Problem w tym, że on nie potrafi brać połowy boiska, bo ma obok siebie Clevenota i Popiwczaka. Z takim Leonem czy Bednorzem będzie miazga w przyjęciu.hottakesbot pisze: ↑29 cze 2023, o 18:25Fornal to taki wyższy Andringa, nie jestem pewna czy to wystarczy na medale reprezentacyjnych imprez. Fajnie w przyjęciu, bloku, obronie, przyzwoita zagrywka, słaba fizyka i atak. Bilansuje się wyłącznie w parze z Leonem i tylko jeśli będzie brał pół boiska w przyjęciu i dobrze przyjmował.Szary Wilk pisze: ↑29 cze 2023, o 16:55 Fornal w lidze nie ma znaczenia, Fornal w Lidze Mistrzów nie ma znaczenia. Fornal w reprezentacji w 2022 roku nie ma znaczenia.
Ale Kaczmarek w rundzie zasadniczej PlusLigi i 2 mecze z Trentino (kadrę przemilczę) = ma znaczenie.
Logika niektórych userów forum.
Liga Narodów 2023
-
Re: Liga Narodów 2023
Teraz rozumiem, czemu nie lubisz statystyk. Rzeczywiscie sa przeszkoda w prawdziwym zrozumieniu siatkowki oraz udzialu poszczegolnych zawodnikow w grze. Tego moze dokonac tylko prawdziwe oko eksperta.Pomocniczka pisze: ↑29 cze 2023, o 19:00Problem w tym, że on nie potrafi brać połowy boiska, bo ma obok siebie Clevenota i Popiwczaka. Z takim Leonem czy Bednorzem będzie miazga w przyjęciu.hottakesbot pisze: ↑29 cze 2023, o 18:25Fornal to taki wyższy Andringa, nie jestem pewna czy to wystarczy na medale reprezentacyjnych imprez. Fajnie w przyjęciu, bloku, obronie, przyzwoita zagrywka, słaba fizyka i atak. Bilansuje się wyłącznie w parze z Leonem i tylko jeśli będzie brał pół boiska w przyjęciu i dobrze przyjmował.Szary Wilk pisze: ↑29 cze 2023, o 16:55 Fornal w lidze nie ma znaczenia, Fornal w Lidze Mistrzów nie ma znaczenia. Fornal w reprezentacji w 2022 roku nie ma znaczenia.
Ale Kaczmarek w rundzie zasadniczej PlusLigi i 2 mecze z Trentino (kadrę przemilczę) = ma znaczenie.
Logika niektórych userów forum.
Fornal 777 przyjec perf na 22%; atak 806 ze skit ponad 52%, blok 0,42 na set. JW 3450 atakow 2350 przyjec.
Sliwka 724 przyjecia, perfekcyjne 20%; atak 821 ze skutecznoscia 47%, blok 0,25 na set. Zaksa 3821 atakow, 2738 przyjec.
Ze statystyk tych prawdziwy ekspert wyczyta, ze Foranal ani w odbiorze, ani w ataku Sliwce nigdy nie dorowna, a jego udzial w grze byl znikomy w porownaniu do Sliwki.
Ostatnio zmieniony 29 cze 2023, o 19:54 przez Diomedea, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Zrobiłaś to doświadczenie z linijką? Zrób, to zobaczysz, jak jest naprawdę. Te cyferki Cię okłamują.
Oko ekspertaPomocniczka pisze: ↑29 cze 2023, o 19:48 Zrobiłaś to doświadczenie z linijką? Zrób, to zobaczysz, jak jest naprawdę. Te cyferki Cię okłamują.
-
Przecież linijka to nie oko. Twarde dane. Po co te heheszki. Gdybyś dążyła do prawdy, sprawdziłabyś sama i mogła obalić tezę, gdyby było inaczej. Youtuba można pauzować.
O statystykach przyjęcia już było pisane. O statystykach ataku dopiero będzie. Ale możesz przeczytać o statystykach przyjęcia i powiedzieć które zdanie jest nieprawdziwe. To przecież będzie bardzo proste.
O statystykach przyjęcia już było pisane. O statystykach ataku dopiero będzie. Ale możesz przeczytać o statystykach przyjęcia i powiedzieć które zdanie jest nieprawdziwe. To przecież będzie bardzo proste.
