Liga Narodów 2023

Adriano

Re: Liga Narodów 2023

Post autor: Adriano »

Przecież tego gówna sie nie da oglądać. Na rozegraniu cofnelismy sie do epoki kamienia łupanego. Wszystkie akcje wygrywamy przypadkowo. Tam nie ma totalnie energii pomysłu. Jesli Świderski ma choć troche oleju w głowie to niech bierze flaszke i zapieprza do Belgii spowrotem po Heynena
Paprykarz

Post autor: Paprykarz »

My to gramy cos wogole w obronie. Bo od momentu objeica kadry przez Grbicia to my gramy jak Perugia albo Resovia
vdzg

Post autor: vdzg »

nie wiem czy bardziej śmiać się, czy płakać, że Grbić zrezygnował z Drzyzgi na rzecz tego parodysty na rozegraniu. Powodzenia z takim zawodnikiem na ławce podczas IO.
Szary Wilk

Post autor: Szary Wilk »

Wilfredo co prawda nie ma w przyjęciu, ale za to nie ma go także w ataku.

Można się na Holendrach powyżywać, gdzie do bloku skacze Keemink z Parkinsonem, a na libero gra nominalny przyjmujący.

Jest Fornal. To jeszcze Firlej i mówię wam, że my to wygramy.
przemik

Post autor: przemik »

Fornal za Leona
Dawać Janka Firleja !!!!!!
___
Noworoczny Kibic Siatki
Szary Wilk

Ktoś policzył ile dziś Łomacz zagrał na potrójny w porównaniu do pojedynczego?
Rusticola

Post autor: Rusticola »

[post skasowany]
Ostatnio zmieniony 24 cze 2023, o 14:34 przez mewa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 8. i 13. Regulaminu Forum
rocky

Post autor: rocky »

Fornal drugi raz wchodzi na zmianę, drugi raz dostaje wystawę z drugiej strony boiska, z 5go metra i zdobywa punkt. Daje do myślenia.
Awatar użytkownika
Simao

Post autor: Simao »

Paprykarz pisze: 24 cze 2023, o 12:48 My to gramy cos wogole w obronie. Bo od momentu objeica kadry przez Grbicia to my gramy jak Perugia albo Resovia
Grbić to jest zwykły buc z wybujałym ego. Marnujemy taki potencjał, On pewnie wykręci w tym sezonie z Naszą kadra jeszcze lepsze wyniki niż z Perugią. Panie Świderski, jeśli zależy Panu na Naszej kadrze apeluję do Pana o podjęcie jakiś kroków. Teraz jest na to czas, oby nie było jak w tym przysłowiu, Polak mądry po szkodzie...
Ostatnio zmieniony 24 cze 2023, o 12:55 przez Simao, łącznie zmieniany 1 raz.
Szary Wilk

Błagam, weźcie tego Łomacza i jego świeczki, które gasną w locie
Verdungo

Post autor: Verdungo »

Ktoś mi powie w co gra Grbic? Przecież Łomacza to nie da się oglądać. Amatorzy lepiej rozgrywają od niego. Nawet na środek zaczyna kaleczyć
Rusticola

Pamiętacie jak pisałem po pierwszych meczach w Nagoi że gramy tragicznie i grbicia trzeba od razu wywalić.
To mi znafca Wysoki Portorykanczyk napisał że co to tylko towarzyskie mecze i co ja się znam...
Nie głupio Ci tak po ludzku?
Paprykarz

Post autor: Paprykarz »

Moze mi ktoś wyjaśnić po co my tak bez sensu mocno serwujemy zamiast troche skrótów zagrać i jakoś urozmaicić.
Orzi

Post autor: Orzi »

