Serie A mężczyzn: transfery przed sezonem 2012/13
Re: Serie A mężczyzn: transfery przed sezonem 2012/13
Wiecie coś pewniejszego na temat Savaniego?
21 maja pojawiły się informacje, że Savani w Maceracie, a prawie natychmiast po nich zaczęły po różnych serwisach krążyć wieści, że na twitterze Fenerbachce jest info, że podpisali kontrakt z Savanim.
dreamer
21 maja pojawiły się informacje, że Savani w Maceracie, a prawie natychmiast po nich zaczęły po różnych serwisach krążyć wieści, że na twitterze Fenerbachce jest info, że podpisali kontrakt z Savanim.
dreamer
...you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one...
Podobno ten screen, który m.in. wstawiłem ja z oficjalnego konta Fenerbahce to była "sfera marzeń" klubu, więc prawdopodobnie Savani zostanie jednak we Włoszech. Lepiej jednak poczekajmy na wypowiedź samego zainteresowanego, bo jeszcze się okaże, że zagra w Rosjidreamer pisze:Wiecie coś pewniejszego na temat Savaniego?
dreamer
Giacomo Sintini podpisał 2-letni kontrakt z Trentino.
Luciano De Cecco ostatecznie wybrał włoska Piacenzę jako klub w którym zagra w przyszłym sezonie (http://www.somosvoley.com.ar/noticias/m ... 112&id=192).
Jednego z najlepszych obecjie grających rozgrywających na świecie, nie zobaczymy więc w barwach bełchatowskiej Skry.
dreamer
Jednego z najlepszych obecjie grających rozgrywających na świecie, nie zobaczymy więc w barwach bełchatowskiej Skry.
dreamer
Przedwczoraj jeszcze była inna gadka. Jeśli jednak to prawda to szkoda. Nie jestem kibicem Skry ale fajnie by było widziec tego zawodnika u nas w lidze. Jakoś za szybko mimo wszystko to info dla mnie i nie wiem czy z tego jednego portalu mamy czerpać już ostateczne info - może jednak nadszedł czas zakończyć to przeciąganie liny i ktoś musiał to ogłosić. Ten somosvolley to jakaś wiarygodna strona?
Zakładam zegarek..
jeszcze nie jest jasna sprawa Juantorreny . Wrzucę tutaj wypowiedź użytkownika bazin ( on ma dobre info):
I wbrew temu co się wydawało po informacji o podpisaniu kontraktu Kazania z Andersonem, teraz Rosjanie zmienili zdanie i zamierzają podobno umowę z Juantorena wyegzekwować. Możliwe, że w tych dniach także z rozwiązaniem poprzedniego kontraktu Andersona zaczęli mieć problemy ( Modena zażądała zbyt wysokiej sumy odstępnego?) i w końcu się "wkurzyli". Więc na razie znów mamy chyba sytuacje zupełnej "kaszy"; nie za bardzo wiadomo gdzie będzie grał w przyszłym roku Juantorena i czy ogóle będzie mógł grać, bo w tej sytuacji może się to oczywiście także skończyć zawieszeniem Kubańczyka przez FIVB, za podpisanie dwóch umów, z dwoma różnymi klubami jednocześnie.
Sytuacja Andersona, też chyba wcale nie jest do końca taka jasna.
I wbrew temu co się wydawało po informacji o podpisaniu kontraktu Kazania z Andersonem, teraz Rosjanie zmienili zdanie i zamierzają podobno umowę z Juantorena wyegzekwować. Możliwe, że w tych dniach także z rozwiązaniem poprzedniego kontraktu Andersona zaczęli mieć problemy ( Modena zażądała zbyt wysokiej sumy odstępnego?) i w końcu się "wkurzyli". Więc na razie znów mamy chyba sytuacje zupełnej "kaszy"; nie za bardzo wiadomo gdzie będzie grał w przyszłym roku Juantorena i czy ogóle będzie mógł grać, bo w tej sytuacji może się to oczywiście także skończyć zawieszeniem Kubańczyka przez FIVB, za podpisanie dwóch umów, z dwoma różnymi klubami jednocześnie.