-
Ty to chyba filozofię studiowałeś Naprawdę żal czytać te brednie.Pomocniczka pisze: ↑29 cze 2023, o 19:59 Przecież linijka to nie oko. Twarde dane. Po co te heheszki. Gdybyś dążyła do prawdy, sprawdziłabyś sama i mogła obalić tezę, gdyby było inaczej. Youtuba można pauzować.
Brawo dla tej Pani.hottakesbot pisze: ....Fornal to taki wyższy Andringa, nie jestem pewna czy to wystarczy na medale reprezentacyjnych imprez. Fajnie w przyjęciu, bloku, obronie, przyzwoita zagrywka, słaba fizyka i atak. Bilansuje się wyłącznie w parze z Leonem i tylko jeśli będzie brał pół boiska w przyjęciu i dobrze przyjmował.
Teraz wiem, ze dobry siatkarz to fizyka i atak. Przyjecie furda, blok furda, obrona - mniejsza z tym, zagrywka chyba przrelkamowana. TYLKO fizyka - cokolwiek to znaczy u "przyjmujacego" - i atak!!!!
Juz wiem!
Gdyby nie taki Mika czy Winiarski - to juz w drugiej dekadzie XXI wieku byloby zloto IO.
A tak na serio to... kazdy ma jakies poglady. Ale czsem lepiej je zachwac dla siebie XD
Pozdrawiam,
AS
Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka
-
No i co tu napisać na takie dictum?
Ehh chyba lepiej juz nic nie pisać!
Ehh chyba lepiej juz nic nie pisać!
-
Wiem wiem, Drzyzga będzie powołany, Zaksa 100% w ataku nieustannie się osłabia i nie ma czego szukać w LM. Pamiętam.Szary Wilk pisze: ↑29 cze 2023, o 20:16Ty to chyba filozofię studiowałeś Naprawdę żal czytać te brednie.Pomocniczka pisze: ↑29 cze 2023, o 19:59 Przecież linijka to nie oko. Twarde dane. Po co te heheszki. Gdybyś dążyła do prawdy, sprawdziłabyś sama i mogła obalić tezę, gdyby było inaczej. Youtuba można pauzować.
Coraz mądrzejszych rzeczy można się na tym forum dowiedzieć.hottakesbot pisze: ↑29 cze 2023, o 18:25 Fornal to taki wyższy Andringa, nie jestem pewna czy to wystarczy na medale reprezentacyjnych imprez. Fajnie w przyjęciu, bloku, obronie, przyzwoita zagrywka, słaba fizyka i atak. Bilansuje się wyłącznie w parze z Leonem i tylko jeśli będzie brał pół boiska w przyjęciu i dobrze przyjmował.
___
Noworoczny Kibic Siatki
Noworoczny Kibic Siatki
Niezły meltdown tu się odwala od rana, jak dobrze, że nie mogłem tego śledzić na bieżąco.
Imho każda decyzja Grbicia jest do obrony wg niespecjalnie naciąganych kryteriów:
- Śliwka musi kiedyś zagrać
- Leon musi zagrać kiedyś z Januszem
- Semeniuk nie był sprawdzany w boju od 3 tygodni
- Bednorz grał ogony w Rotterdamie, bo miał coś ze zdrowiem
- Fornal jest generalnie najstabilniejszym, najpewniejszym, najmniej podatnym na wahania formy przyjmującym w kadrze. Do tego zagrał sporo w Rotterdamie, mimo tylko 2 tygodni treningów w Spale. Jego pozycja jest imho żelazna, a wymijające gadki Grbicia nt. Gdańska to case niepewności względem powołania dla Hubera, o czym mówił chyba w marcu.
- Będzie grał sporo Popiwczak, bo kiedyś musi, potrzebujemy więc choćby szczątkowo zaznajomić go w linii przyjęcia np. z Leonem i Bednorzem, z którymi grał praktycznie tylko na treningach (nie chodzi tu u o budowanie stałego składu tylko wykorzystanie VNL-u do siatkarskiego speed-datingu wszystkich ze wszystkimi, jakkolwiek to brzmi).
Last but not least:
- Łomacz to lepsza opcja na awaryjne pełonwymiarowe zastępstwo czy podwójną niż Firlej, który nie dał argumentów.
