Nic nie zamyka. Była już na ten temat dyskusja, że jednocześnie może być 3 obcokrajowców na boisku, a dwóch środkowych z libero jednocześnie nie jest nigdyKentuckiFan pisze: ↑24 maja 2022, o 08:03Też sobie tak chwilkę pomyślałem, szczególnie po tym wirtualnym wywiadzie, który został przeprowadzony w Polsat Sport po meczu. On tam tak jakoś bardzo dyplomatycznie się wypowiedział, nawet z takim wielkim przekonaniem, że zagra w polskiej lidze. Strasznie tak ciepło mówił o klubie, zawodnikach, którzy zastąpili tych nie do zastąpienia, przeszła mi taka myśl, że robi sobie grunt pod grę u nas. Taka para Lisinac-Huber (już fit) a tymczasem Lisinac-Smith to bardzo fajna mieszanka. Tylko, że to zamyka na jakiś czas manewr z zagranicznym przyjmującym za Semena w podstawie.
Transfery i plotki na sezon 2022/23
Re: Transfery i plotki na sezon 2022/23
No nic nie zamyka, ale sporo źródeł już potwierdziło Paszyckiego. Znaczy niby jeszcze Paszycki mógłby być za Hubero pod jego nieobecność a Lisinac za Rejno, ale czy Zaksę stać na środek Paszycki/Lisinac/Hubert/Smith? Pewnie oprócz Smitha to same drogie nazwiska
- Klugenhammer
Docelowo od 2023r ma grać para Huber-Poręba, a tymczasem Paszycki-Smith. Podobno.KentuckiFan pisze: ↑24 maja 2022, o 08:03 Taka para Lisinac-Huber (już fit) a tymczasem Lisinac-Smith to bardzo fajna mieszanka.
Bo?KentuckiFan pisze: ↑24 maja 2022, o 08:03 Tylko, że to zamyka na jakiś czas manewr z zagranicznym przyjmującym za Semena w podstawie.
2 środkowych i libero stanowią dwóch obcokrajowców na parkiecie (zawsze libero lub jeden środkowy jest poza boiskiem). Śliwka, Kaczmarek, Janusz to trzech Polaków, spokojnie zostaje miejsce na zagranicznego przyjmującego.
Do kiedy obowiązuje kontrakt Norberta?Klugenhammer pisze: ↑24 maja 2022, o 08:27 Docelowo od 2023r ma grać para Huber-Poręba, a tymczasem Paszycki-Smith. Podobno.
- KentuckiFan
Zgoda, zgoda. Nie jest to kłopot. Przecież faktycznie środkowy zbija piąteczkę z libero i leci odpocząć do kwadratuMWi pisze: ↑24 maja 2022, o 08:32Bo?KentuckiFan pisze: ↑24 maja 2022, o 08:03 Tylko, że to zamyka na jakiś czas manewr z zagranicznym przyjmującym za Semena w podstawie.
2 środkowych i libero stanowią dwóch obcokrajowców na parkiecie (zawsze libero lub jeden środkowy jest poza boiskiem). Śliwka, Kaczmarek, Janusz to trzech Polaków, spokojnie zostaje miejsce na zagranicznego przyjmującego.
Dyskutować zawsze warto.
-
Pasini pisze, że Russell w Hiroszimie to done deal.
Brzmi mało wiarygodnie. Ale celne jest co zauważyłeś odnośnie Smitha - gość raczej nie zarabia kokosów, a ogólnie gra świetnie (nawet jak czasem nie dojeżdżał, to w najważniejszych meczach klasa) - nie zdziwiłbym się jakby David był u nas liderem w stosunku cena/jakość.kamil1999 pisze: ↑24 maja 2022, o 08:20 No nic nie zamyka, ale sporo źródeł już potwierdziło Paszyckiego. Znaczy niby jeszcze Paszycki mógłby być za Hubero pod jego nieobecność a Lisinac za Rejno, ale czy Zaksę stać na środek Paszycki/Lisinac/Hubert/Smith? Pewnie oprócz Smitha to same drogie nazwiska
Streeter
Może jak Kurek poleci do Bełchatowa przez Hiroszimę.WysokiPortorykanczyk pisze: ↑24 maja 2022, o 08:46 Pasini pisze, że Russell w Hiroszimie to done deal.
