster »

Bednorz dzisiaj zagrał zawody rodem z Kazania. Straszne męczarnie z blokiem, 3/18 w ataku z włoskimi rezerwami chluby raczej nie przynosi :<. Dobrze, że przyjęcie i zagrywka dalej na wysokim poziomie. Fajnie Karol Kłos, może namieszać w wyborze Heynena na IO, a ja go bez bicia przyznam się, że skreśliłem na koszt Kochana, bo Pit i Bieniu to raczej pewniaki. Pierwszy dobry mecz Maćka Muzaja od pół roku (?). Tomek Fornal stabilnie trzyma dobrą forme z finałów PlusLigi.

Odniosę się też do wpisów kolegów z wątku polskiej reprezentacji, propo włoskich zawodników. Sbertoli z Giannellim mogą stworzyć parę rozgrywających na długie lata. Jest tam trochę szaleństwa w jego rozegraniu, podobnie grał w Mediolanie, że w tym szaleństwie potrafił sam się zgubić, ale z roku na rok jego progress jest imponujący na tej pozycji. Żenujące to było, jak panowie komentatorzy w ogóle nie przygotowani zorientowali się po dłuższej chwili, że Francesco Recine to syn obecnie dyrektora sportowego Perugii... Bottolo jak na brak jego obecności na szczeblu juniorskim, pokazał się z miłej strony w debiucie seniorskim. Fajny, skoczny, dynamiczny, byle go ominęły kontuzje a może wyrosnąć dobry przyjmujący. Słabiej dzisiaj Michieletto i Bottolo, którzy imo najbardziej są obserwowani przez sztab Blenginiego w kontekście IO.
bono

Post autor: bono »

Dzisiaj Bednorz niestety robił wszystko co mógł żeby stracić bilet do Tokio - pechowy sezon Bartosza.
Fornal stabilnie i pewnie. Mimo to jak Semeniuk zagra swoje to on pojedzie na IO zresztą na "korytarzu" mówi się że to on razem z Leonem mogą wychodzić w pierwszej 6.Ciekawe,ciekawe jak to się potoczy.
Dobra gra środkowych zwłaszcza Bieńka - choć w bloku tak sobie - Nowakowskiego czy Kochana nigdy w tym elemencie nie osiągnie. Ale raczej pewniak do Tokio.
Łomacz hmmm...kopalnia punktów na bloku i za łatwa zagrywka(ale to jego znak firmowy). Jedynie dobrze środkiem resztę mocno średnio - dalej uważam że na drugiego spróbowałbym z Januszem(no chyba że będzie grał piach)
No i Muzaj świetny zasięg, niezła zagrywka i....to koniec - elektryczność w polu, schowana głowa, słaby plas, monotonny atak. Pokazanie prawdziwej wartości to z drużynami typu USA czy Rosja - dzisiaj to była taka klepanka - młodzi Włosi - poziom Australii.
Wojtaszek zagrał swoje.
Na dzisiaj to z tych zawodników pewniakiem na IO - to tylko Bieniu.
słupek...wałek...Rejtan....repra...depra...
Kilgor92

Post autor: Kilgor92 »

Meczu naszych z włoskimi prospektami nie oglądałem niestety. Statystyki dla Bedniego są okrutnie bezlitosne, jeśli chodzi o atak. Z drugiej strony otchłań, w jaką się zakopał, nie pogrążyła go jeśli chodzi o przyjęcie i zagrywkę, więc od tej strony z mentalem u niego nie jest tak źle. Nie mniej tym występem sobie nie pomógł. Jutro będzie znacznie ciekawsze spotkanie. Serbowie będą traktować Ligę Narodów bardzo serio, więc zapewne wystawią galowy skład. To będzie fajne przetarcie z mocnym rywalem.