- Opcja z 3 środkowymi na finały i 5 OH pewnie wciąż w grze.
Możliwe, że takimi wyborami Grbic nadrabia jakieś tam swoje własne wcześniejsze niedociągnięcia selekcyjne, ale to nieistotne, nie gramy w szachy 3D i nie da się przewidzieć na początku czerwca, że X będą boleć plecy za 2 tygodnie, a że ustawienie z Y i Z wymaga więcej pracy.
Nie ma co szukać konsekwencji w wypowiedziach serbskiego bajeranta i weryfikować icg z wyborami boiskowymi. Gościu idzie totalnie w model pt. "rozliczcie mnie za wyniki, a nie za proces" i trzeba to zakceptować. Ale mówię serio o rozliczeniu, łącznie z wyjebką z kadry na rok przed IO, jeśli w żadnym z kluczowych turniejów nie pokażemy (znów) top formy i dobrej gry, nawiązującej do 2014/2018. Jeżeli dwa sezony kadrowe z takim potencjałem ludzkim skończymy z sukcesami poniżej oczekiwań (brak jakiegokolwiek złota/wypadanie poza podium) + gra wciąż będzie szarpano-indywidualna, to są podstawy do twierdzenia, że za rok będzie total random w ćwierćfinale (i tak może być, hehe). Ale na razie - dajmy mu pracować.
Imho każda decyzja Grbicia jest do obrony wg niespecjalnie naciąganych kryteriów:
- Fornal jest generalnie najstabilniejszym, najpewniejszym, najmniej podatnym na wahania formy przyjmującym w kadrze. Do tego zagrał sporo w Rotterdamie, mimo tylko 2 tygodni treningów w Spale. Jego pozycja jest imho żelazna, a wymijające gadki Grbicia nt. Gdańska to case niepewności względem powołania dla Hubera, o czym mówił chyba w marcu.
- Będzie grał sporo Popiwczak, bo kiedyś musi, potrzebujemy więc choćby szczątkowo zaznajomić go w linii przyjęcia np. z Leonem i Bednorzem, z którymi grał praktycznie tylko na treningach (nie chodzi tu u o budowanie stałego składu tylko wykorzystanie VNL-u do siatkarskiego speed-datingu wszystkich ze wszystkimi, jakkolwiek to brzmi).
Last but not least:
- Łomacz to lepsza opcja na awaryjne pełonwymiarowe zastępstwo czy podwójną niż Firlej, który nie dał argumentów.
Możliwe, że takimi wyborami Grbic nadrabia jakieś tam swoje własne wcześniejsze niedociągnięcia selekcyjne, ale to nieistotne, nie gramy w szachy 3D i nie da się przewidzieć na początku czerwca, że X będą boleć plecy za 2 tygodnie, a że ustawienie z Y i Z wymaga więcej pracy.
Nie ma co szukać konsekwencji w wypowiedziach serbskiego bajeranta i weryfikować icg z wyborami boiskowymi. Gościu idzie totalnie w model pt. "rozliczcie mnie za wyniki, a nie za proces" i trzeba to zakceptować. Ale mówię serio o rozliczeniu, łącznie z wyjebką z kadry na rok przed IO, jeśli w żadnym z kluczowych turniejów nie pokażemy (znów) top formy i dobrej gry, nawiązującej do 2014/2018. Jeżeli dwa sezony kadrowe z takim potencjałem ludzkim skończymy z sukcesami poniżej oczekiwań (brak jakiegokolwiek złota/wypadanie poza podium) + gra wciąż będzie szarpano-indywidualna, to są podstawy do twierdzenia, że za rok będzie total random w ćwierćfinale (i tak może być, hehe). Ale na razie - dajmy mu pracować.
-
Nie widzę tego, bo jedyny pozytyw takiego rozwiązania to zaspokojenie hotek tych pięciu przyjmujących / uniknięcie kolejny g...oburz: zabrał tego! nie zabrał tego. Przecież nie da się tak prowadzić meczu, żeby pięciu przyjmujących grało jednocześnie.- Opcja z 3 środkowymi na finały i 5 OH pewnie wciąż w grze.