Sytuacja Andersona, też chyba wcale nie jest do końca taka jasna.
Fei też chyba już w Coprze jest ? środek czy atak ?
Raczej jako atakujący, na środku Fei gra tylko na kadrze.damianho pisze:Fei też chyba już w Coprze jest ? środek czy atak ?
Z newsu na volleyball.it (po transkrypcji tłumacza) wywnioskowałem, że w Trento czekają na rozwiązanie kontraktu Juantoreny z Kazaniem. Poza tym w klubie zostaje Mitar Tzourits, a Sokolov i Della Lunga mają zostać wypożyczeni.
Antonio Corvette w Piacenzie, Guemart Michel przedłużył o rok umowę z Latiną. Jeśli dobrze rozszyfrowałem zgrabnie splecione przez tłumacza zdania z volleyball.it, Sebastian Schwarz zagra w Perugii.
Muszę przyznać, że bardzo zainteresowała mnie informacja o zakontraktowaniu przez Tonno Callipo Vibo Valentia młodego, mającego 22 lata (200 cm wzrostu) amerykańskiego przyjmującego włoskiego pochodzenia - Antonio Chalmers Ciarelli. Włoski klub będzie jego pierwszym klubem poza zespołami uniwersyteckimi. W Stanach Zjednoczonych ostatnio reprezentował barwy drużyny z University of Southern California (ten sam, w którego żeńskim zespole swego czasu wspaniale rozwinęła się nasza Joanna Kaczor). Chalmers podpisał z włoskim klubem dwuletni kontrakt.
dreamer
dreamer
Ręki sobie uciąć nie dam, ale oglądałem skróty z finałów NCAA i wydaje mi się, że Ciarelli, który zresztą dostał chyba nagrodę MVP, grał tam na ataku?
"To jest Olsztyn. Moje miasto. Mój klub."
Też oglądałem finały, widziałem też troche fragmentów innych meczów z ligi uniwersyteckiej i wygląda na to, że jest to zawodnik uniwersalny (Antonio Chalmers Ciarelli), bo widywałem go i na ataku i przyjęciu. Napisałem przyjmujący, idąc za informacją od Dallariego. Zresztą, myślę, że nad tym zawodnikiem dopiero teraz popracują trenerzy w Valentii i właściwie oni zadecydują w czym najbardziej przyda się drużynie. Wydaje mi się, że klub może mieć z niego dużo pożytku. Przy swoich 201 cm wzrostu jest z tego co widziałem bardzo sprawny fizycznie i do tego (wskazane dla zawodnika ofensywnego) bardzo dynamiczny i ma szybką rękę.
dreamer
dreamer
Antonio Ciarelli to trzeci w przeciągu ostatnich dwóch sezonów zawodnik, który wprost z akademickiej drużyny USC z Kalifornii trafił do Serie A. Przed rokiem do Latiny przeszedł atakujący Murphy Troy, a do San Giustino, grający na rozegraniu Riley McKibbin. Rzecz jasna cała ta trójka grała wspólnie w "Trojans", dodam jeszcze, że Troy i Ciarelli byli podstawowymi skrzydłowymi amerykańskiej, juniorskiej reprezentacji na Mistrzostwach Świata do lat 21 w 2009 roku.
Kuba Jarosz będzie miał w Latinie nowego kolegę - zostanie nim środkowy reprezentacji Belgii, 23-letni Pieter Verhees
Maxwell Holt przedłużył o rok kontrakt w Coprze Piacenza.
Prawdopodobnie Gundars Celitans będzie grał w Modenie , a Sean Rooney w Ravennie.
