Cerrad Enea Czarni Radom 2020/2021
Re: Cerrad Enea Czarni Radom 2020/2021
A rok temu na papierze lepiej to wyglądało i każdy wie jak to się skończyło
Chodziło mi o to że przed sezonem nie był pierwszo szóstkowym graczem a raczej zmiennikiem. Zmieniło to się w trakcie sezonu. Solidny gracz.
Chodziło mi o to że przed sezonem nie był pierwszo szóstkowym graczem a raczej zmiennikiem. Zmieniło to się w trakcie sezonu. Solidny gracz.
Ee, logiczne nie było ale jak klub o podobnym poziomie budżetu sprowadza 3 środkowego USA a ci 4-5 środkowego Iranu, to słabo
Napiszę to o czym już wcześniej wspomniałem. Lubin, czy Nysa podpisali kontrakty gdy rynek transferowy tętnił życiem, a Bednaruk musiał łatać dziurę gdy był on już mocno przetrzebiony.
Semeniuk z tych trzech był najlepszą opcją, ale o nim nie ma co już gadać
Semeniuk z tych trzech był najlepszą opcją, ale o nim nie ma co już gadać
Miałem okazję rozmawiać z Kubą Bednarukiem jak on widzi sezon 2020/21.
https://www.youtube.com/watch?v=eSLDrhq1rDE
https://www.youtube.com/watch?v=eSLDrhq1rDE
Widać że trener w dobrej formie.
Wcześniej już dyskutowaliśmy w tym wątku, że
Wskazówka i podpowiedź w wypowiedzi "Diabła", że to jednak sponsorowany przez nowego właściciela Vervy Warszawa ukraińskiego oligarchę nowy klub Mariusza Sordyla z Gródka Podolskiego będzie występował w Pluslidze od sezonu 2021/22, a nie wcale anonsowany już i przez PLS zaakceptowany Barkom-Każany Lwów? https://youtu.be/eSLDrhq1rDE?t=424
Wcześniej już dyskutowaliśmy w tym wątku, że
zatem to miałoby pewnie nawet sens, choć z drugiej strony klubowa drużyna z Ukrainy, w której już w tym momencie znalazło się 5 na 7 zawodników aktualnego podstawowego składu I reprezentacji Ukrainy w męskiej siatkówce, trochę nam wychodzić poza ramy klubowego formatu rozgrywek. Na pewno będą kwasy i zastrzeżenia ..."Wszystko na to wskazuje, że już za moment stolica siatkarskiej męskiej ukraińskiej siatkówki ze Lwowa przeniesie się do małego Gródka Podolskiego, a po spodziewanej detronizacji Krastinsa po ME zaszczytu intronizacji na fotel nowego selekcjonera dostąpi właśnie Mariusz Sordy"
http://www.forum.siatka.org/viewtopic.p ... 56#p602056
Bednaruk w powyzszym wywiadzie mówi, że szukają 2 albo 1 zawodnika. Nie wykluczone, więc, że będą grali z 5 przyjmujących bo chyba tu jest ten znak zapytania.
-
Wywiad już ma parę dobrych dni. Szukają już tylko środek.
A co do Ukrainy, to Bednaruk mówił chyba o dwóch klubach z aspiracjami, czyli Lwów i ten Sordyla.
Kuba powiedział dosłownie (patrz zalinkowany w moim poprzednim poście fragment wywiadu Kolegi Siekiera z yt c. 7:15) "wy jeszcze niewiele co się dzieje na tym wschodzie wiecie, mówi się o Lwowie, ale o Lwowie nie będzie się [już] długo mówiło".
Czyli zasugerował to tak, jakby temat Barkomu-Każany Lwów i ewentualnie gry tego klubu w PLS-e, a przypomnijmy że prezesi klubów Plusligi na spotkaniu w połowie maja o grze tej ukraińskiej drużyny od następnego sezonu 2022/23 zadecydowali, był już obecnie, po zaledwie dwóch miesiącach od tamtego momentu passe.