Piszą ludzie: Leon na zagrywkę. A czy kiedykolwiek w karierze Wilfredo grzał ławę i wchodził na zagrywkę? Poza tym za kogo? Janusz, Kurek, Bednorz, Semeniuk, Fornal, Kochanowski, Śliwka, Bieniek świetnie serwują. Za Hubera? Mój insajder mówi, że nic takiego nie będzie miało miejsca.
Pomijając już, że Leon będąc w regularnym cugu meczowym ma bardzo słabą efektywność zagrywki od wielu miesięcy i robi odsetek asów na poziomie jakiegoś Fornala. Imho to już jest trend, a nie anomalia i wyraźnie lepiej nie będzie. Ale zaraz pewien ~bot napisze, że to przez Anastasiego, więc whatever.
Jedyna decyzja selekcyjna Grbicia, która się nie broni to brak Drzyzgi jako drugiego. Nawet gdyby Janusz grał słabo, a Fabian dobrze, to przecież Serb mógłby robić co chce ze składem, tak jak teraz. Więcej wiary w siebie, trenerze.
Jedyna decyzja selekcyjna Grbicia, która się nie broni to brak Drzyzgi jako drugiego. Nawet gdyby Janusz grał słabo, a Fabian dobrze, to przecież Serb mógłby robić co chce ze składem, tak jak teraz. Więcej wiary w siebie, trenerze.
Malo sie odzywalam w tym watku, bo wole poczekac i zobaczyc jak zagraja w fazie docelowej. Niestety podobnie mialam za Vitala, co pokazuje ze wstrzemiezliwi nie zawsze maja racje.granvorka pisze: ↑29 cze 2023, o 23:04 Niezły meltdown tu się odwala od rana, jak dobrze, że nie mogłem tego śledzić na bieżąco.
Last but not least:
Selekcja dluga i chaotyczna.
Nie wiem czy Grbic ma jakis plan na Fornala, ale ten wprowadzany raczej nie stabilizuje zawodnika. Fornal pomimo gry w finalach LM wszedl na boisko wczesniej do innych zawodnikow Zaksy i JW, podobnie jak Bednorz. Tyle, ze wczesniej od Bednorza z niego zejdzie.
Bednorz dodatkowo mial problemy ze zdrowiem, zagral niewiele, wiec budowanie go jest utrudnione.
Biorac pod uwage fakt, ze zgrupownie kadry A jest skonczone i zawodnik ma cwiczyc ze slabszymi od siebie, ze moze/prawdopodobnie wroci na Gdansk itp to raczej nie jest sposob na jego zbudowanie, raczej na utracenie i sprowadzenie do roli piatego kola u wozu, w najlepszym razie strazaka, jesli da rade sam utrzymac forme.
Semeniuk po slabym sezonie dostal i troche gry i mozliwosc treningu do konca.
IMHO I Fornal jest potrzebny druzynie, Fornal zbudowany i w formie. Blok, obrona, przyjecie. W formie i z wieksza pewnoscie siebie rowniez atak i serwis.Wobec naszej slabosci posiadanie tak broniacego zawodnika moze dac rytm w kontrach.
Semeniuk w formie daje wiecej w serwisie, ale mniej w przyjeciu i obronie, imho rowniez troche mniej w bloku. Czy, po badziewnym sezonie in przecietnej grze w poczatkach VNL da rade dojsc do optymalnej formy?
Sliwka zdrowy i w formie daje jakas tam stabilnosc i wiare w zwyciestwo, moze popracowac z tylu, pewnie sporo skonczy z prawego.
Mam troche wrazenie, ze Semen jest budowany na sile, a Fornal jest na przyczepke i ma sam zadbac o dojscie do formy.
Wypowiedzi Serba sa kompletnie chaotyczne, podobnie jak wybory personalne w tej fazie. Vital lepiej sobie radzil z mediami, robiac rowniez to, na co mial ochote. I paradoksalnie-okazal sie otwarty w selekcji, rezygnujac z Szalpuka i Muzaja na rzecz Semeniuka i Kaczmarka na IO.
Zobaczymy jak poradzi sobie Serb, i kogo wybierze do gry w decydujacej fazie sezonu przedolimpijskiego.