Byłoby baaardzo niedobrze dla Trento, gdyby okazało się, że obaj szóstkowi przyjmujący, zostaną zdyskwalifikowani... Tym bardziej, że obecnie nie ma już szans znaleźć zawodnika, który choćby w połowie zastąpił jednego bądź drugiego...Szef bułgarskiej federacji nie zamierza jednak rezygnować ze swojego stanowiska. Wręcz przeciwnie, postanowił ukarać Kazijskiego za brak subordynacji i chce zawiesić zawodnika na dwa lata.
"Dyskusja nie szkodzi, jeśli jest prowadzona fair, bez założeń wstępnych i z góry przygotowanej tezy, bo wtedy kończy się dyskusja i zaczyna się ideologia."
czy szef Bułgarskiej federacji ma możliwość by zawieszono zawodnika na 2 lata? Wydaje mi się, że może mówić o zawieszeniu w reprezentacji, ale dlaczego w klubie? Chyba aby zawodnik był zawieszony zupełnie trzeba czegoś więcej niż przepychanki słowne pomiędzy zawodnikiem a prezesem federacji.
Nie ma czegoś takiego jak zawieszenie gry w reprezentacji... albo się zawiesza całkowicie albo w ogóle... Poza tym, jak prezes federacji mógłby zawiesić Kaziyskiego w reprezentacji, za... jego niechęć gry w reprezentacji? Marna by to była kara... I tak... może to zrobić, wystarczy że wstrzyma ważność jego karty zawodniczej
"Dyskusja nie szkodzi, jeśli jest prowadzona fair, bez założeń wstępnych i z góry przygotowanej tezy, bo wtedy kończy się dyskusja i zaczyna się ideologia."
A moim zdaniem tylko teoretycznie moze go zawiesic. To nie Kuba. Matej się odwoła do CEV i tyle.
też mi się wydaje niemozliwe by takie coś przeszło. Niby na jakiej podstawie? Tego, że nie szanuje prezesa? Ja rozumiem za uzywanie substancji zakazanych, podpisanie kontraktu mimo ważnego kontraktu w innym miejscu itp., ale na podstawie wypowiedzi? No bez żartów Dużą przesadą byłoby blokowanie czyjejś kariery (w tym źródła utrzymania) na podstawie czegoś takiego. Jakie przepisy to umożliwiają?
A w Modenie prezes zrezygnował z dalszego prowadzenia klubu i jego finansowania. Nieciekawie w takim okresie transferowym i tuż przed terminem zgłoszeń do rozgrywek.
Tylko trzeba patrzeć na zbliżone sytuacje taki Despaigne podpisał kontrakt z trzema zespołami i został za to ukarany jedynie 2 (lub 3) miesiącami zawieszenia.Arff pisze:Byłoby baaardzo niedobrze dla Trento, gdyby okazało się, że obaj szóstkowi przyjmujący, zostaną zdyskwalifikowani... Tym bardziej, że obecnie nie ma już szans znaleźć zawodnika, który choćby w połowie zastąpił jednego bądź drugiego...
Sokolov i Della Lunga w Cueno
http://www.piemontevolley.it/
http://www.piemontevolley.it/
Kłamca.
Mam pytanie do osób lepiej znających stronę volleyball.it: czy zawodnicy w tabelce mercato tam po lewej, gdzie jest przypuszczalna pierwsza szóstka, to zawodnicy, którzy mają podpisany kontrakt na przyszły sezon, czy też tacy, którzy jeszcze umowy nie przedłużyli, ale i nie odeszli z klubu?
Są to zawodnicy, którzy mają ważny kontrakt z klubem.
-
można prosić o tego linka na volleyball.it z transferami ?
:))
Celitans podpisał kontrakt z Modeną.
http://www.volleyball.it/notizie.asp?s= ... 804&s2=118
Urnaut z kolei zagra w Tonno Callipo Vibo Valentia.
Urnaut z kolei zagra w Tonno Callipo Vibo Valentia.