Simao pisze: 24 cze 2023, o 12:52
Paprykarz pisze: 24 cze 2023, o 12:48 My to gramy cos wogole w obronie. Bo od momentu objeica kadry przez Grbicia to my gramy jak Perugia albo Resovia
Grbić to jest zwykły buc z wybujałym ego. Marnujemy taki potencjał, On pewnie wykręci w tym sezonie z Naszą kadra jeszcze lepsze wyniki niż z Perugią. Panie Świderski, jeśli zależy Panu na Naszej kadrze apeluję do Pana o podjęcie jakiś kroków. Teraz jest na to czas, oby nie było jak w tym przysłowiu, Polak mądry po szkodzie...
Myślę, że problemem Grbicia jest to, że żyje w przeszłości. Ultraofensywna siatkówka jaką prezentuje dzisiejszy team działała za czasów, gdy był zawodnikiem, to MUSI działać i teraz. Zatorski był topowym libero trzy lata temu, to MUSI być taki i dziś. Styl Lomacza działał w przeszłości, to teraz też MUSI działać. I tak dalej, i tak dalej
ciorny17

Post autor: ciorny17 »

Krew mnie boli jak to oglądam.
Kłamca.
Awatar użytkownika
Simao

Szary Wilk pisze: 24 cze 2023, o 12:53 Błagam, weźcie tego Łomacza i jego świeczki, które gasną w locie
Łomacz sam siebie nie wstawia do szóstki... Inna kwestia, że nie powinno go być w ogóle w kadrze. Firlej wszedł dopiero na blisko, pierwsza wystawa do Kurka. Skończył, to prawda, że nie było dobrej wystawy, ale Swędrowski od razu zwraca na to uwagę. Nic nie mówiąc przez cały mecz o rozegraniu Łomacza. Rażący brak obiektywizmu, dlatego tak irytuje mnie to całe środowisko, kiedyś miałem większy szacunek do Pana Swędrowskiego. Tomek Fornal lepiej sobie radzi z trudnych piłek niż Leon i Kurek, to samo się komentuje.
Szary Wilk

Fornal jest po prostu dużo lepszym siatkarzem od Leona. Siatkówka to nie tylko siła razy ramię na wysokiej piłce. Zarówno w przyjęciu, obronie, a może nawet i bloku, to zawodnik zdecydowanie lepszy. Poza tym nie popełnia tylu błędów w ataku. Jest młodszy i mniej wyeksploatowany.

Ten 3 set wcale nie musi być przegrany, bo w momencie zejścia "szkodników", potrzeba nam tylko ustabilizowania gry. Kurek się trochę obudził, bo zaczął coś kończyć, Fornal dał kapitalną zmianę. Firlej musi złapać rytm, a Bednorz musi dostać mokrego liścia i możemy to wyciągnąć. Wierzę.
ciorny17

Bednorz z Huberem w tym secie grali dla Stanów, zdecydowanie.
Kłamca.
ostry99

Post autor: ostry99 »

Świece w wykonaniu Łomacza to kryminał - jak ten gość mógł znaleźć się w kadrze? Nie wiem o co chodzi z tymi zdrapkami Hubera i nieczystymi odbiciami, ja już conajmniej 5-6 błędów w ataku naliczyłem u niego...
przemik

Najgorsze jest to ze w fatalnym stylu to przegrywamy.
Świder ubzdurał sobie we łbie ze skoro Grzyb wziął z zaksa LM to zrobi tez medale na wielkich imprezach.
Chciał dobrze wyszło jak zwykle.
Plan płakanie po 1/4 IO - in progress
___
Noworoczny Kibic Siatki
Awatar użytkownika
tomasol

Post autor: tomasol »