Moze i 5ty przjmujacy jest rozwiazaniem niestandartowym, ale nasuwa sie w naszej sytuacji, szczegolnie wobec marnowania czasu na gre zestawieniem Leon/Bednorz. Na MS mielismy 3 atakujacych, jakos nas to nie pograzylo, mimo jeszcze mniejszej matematycznie szansy na wniesienie czegokolwiek przez tego trzeciego.
Alternatywa wydaje imho sie odpalenie jednego z 2 ofensywnych, tego w gorszej formie i dajacego mniejszy wklad w calosc gry. Aktualnie to raczej Leon.
Pewnie Serb zdecyduje inaczej.
@Pomocniczka-oczywiscie " zaspokojenie hotek". Bo kazda wypowwiadajace sie tak na forum osoba, to niezaleznie od plci i wiedzy o siatkowce zostaje sprowadzona do roli "hotki". Brawo ty, za deskrydytowanie dyskutantow.
Ostatnio zmieniony 30 cze 2023, o 07:31 przez Diomedea, łącznie zmieniany 2 razy.
Każda decyzja opiera się na jakiś tam warunkach brzegowych. Jest ich dużo w samej sportowej warstwie oraz eksploatacyjnej zawodników. Jednak to co mówi Serb, dolewa oliwy do ognia, a my nad tym debatujemy. Także post factum da się obronić wszystko. Ale czasami jednak pierwsze co to pojawia się WTF i zdziwienie, że mimo jakiś tam zapewnień postępuje zgoła inaczej.
Kłamca.
Fornal pojechał na wakacje z Szalpukiem. Tomkowi się zatem sezon skończył. Szok. Ale może to i lepiej, jak mam być 5 kołem u wozu to niech zbiera siły na ciężki sezon ligowy i kolejne MVP
XD
W sumie może Fornal sam się odpalił, bo ma dość tego cyrku^^
Nie no bez jaj, jak nie będzie tego Fornala, to sam dołączę do koalicji Szarego Wilka.
No też mi się wydaje, że związek stać na dodatkowy bilet i nie posiadamy raczej specjalnego samolotu, do którego wejdzie jedynie 14 zawodników + sztab, więc po mojemu to mądrzej byłoby wziąć Fornala żeby był z drużyną/trenował niż zostawiać w Polsce. FIVB też raczej by do Grbicia nie strzelało z broni palnej, jakby miał zawodnika za bandami. Zresztą tak zrobił kiedyś Heynen i to też chyba z Fornalem nawet - wziął mimo, że nie był w składzie, żeby był z grupą i pod prądem jakby miał być potrzebny.Diomedea pisze: ↑30 cze 2023, o 07:11 Nie wiem czy Grbic ma jakis plan na Fornala, ale ten wprowadzany raczej nie stabilizuje zawodnika. Fornal pomimo gry w finalach LM wszedl na boisko wczesniej do innych zawodnikow Zaksy i JW, podobnie jak Bednorz. Tyle, ze wczesniej od Bednorza z niego zejdzie.
Bednorz dodatkowo mial problemy ze zdrowiem, zagral niewiele, wiec budowanie go jest utrudnione.
Biorac pod uwage fakt, ze zgrupownie kadry A jest skonczone i zawodnik ma cwiczyc ze slabszymi od siebie, ze moze/prawdopodobnie wroci na Gdansk itp to raczej nie jest sposob na jego zbudowanie, raczej na utracenie i sprowadzenie do roli piatego kola u wozu, w najlepszym razie strazaka, jesli da rade sam utrzymac forme.
A tu zdjęcie potwierdzające, że Ci co wyżej pisali jak to Fornal jest pewniakiem mogą sobie swoje zdanie wsadzić tam, gdzie Fornal ma resztę sezonu raczej by się z drugim "wyklętym" nie wybierał na wakacje mając jakieś szanse, tylko trenował z Domagałą i Kanią czy co tam za wynalazki mamy w tej kadrze uniwersjadowej, bo nawet nie wiem
Streeter
-
Jakbym miał typować, to jest jakiś bieda-żart.
Hahahaha:) Przed sezonem kadrowym jakby mi ktoś powiedział to bym wyśmiała. Ale może Tomek sam uznał, że nie będzie robić za piąte koło u wozu i podziękował Serbowi. I ja mu się nie dziwię. Drzyzgi nie powołał bo Janusz psychicznie mógłby tego nie dźwignąć, a Fornala przeczołgać może. Nie ma w tym logiki.