Zaś wracając do meczu Rosjan z Holandią o którym wspomniałem parę postów wyżej, to jego poziom mnie pozytywnie zaskoczył, szczególnie jeśli chodzi o Holendrów. To będzie wyjątkowo niewygodna drużyna, coś jak Bułgaria czy Słowenia. Jak Nimir ma swój dzień (a dzisiaj miał...tak od trzeciego seta), to Holandia potrafi napsuć krwi. Zwróciłem uwagę na przyjęcie u Rosjan. Było ono na bardzo wysokim poziomie. I Kliuka i Podleśnik i Bogdan (ten ostatni mnie zaskoczył pod tym kątem) radzili sobie z bombami Holendrów więcej niż solidnie. Poza trzecim setem, gdzie Nimir wszedł w tryb Juantoreny :D
Aranger

Post autor: Aranger »

Mecz Polaków dość nudny, nasi może bez jakiegoś szału, ale bardzo dobrą zagrywką i blokiem z obroną wybiliśmy wszelkie atuty z rąk włoskiej młodzieży. Grzesiu Łomacz jak zwykle potrafi konsekwentnie korzystać z kopalni punktów, jaką zazwyczaj są polscy środkowi, do skrzydeł średnio. No i Fornal bardzo fajnie, chociaż tak wizualnie dosyć dyskretny występ, ale robił, co do niego należy. Dwie super obrony po atakach Bottolo na początku 3 seta.

W studio coś opowiadali, czy ta czternastka meczowa na dzisiaj to już na cały mini turniej w ten weekend? Parę Leon-Semeniuk dzisiaj to bym bardzo chciał zobaczyć. :D

Tylko szkoda, że na żadne dyskusje forumowe w trakcie i tuż po meczach reprezentacji Polski w tym roku nie ma szans... :(
GolMar

Post autor: GolMar »

[post skasowany]
Ostatnio zmieniony 29 maja 2021, o 11:13 przez mewa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: zupełnie nie na temat
Aranger

No, jak wczoraj padło przy okazji meczu LN z nieszczególnie mocnym rywalem, to przyszłość sezonu reprezentacyjnego w tym kontekście rysuje się w czarnych barwach.
Szary Wilk

Post autor: Szary Wilk »

Chyba serwery, to jest stały problem. Szkoda, bo nie ma możliwości dyskusji podczas meczu.

Łomacz dla mnie zagrał bardzo słabo, szczerze to nie widzę możliwości, żeby Janusz zaprezentował się słabiej. Żeby w jednym secie dać pajpa na potrójny i krótką na podwójny, to trzeba naprawdę się postarać. Do tego mega dużo niedokładności, piłki dla Bednorza według mnie za niskie. Fornal też kilka razy musiał ratować się przebijaniem oburącz albo kiwaniem.
filipek88

Post autor: filipek88 »

Ale Conte byl wczoraj strzelnicą. Srednio to wygląda z perspektywy Żurka z boku :p
Awatar użytkownika
Bartek O

Post autor: Bartek O »

bono pisze:Dzisiaj Bednorz niestety robił wszystko co mógł żeby stracić bilet do Tokio - pechowy sezon Bartosza.
Fornal stabilnie i pewnie. Mimo to jak Semeniuk zagra swoje to on pojedzie na IO zresztą na "korytarzu" mówi się że to on razem z Leonem mogą wychodzić w pierwszej 6.Ciekawe,ciekawe jak to się potoczy.
Za wcześnie chyba na rozdawanie biletów do Tokio, ale takie mecze na pewno Bednorzowi nie pomagają i za chwilę Bartosz może spaść na ostatnie miejsce wśród przyjmujących, których ma do dyspozycji Heynen. O ile już na nim nie jest. Do zyskania tym meczem Bartosz za wiele nie miał, bo w przypadku występu z 18 na przykład punktami na skuteczności ~ 70 %, prawdopodobnie mówilibyśmy, że to tylko włoscy juniorzy i niewykluczone, że najsłabsza drużyna "w bańce". Do stracenia natomiast miał sporo.