1. Nie zamykaKentuckiFan pisze: ↑24 maja 2022, o 08:03Też sobie tak chwilkę pomyślałem, szczególnie po tym wirtualnym wywiadzie, który został przeprowadzony w Polsat Sport po meczu. On tam tak jakoś bardzo dyplomatycznie się wypowiedział, nawet z takim wielkim przekonaniem, że zagra w polskiej lidze. Strasznie tak ciepło mówił o klubie, zawodnikach, którzy zastąpili tych nie do zastąpienia, przeszła mi taka myśl, że robi sobie grunt pod grę u nas. Taka para Lisinac-Huber (już fit) a tymczasem Lisinac-Smith to bardzo fajna mieszanka. Tylko, że to zamyka na jakiś czas manewr z zagranicznym przyjmującym za Semena w podstawie.
2. Jak ma być Paszycki to nie będzie Lisinaca
Petar Krsmanovic po odejściu z Rosji ma zagrać w... Vojvodinie Novy Sad. Jeżeli nie weszły tam jakieś tematy rodzinne, to aż dziwne, że nikt z naszej ligi się po niego nie zgłosił.
Streeter
Streeter
Dla mnie zawodnik anonimowy. Ktoś coś o nim wie?
W sumie to może nawet dobrze, ze anonimowy bo to może znaczyć, że nie bawili się w volley menagera a po prostu pewnie mu się przyjrzeli i spełnia ich wymogi.
W sumie to może nawet dobrze, ze anonimowy bo to może znaczyć, że nie bawili się w volley menagera a po prostu pewnie mu się przyjrzeli i spełnia ich wymogi.
Jak się to wrzuci w translatora to można się nieźle pośmiać: Brazylijski zawodnik Cristiano Torelli wyląduje w Polsce w sezonie 2022/2023. Zamknął się z Lublinem, po opuszczeniu Vôlei Renaty.
Będzie to pierwsze międzynarodowe doświadczenie dla 25-letniego Cristiano w jego karierze. Przed dwoma sezonami w Campinas przeszedł przez Itapetininga, Corinthians/Guarulhos, Montes Claros i Sada Cruzeiro.
Lublin zakończył ostatnią PlusLigę na 11. miejscu i już ogłosił wytrwałość trenera Dariusza Daszkiewicza. W minionym sezonie obcokrajowcami polskiej drużyny byli amerykański libero Dustin Watten i serbski wyżeł Milan Katic. Już od przyszłego tygodnia Lublin powinien oficjalnie sfinalizować zapisy na siatkówkowym rynku na kolejny sezon.
Cristiano jest synem byłego zawodnika Eth. Występowała w świetnych zespołach w kraju, takich jak między innymi Supergasbras, Bradesco, Flamengo, Osasco, Campos.
Będzie to pierwsze międzynarodowe doświadczenie dla 25-letniego Cristiano w jego karierze. Przed dwoma sezonami w Campinas przeszedł przez Itapetininga, Corinthians/Guarulhos, Montes Claros i Sada Cruzeiro.
Lublin zakończył ostatnią PlusLigę na 11. miejscu i już ogłosił wytrwałość trenera Dariusza Daszkiewicza. W minionym sezonie obcokrajowcami polskiej drużyny byli amerykański libero Dustin Watten i serbski wyżeł Milan Katic. Już od przyszłego tygodnia Lublin powinien oficjalnie sfinalizować zapisy na siatkówkowym rynku na kolejny sezon.
Cristiano jest synem byłego zawodnika Eth. Występowała w świetnych zespołach w kraju, takich jak między innymi Supergasbras, Bradesco, Flamengo, Osasco, Campos.
Natknęłam się dziś na pytanie "Is he any good?" i taką ogólnikową odpowiedź:
"He's ok, he's been a backup for a couple years now to the old Argentinian setter Gonzales in the Brazil league. I think he has decent hands and he's quick on his feet and throws up a decent block. But I haven't seen him much cause he's mostly used for double sub when I watched his team."
"He's ok, he's been a backup for a couple years now to the old Argentinian setter Gonzales in the Brazil league. I think he has decent hands and he's quick on his feet and throws up a decent block. But I haven't seen him much cause he's mostly used for double sub when I watched his team."
Jeżeli to na jedynkę, to nie napawa optymizmem. 25-letni rozgrywający z Brazylii, który życie spędził na ławce. Mieliśmy już Veloso i Radke, którzy byli bardziej kojarzeni a sprawdzili się średnio, więc tu będzie jeszcze ciężej o sukces. No ale pożyjemy zobaczymy.
Streeter
Na jedynkę chyba wątpliwe, skoro miał być Komenda. Chyba, że coś się zmieniło w tej kwestii? Tak czy siak, jeden i drugi to osłabienie w stosunku do Pająka.