-
Drzyzga to sam się z kadry wypisał. Nie mógł być powołany.
-
Przecież to są jakieś jaja. Gdyby się okazało, że Fornal odpadł i serio jedzie na wakacje, a Grbić to chciał trzymać w tajemnicy i robić teatr, a Fornal mu się sprzeciwił i się wypiął, to byłaby już kompletna kompromitacja Serba i znak, że nie ma nad tym wszystkim kontroli i kieruje się jakimś widzi mi się i turbo kolesiostwem.
Żart czy nie, to nie jest poważne traktowanie kibiców i całego środowiska. Ludzie bardzo żyją siatkówką w Polsce, płacą za bilety, nabijają milionowe oglądalności, wyświetlenia, followersów, masę innych rzeczy. To dzięki kibicom sponsorom chce się w to pompować kasę, bo w zdecydowanej większości płacą spółki skarbu państwa właśnie z uwagi na popularność siatkówki.
Żart czy nie, to nie jest poważne traktowanie kibiców i całego środowiska. Ludzie bardzo żyją siatkówką w Polsce, płacą za bilety, nabijają milionowe oglądalności, wyświetlenia, followersów, masę innych rzeczy. To dzięki kibicom sponsorom chce się w to pompować kasę, bo w zdecydowanej większości płacą spółki skarbu państwa właśnie z uwagi na popularność siatkówki.
Moim zdaniem moglo byc tak, oczywiscie tylko moja przypuszczalna wersja:Szary Wilk pisze: ↑30 cze 2023, o 08:38 Przecież to są jakieś jaja. Gdyby się okazało, że Fornal odpadł i serio jedzie na wakacje, a Grbić to chciał trzymać w tajemnicy i robić teatr, a Fornal mu się sprzeciwił i się wypiął, to byłaby już kompletna kompromitacja Serba i znak, że nie ma nad tym wszystkim kontroli i kieruje się jakimś widzi mi się i turbo kolesiostwem.
Grbic nie rozmawia z graczami po turnieju ostatnim odnosnie kto jedzie, tylko trzyma w tajemnicy. Zawodnicy dowiaduja sie dzien wczesniej przed ogloszonymi powolaniami czyli powiedzmy w srode. Grbic mowi Fornalowi, ze ta kadra jesli nikomu sie nic nie stanie to bedzie docelowa na turniej finalowy i kwalfikacje, ale badz w gotowosci i trenuj z kadra uniwersjady zeby byc strazakiem. Fornal stwierdzil, ze nie bedzie sie w to bawil imogl nawet nie poinformowac Grbicia, ze ma plan jechac na wakacje i dlatego wersja Grbicia minela sie z rzeczywista sytuacja, ze Fornal jedzie na wakacje
Jeżeli taka sytuacja miałaby miejsce, to na miejscu Fornala zachowałbym się dokładnie tak samo. Jak gość bierze jednego przyjmującego bez formy, jednego w niewiadomej i jednego z urazami, a mnie odstawia na boczny tor mimo że wyglądałem lepiej od nich, no to też bym to porypał i niech sobie radzi, a sam porządnie wypoczął przed sezonem, z którego żyję.Pawel9221 pisze: ↑30 cze 2023, o 08:56 Moim zdaniem moglo byc tak, oczywiscie tylko moja przypuszczalna wersja:
Grbic nie rozmawia z graczami po turnieju ostatnim odnosnie kto jedzie, tylko trzyma w tajemnicy. Zawodnicy dowiaduja sie dzien wczesniej przed ogloszonymi powolaniami czyli powiedzmy w srode. Grbic mowi Fornalowi, ze ta kadra jesli nikomu sie nic nie stanie to bedzie docelowa na turniej finalowy i kwalfikacje, ale badz w gotowosci i trenuj z kadra uniwersjady zeby byc strazakiem. Fornal stwierdzil, ze nie bedzie sie w to bawil imogl nawet nie poinformowac Grbicia, ze ma plan jechac na wakacje i dlatego wersja Grbicia minela sie z rzeczywista sytuacja, ze Fornal jedzie na wakacje
Streeter
Jeżeli trener mu powiedział, że wskoczy do składu tylko gdyby komuś coś się stało, dlatego ma być w gotowości to też bym go olała. To nie jest przepraszam Sawicki. Dopiero początek kadry, a już niedobrze się robi.