Faktem jest, że zespół aktualnego wicemistrza Ukrainy z Gródka Podolskiego, którego właścicielem-sponsorem jest ten sam ukraiński oligarcha Aleksandr Hereha, który stoi też teraz za klubem z Warszawy - którego nowa nazwa (Tworzywo Sztuczne?? ) ma zostać przedstawiona zresztą ponoć lada dzień, przez ostatnie dwa miesiące pozyskał do swojego składu praktycznie wszystkich poza Płotnickim i Jereszczenką aktualnych czołowych ukraińskich siatkarzy, o czym pisaliśmy więcej w tym wątku. http://www.forum.siatka.org/viewtopic.p ... 56#p602056
Gródek Podolski leży już - choć dosłownie rzut kamieniem - za limesem II RP, ale skoro jest położony na Podolu blisko Kamieńca to w granicach RON mieści się na pewno, wiec jeżeli jak mówił w maju prezes Plusligi Artur Popko, przyjęcie Barkomu-Każany Lwów do PLS można podciągnąć pod projekt na "styku sportu, biznesu, kultury i historii", to nieoczekiwana zamiana miejsc i wskoczenie na miejsce zespołu ze Lwowa Gródka do Plusligi już od sezonu 2021/22 pewnie w sumie też można, tyle że z wyraźnym przesunięciem akcentów na biznes.
Jest też teoretycznie do pomyślenia taka możliwość, że pan Hereha hokus-pokus dokona podmiany załóg na swoich okrętach wojennych - przeniesie armadę Sordyla do Warszawy na wody wiślane, a drugą Anastasiego wyśle do Gródka nad Smotrycz i nikt się tych ruchach jego floty nie zorientuje.
A faktycznie, nie zwróciłem uwagi na datę filmiku. Skoro teraz ten wątek został poruszony to a priori założyłem, że to świeży wywiad.
Radom zaskakiwał nazwiskami jeśli chodzi o środkowych w ostatnich latach. Kohut zaraz po bogatej przygodzie we Włoszech, Smith, Pajenk, Teremienko, który przychodził z drużyny, która wyeliminowała w LM Zaksę z Deroo, Zotorskim i Toniuttim i grał w jej podstawowym składzie czy w końcu Yosifov.
Słowa Bednaruka z tego wywiadu wskazują na to, że w tym sezonie nie będzie nikogo ciekawego na środku.
-
"Radom zaskakiwał nazwiskami jeśli chodzi o środkowych w ostatnich latach. Kohut zaraz po bogatej przygodzie we Włoszech, Smith, Pajenk, Teremienko, który przychodził z drużyny, która wyeliminowała w LM Zaksę z Deroo, Zotorskim i Toniuttim i grał w jej podstawowym składzie czy w końcu Yosifov.
Słowa Bednaruka z tego wywiadu wskazują na to, że w tym sezonie nie będzie nikogo ciekawego na środku."
To prawda. Bednaruk jest trochę załamany tym, że nie ma z kogo wybrać na środek.
Radom potrzebuje jakiegoś środkowego z blokiem szybkiego na nogach. W ataku mają dosyć duże zagrożenie w postaci Lemana. Niestety, Leman jest kompletnie bez bloku, co obrazuje nawet większa ilość bloków Marcina Komendy w Stali. Z wiekiem niestety nie będzie lepiej pod względem poruszania się.
Ja słyszałem coś o Persie w Radomiu. Zobaczymy.
Słowa Bednaruka z tego wywiadu wskazują na to, że w tym sezonie nie będzie nikogo ciekawego na środku."
To prawda. Bednaruk jest trochę załamany tym, że nie ma z kogo wybrać na środek.
Radom potrzebuje jakiegoś środkowego z blokiem szybkiego na nogach. W ataku mają dosyć duże zagrożenie w postaci Lemana. Niestety, Leman jest kompletnie bez bloku, co obrazuje nawet większa ilość bloków Marcina Komendy w Stali. Z wiekiem niestety nie będzie lepiej pod względem poruszania się.