Mam nadzieję, że to co się mówi "na korytarzu" to prawda ;) .
Aranger pisze: W studio coś opowiadali, czy ta czternastka meczowa na dzisiaj to już na cały mini turniej w ten weekend? Parę Leon-Semeniuk dzisiaj to bym bardzo chciał zobaczyć. :D
A jak ta meczowa czternastka w ogóle wczoraj wyglądała? Nie oglądałem meczu w całości i umknęło mi to.
Bardzo chętnie natomiast obejrzałbym dzisiaj "pojedynek na kiwki", Urosa i Śliwki ;)
Aquino

Post autor: Aquino »

Podobno Rossard miał świetny sezon ale kompletnie tego nie widać. Przypomina z grubsza wczorajszego Bednorza. Dobrze gra Boyer i Bultor, Toniutti jak na Toniuttiego to słabo.
Po niemieckiej stronie wyróżnia się na + ,,polska para" Schott-Reichert. Grają dużo lepiej niż w lidze. Weber tak średnio, trochę jeździec bez głowy, ale potencjał ma.
Aranger

Bartek O pisze:A jak ta meczowa czternastka w ogóle wczoraj wyglądała?
https://pbs.twimg.com/media/E2f1WjzX0AA ... ame=medium

Toniutti dramat.
ptrlnd

Post autor: ptrlnd »

Nie ma co na razie wyciagać wielkich wniosków po pierwszym meczu. Pokazał na pewno, że rywalizacja wśród środkowych wcale nie jest mniejsza niż wśród przyjmujących. Kłos zawsze był lepszy na siatce od Bienia i lepiej czytał grę, z kolei ten drugi może nam dać korzyści na zagrywce podczas stykowego meczu. Bednorz od roku fizycznie wygląda katastrofalnie i to wina ligi rosyjskiej, innego cyklu treningowego, wielogodzinnych przelotów na mecze i cieżko będzie mu wyjść z dołka. Jeśli nie wytrzymuje obciążeń i potrzebuje wiecej czasu na dojście do formy z Modeny, Heynen wcale nie musi na niego czekać. Coraz więcej jest głosów, że ta selekcja zakończy się szybciej niż wszyscy się spodziewają.
Blanco

Post autor: Blanco »

GolMar pisze:Dlaczego nie ma szans na dyskusję na forum? Chodzi o to, że serwery nie wytrzymują, czy jest jeszcze jakiś problem?
Piszę o tym od miesięcy, że jak moderatorzy chcą podtrzymać to forum, to muszą coś zrobić z kwestią techniczną. No, ale.
Awatar użytkownika
Bartek O

Dzięki,

Zatem jeśli skład na mecze z Serbią i Słowenią wybierany będzie tylko z tego grona, to dzisiaj typuję następujące zestawienie:
Drzyzga, Semeniuk, Bieniek, Kurek, Leon, Kochanowski i Zatorski.
Szary Wilk

Post autor: Szary Wilk »

Bartek O pisze:
Dzięki,

Zatem jeśli skład na mecze z Serbią i Słowenią wybierany będzie tylko z tego grona, to dzisiaj typuję następujące zestawienie:
Drzyzga, Semeniuk, Bieniek, Kurek, Leon, Kochanowski i Zatorski.
Heynen powiedział, że siatkarze pewni udziału w Igrzyskach najwięcej będą grali w ostatnich meczach Ligi Narodów, natomiast pierwsze 9 da mu odpowiedzi co do kilku niewiadomych.

Obstawiałbym bardziej, że zagrają dziś Kaczmarek,Janusz aniżeli Drzyzga czy Kurek, ale mogę się mylić.
Awatar użytkownika
Bartek O

Szary Wilk pisze: Heynen powiedział, że siatkarze pewni udziału w Igrzyskach najwięcej będą grali w ostatnich meczach Ligi Narodów, natomiast pierwsze 9 da mu odpowiedzi co do kilku niewiadomych.

Obstawiałbym bardziej, że zagrają dziś Kaczmarek, Janusz aniżeli Drzyzga czy Kurek, ale mogę się mylić.
Janusza i Kaczmarka nie ma przecież w tej wczorajszej, meczowej czternastce. Chyba, że nie ma jednak ona żadnego znaczenia w kontekście meczów z Serbią i Słowenią? To może "mała ZAKSA" zagra dzisiaj z Serbami ;) ? I wyjdziemy z Januszem, Kaczmarkiem, Semeniukiem i Śliwką ?
Lucarelli

Post autor: Lucarelli »

Jest przecież 14 powołana na 3 spotkania i nie ma tam Janusza i Kaczmarka, także Kubiaka czy Nowakowskiego, więc nie, nie zagrają.
Awatar użytkownika
Murilo0

Post autor: Murilo0 »

All work and no play makes Jack a dull boy...
ronniebarca

Post autor: ronniebarca »

A jak wygląda 14 USA na pierwsze 3 mecze? Czy nie ma tam Andersona, Sandera, bo myślę nad zagraniem na brazill, ale chce mieć pewność. Pozdro
5
KrzysztofRatajski

Post autor: KrzysztofRatajski »

Alez kapitalnie rozgrywa ten mlody niemiec
Blanco

Post autor: Blanco »

Murilo0 pisze:Widzieliście to zagranie Urosa? :o
https://twitter.com/SiatkarskieOko/stat ... 7588175875
I on będzie grać w Pluslidze, i to będąc zdrowym. Magia.