Grbić po prostu bierze przykład ze swojego przełożonego ^^
Wystarczy sobie przypomnieć w jakich okolicznościach został wybrany na trenera XD.
Wystarczy sobie przypomnieć w jakich okolicznościach został wybrany na trenera XD.
Bo my zwyczajnie, poza paroma osobami z Rzeszowa, zbyt łagodnie przeszliśmy koło narracji do odpalenia Drzyzgi, gdzie "Janusz nie lubi presji". Środowisko też nie podniosło tematu, Fabian raczej siedział cicho, a jak mówił to niewiele, bo ma prasę jaką ma i mógł tylko sobie zaszkodzić w takiej sytuacji. A teraz mamy, jeśli tak jest, a nawet po zdjęcie z samolotu w to nie wierzę, sequel tej historii.
Kłamca.
Moim zdaniem jest to najmocniej prawdopobone, nie chce mi sie wierzyc, ze Grbic az tak by mocno swiadomie mial strzelic sobie w stopie wiedzac, ze Fornal wyrusza na wakacje, a mowiac w wywiadzie, ze Fornal zostaje w Polsce i trenuje, to byloby juz chyba za duzo abstrakcjiStreeter pisze: ↑30 cze 2023, o 08:59Jeżeli taka sytuacja miałaby miejsce, to na miejscu Fornala zachowałbym się dokładnie tak samo. Jak gość bierze jednego przyjmującego bez formy, jednego w niewiadomej i jednego z urazami, a mnie odstawia na boczny tor mimo że wyglądałem lepiej od nich, no to też bym to porypał i niech sobie radzi, a sam porządnie wypoczął przed sezonem, z którego żyję.Pawel9221 pisze: ↑30 cze 2023, o 08:56 Moim zdaniem moglo byc tak, oczywiscie tylko moja przypuszczalna wersja:
Streeter
Ej, ale Wy serio na podstawie tego zdjęcia ustaliliście już skład na Gdańsk ?
Nie siedzę w głowie Grbicia, ale mimo tego tradycyjnego idiotycznego forumowego pitu pitu wydawał się dotychczas do szpiku kości racjonalny, a taka decyzja odwracałaby tę tendencję o 180 stopni. Nie uwierzę dopóki w rzeczywistości nie zobaczę. A Tomek to tak prywatnie niezły jajcarz jest.
Zdania nie zmieniam - w tym momencie Śliwka i Fornal to dwa nazwiska od których Nikola zaczyna ustalanie przyjęcia w kadrze.
Zresztą jest w tym nawet prawidłowość - wszyscy uczestnicy finału LM z KK i JW, których Grbić jest w składzie pewnych dostali po tygodniu gry w VNL (Śliwka, Janusz, Kaczmarek, Fornal, Popiwczak). Co do Bednorza i Hubera Grbić pewności najwyraźniej nie ma i daje im grać na dłuższym dystansie. Tak to przynajmniej czytam.
Nie siedzę w głowie Grbicia, ale mimo tego tradycyjnego idiotycznego forumowego pitu pitu wydawał się dotychczas do szpiku kości racjonalny, a taka decyzja odwracałaby tę tendencję o 180 stopni. Nie uwierzę dopóki w rzeczywistości nie zobaczę. A Tomek to tak prywatnie niezły jajcarz jest.
Zdania nie zmieniam - w tym momencie Śliwka i Fornal to dwa nazwiska od których Nikola zaczyna ustalanie przyjęcia w kadrze.
Zresztą jest w tym nawet prawidłowość - wszyscy uczestnicy finału LM z KK i JW, których Grbić jest w składzie pewnych dostali po tygodniu gry w VNL (Śliwka, Janusz, Kaczmarek, Fornal, Popiwczak). Co do Bednorza i Hubera Grbić pewności najwyraźniej nie ma i daje im grać na dłuższym dystansie. Tak to przynajmniej czytam.
Ostatnio zmieniony 30 cze 2023, o 09:38 przez jaet, łącznie zmieniany 1 raz.
"Sometimes you eat the bear, and sometimes the bear eats you"