Łomacz Łomaczem, ale ogólnie rzec biorąc to większość naszych indywidualnie prezentuje się średnio/słabo, w najlepszym przypadku nierówno. Bez odpowiedniej formy indywidualnie trudno o dobrą grę zespołową, choćby dlatego, że brakuje powtarzalności. I przyznam, że nie wiem co autor ma na myśli wystawiając parę Bednorz-Leon, jeszcze przy będącym już ewidentnie post-prime Zatorskim. Obawiam się, że szansa na wygranie tego meczu uciekła po przegraniu pierwszego seta.
Awatar użytkownika
Simao

ciorny17 pisze: 24 cze 2023, o 13:05 Bednorz z Huberem w tym secie grali dla Stanów, zdecydowanie.
Wiesz, obaj zostali kompletnie rozregulowani przez Łomacza. Odnośnie Hubera to zaobserwowałem wręcz zrezygnowanie, irytację. Brawo Łomacz, brawo Grbić... Serb, jeśli ma coś oleju w głowie, to powinien wyjść na kolejnego seta w takim zestawieniu jak zakończyliśmy tego seta. To nie gwarantuje zwycięstwa, ale powalczymy i zwiększymy swoje szanse na wyciągnięcie tego meczu.
Ostatnio zmieniony 24 cze 2023, o 13:11 przez Simao, łącznie zmieniany 1 raz.
Rusticola

Łi mast serw gut ens jus de blok :]
dyletant

Post autor: dyletant »

Dalej stabilnie, nic nie funkcjonuje.

Oby tak dalej.
Kiedy Łomacza bijesz piłką po głowie, pamiętaj pozostać na własnej połowie.
WysokiPortorykanczyk

Post autor: WysokiPortorykanczyk »

Rusticola pisze: 24 cze 2023, o 12:58 Pamiętacie jak pisałem po pierwszych meczach w Nagoi że gramy tragicznie i grbicia trzeba od razu wywalić.
To mi znafca Wysoki Portorykanczyk napisał że co to tylko towarzyskie mecze i co ja się znam...
Nie głupio Ci tak po ludzku?
xD
Orzi pisze: 24 cze 2023, o 12:58 Myślę, że problemem Grbicia jest
Jest ich wiele, ale przede wszystkim bez formy jesteśmy indywidualnie, tak jak pisze @tomasol. A Amerykanie bardzo przeciętnie.
rocky

Post autor: rocky »

Jeszcze ze dwa zablokowane ataki i pewnie wróci Grzesiu
AlbinSiwy

Post autor: AlbinSiwy »

Spoko tam,
Na kolejny turniej wjadą na białych koniach Janusz, Śliwka, Semeniuk i Kaczmarek - i wszystko będzie nasze :o

Pozdrawiam,
AS

Ironic mode off
Ostatnio zmieniony 24 cze 2023, o 13:25 przez AlbinSiwy, łącznie zmieniany 1 raz.
skibens

Post autor: skibens »

Już kiedyś był taki magik co to rzekomo miał hytry plan. Jak się skończyło - wszyscy wiemy.
Swoją drogą jedyne wytłumaczenie to jakiś ciężki trening siłowy, bądź w ogóle tryb wakacyjny.
Mieć taką glebie skladu, wystarczy jakoś sensownie poukładać klocki, wrzucić do składu mniej więcej pasujące klocki i dać chłopakom grac a nie ich sabotować.
Oglądałem ostatnio ciekawy wywiad z jakimś wojskowym. Jakież było zdziwienie jego jak ktoś mu zarzucił że cwicza na ostrej amunicji. No a na jakiej mają ćwiczyć żeby odwzorować pole walki/wojny???
Tak samo tutaj, po cholerę gramy jakims składem, który w ogóle nie powinien mieć racji bytu? Jak kogokolwiek zgrywać lepiej niż na meczu z topowym przeciwnikiem? Może lepiej się trenuje w sterylnych warunkach w Spale. Podobno przed IO to chłopaki robili cuda wianki w Spale...lol
przemik

JPRDL!!!!
___
Noworoczny Kibic Siatki
ciorny17

Firlejowi też te piłki na lewe nie latają.

Gramy stabilnie. Co z tego, że katastrofalnie, ale stabilnie.
Kłamca.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Liga Narodów (dawniej LŚ)”