I do tego Semeniuk i Mika <3
Riad69

Fsjnie tam liga narodów się zapowiada w tym roku. Mało jako takich dostarczycieli punktów.
Aquino

Kim do cholery jest ta kobieta na słupku sędziowskim? Chyba była kelnerką w chińskiej knajpie bo z siatkówką to ona nie ma za wiele wspólnego. Tak to jest jak się bierze sędziów którzy oglądali co najwyżej rozgrywki amatorów.
Szkoda Niemców. Mam nadzieję że pani zajmie się czymś w czym jest dobra a nie psuciem widowiska sportowego.
Riad69

Aquino pisze:Kim do cholery jest ta kobieta na słupku sędziowskim? Chyba była kelnerką w chińskiej knajpie bo z siatkówką to ona nie ma za wiele wspólnego. Tak to jest jak się bierze sędziów którzy oglądali co najwyżej rozgrywki amatorów.
Szkoda Niemców. Mam nadzieję że pani zajmie się czymś w czym jest dobra a nie psuciem widowiska
sportowego.
Teraz będzie tego więcej. Piekło kobiet.... I inne nasilające się ruchy feministyczne. Nie zdziwię się jak dzisiaj w finale ligi mistrzów mecuz nie poprowadzi kobieta :D
Aquino

Ja nie mam nic przeciwko kobietom sędziom np. Agnieszka Michlic jest w tym bardzo dobra, ale muszą być jakieś granice. Ta pani miała wyraz twarzy jakby miała sędziować mecz o Puchar Sołtysa Kietlanki do lat 15 ale doszło do podmiany i pierwszy raz widzi takich siatkarzy jak Toniutti czy Boyer.
Awatar użytkownika
PvK
Kontakt:

Post autor: PvK »

Czy ma ktos moze link do streama Rosji z Iranem?
Aquino

Drzyzga, Kurek,Semeniuk,Leon,Kochan,Huber,Zatorski.
Świetny skład, mam nadzieję, że to będzie nasz skład docelowy oczywiście zmiana Huber-Nowakowski.
Awatar użytkownika
Mordimer Madderdin

Post autor: Mordimer Madderdin »

Złote myśli Pana Jarosza chyba zacznę wyciszać.
Profesorski ton względem Daniela Plińskiego, jakby był jakimś nieopierzonym uczniakiem. Dajta spokój.
Semeniuk i Leon to wg mnie najciekawsze obecnie zestawienie.
"Come on. Let's keep a little optimism here." Han Solo
Na forum od 2009
WysokiPortorykanczyk

Post autor: WysokiPortorykanczyk »

Aquino pisze:Ja nie mam nic przeciwko kobietom sędziom np. Agnieszka Michlic jest w tym bardzo dobra, ale muszą być jakieś granice. Ta pani miała wyraz twarzy jakby miała sędziować mecz o Puchar Sołtysa Kietlanki do lat 15 ale doszło do podmiany i pierwszy raz widzi takich siatkarzy jak Toniutti czy Boyer.
A jednak nie byłeś w stanie poświęcić 1,5 minuty i sprawdzić, że ta kobieta ma kilkunastoletnie doświadczenia sędziowania meczów na poziomie FIVB, będąc byłą profesjonalną siatkarką i sędziując ważne mecze MŚ czy Igrzysk Olimmpijskich. W końcu, lepiej napisać głupi i ksenofobiczny komentarz o ''chińskiej kelnerce'' tylko dlatego, że sędzia jest kobietą z Korei i ... nie wyszedł jej mecz.
Zablokowany

Wróć do „Liga Narodów (dawniej LŚ)”