Ja słyszałem coś o Persie w Radomiu. Zobaczymy.
Czarni ogłoszą w tym roku tego środkowego?
Czarni odpuścili szukanie 4 środkowego?
-
Kosok... ale bieda na środku, masakra
Ciekawe jestem jaka będzie frekwencja na meczach Czarnych po ostatnich ruchach w Radomiu są obecnie 4 kluby w ekstraklasie i Czarni mają najgorszy zespół na papierze.
Wątpię czy ktoś tak na to patrzy. Jeśli ktoś lubi siatkówkę to będzie chodził na siatkówkę, jeśli lubi ręczną to ręczna czy w jakich tam innych sportach Radom ma zespoły w ekstraklasie. Kibice u Czarnych zawsze dopisywali i zawsze były pełne trybuny, więc spodziewam się, że teraz to się nie zmieni a na większej hali, zmieści sie ich wyraźnie więcej.
"Grzesiek trenuje już z nami trzeci tydzień. Wiadomo, że w zeszłym roku miał pewne problemy zdrowotne. On w ekstraklasie gra dłużej niż ja jestem trenerem, więc wiemy, że to bardzo wartościowy zawodnik. Kwestia tego, jak będzie wyglądał zdrowotnie i wtedy podejmiemy decyzję" - rzekł Kuba Bednaruk.
Czyli jak się nie połamie o własne nogi to zostaje. Z jednej strony fajnie, bo liczyłem że gdzieś Grzesiek się jeszcze zaczepi i pogra, ale z drugiej skład Czarnych wygląda nieco marnie.
Streeter
Czyli jak się nie połamie o własne nogi to zostaje. Z jednej strony fajnie, bo liczyłem że gdzieś Grzesiek się jeszcze zaczepi i pogra, ale z drugiej skład Czarnych wygląda nieco marnie.
Streeter
Nie ma w tym momencie żadnego wolnego zawodnika, który mógłby zapewnić dobry poziom gry.
Mści się kolejna patowa sytuacja związana z zerwaniem umowy przez zawodnika, ale o Czarnych się nie mówi, bo za słaby klub na nagłówki
Mści się kolejna patowa sytuacja związana z zerwaniem umowy przez zawodnika, ale o Czarnych się nie mówi, bo za słaby klub na nagłówki
Nie chcę mi się wierzyć że od początku lipca nie znaleźli by jednego zagranicznego środkowego na poziomie.
Dużo pisało się o zawodnikach z Iranu, podobno obie strony były dogadane, ale przeszkodziła w tym federacja, która nie wyraziła zgody na transfer.
Chętnie się dowiem, kto mógłby dojść do zespołu, bo sam z ciekawości szukałem i w tym sezonie był ogromny problem ze środkowymi w późniejszych miesiącach okienka transferowego (stąd pewnie wykupienie kontraktu Semeniuka)
Chętnie się dowiem, kto mógłby dojść do zespołu, bo sam z ciekawości szukałem i w tym sezonie był ogromny problem ze środkowymi w późniejszych miesiącach okienka transferowego (stąd pewnie wykupienie kontraktu Semeniuka)
-
Kosok właśnie zakończył karierę sportową.Streeter pisze: ↑27 sie 2021, o 06:13 "Grzesiek trenuje już z nami trzeci tydzień. Wiadomo, że w zeszłym roku miał pewne problemy zdrowotne. On w ekstraklasie gra dłużej niż ja jestem trenerem, więc wiemy, że to bardzo wartościowy zawodnik. Kwestia tego, jak będzie wyglądał zdrowotnie i wtedy podejmiemy decyzję" - rzekł Kuba Bednaruk.
Streeter
-
Jak tam Lemański? Wrócił już do flota, czy nadal zagrywa mocną?
Czarni już tylko z dwoma środkowymi Lemańskim i Sadowskim. Ostrowski poważna kontuzja