Z Radke się zgodzę, ale Veloso grałfajny sezon. Nie jego wina, że Sobański i Faryna mu nie kończyli. Zresztą obaj jak się posypali z formą to dalej jej nie znaleźli.Streeter pisze: ↑25 maja 2022, o 08:15Jeżeli to na jedynkę, to nie napawa optymizmem. 25-letni rozgrywający z Brazylii, który życie spędził na ławce. Mieliśmy już Veloso i Radke, którzy byli bardziej kojarzeni a sprawdzili się średnio, więc tu będzie jeszcze ciężej o sukces. No ale pożyjemy zobaczymy.
Streeter
Dramatu nie było, ale po zawodniku z szerokiej kadry Brazylii mimo wszystko spodziewałem się więcej. No ale zobaczymy,, to nie jest raczej reguła
No niby tak, mówiło się o Komendzie, o Cavannie, więc Cristiano trochę nie pasuje poziomem raczej.
Streeter
Komenda ma być jedynką, a Cristiano dwójką.
Najsłabszy atakujący PlusLigi nie licząc Wlazłego zostaje w Czarnych. Skrzydła Faryna, Łukasik, Rusin i jakiś zagraniczny. Tego nie da się chyba uratować. Szkoda Czarnych, ale raczej spadną. Wiele osób krytykowało transfer Tammemmy mówiąc, że zabiera limity. Nie bardzo bo widocznie i tak będzie jednym z dwóch zagranicznych.
Bardziej zaniepokojony byłbym wówczas, gdyby prawdziwa okazała się plotka o przyjściu do Czarnych Grzegorza Boćka. To już lepiej, że zostawili Rafała.kamil1999 pisze: ↑25 maja 2022, o 14:45 Najsłabszy atakujący PlusLigi nie licząc Wlazłego zostaje w Czarnych. Skrzydła Faryna, Łukasik, Rusin i jakiś zagraniczny. Tego nie da się chyba uratować. Szkoda Czarnych, ale raczej spadną. Wiele osób krytykowało transfer Tammemmy mówiąc, że zabiera limity. Nie bardzo bo widocznie i tak będzie jednym z dwóch zagranicznych.
Ale pełna zgoda co do tego, że bardzo ciężko o optymizm obserwując ruchy transferowe radomskiego zespołu.
-
Trefl Gdańsk na swoich social mediach puścił małe promo dotyczące nowego trenera. Chorwacja, zdobywca Pucharu Francji, pięciokrotny mistrz kraju (jakiego/jakich nie wiadomo).
Nie wiem czy dobrze zrobiłem swój research, ale pasuje mi tu Igor Juričić (chociaż te mistrzostwa kraju to z kariery zawodniczej), były zawodnik AZSu Częstochowa, w minionym sezonie trener Kuzbassu Kemerowo.
Nie wiem czy dobrze zrobiłem swój research, ale pasuje mi tu Igor Juričić (chociaż te mistrzostwa kraju to z kariery zawodniczej), były zawodnik AZSu Częstochowa, w minionym sezonie trener Kuzbassu Kemerowo.
Szkoda, że nie dogadali się z Andreą. Jego Gdańsk był jednym z przyjemniejszych klubów ever.PioterZJastrzebia pisze: ↑25 maja 2022, o 15:13 Trefl Gdańsk na swoich social mediach puścił małe promo dotyczące nowego trenera. Chorwacja, zdobywca Pucharu Francji, pięciokrotny mistrz kraju (jakiego/jakich nie wiadomo).
Streeter
Rzeczywiście jedyne pasujące do legendy nazwisko. Puchar Francji (jako trener) z Tourcoing w sezonie 2017/18, wcześniej jako zawodnik czterokrotnie sięgał po mistrzostwo Chorwacji, raz natomiast tryumfował ze swoim zespołem w lidze austriackiej.PioterZJastrzebia pisze: ↑25 maja 2022, o 15:13 Trefl Gdańsk na swoich social mediach puścił małe promo dotyczące nowego trenera. Chorwacja, zdobywca Pucharu Francji, pięciokrotny mistrz kraju (jakiego/jakich nie wiadomo).
I rzeczywiście on.
Może jakiegoś ciekawego Chorwata ściągnie?
Sedlacek to by była fajna opcja a na pewno lepsza niż Reichert lub wiecznie kontuzjowany Mika.
Może jakiegoś ciekawego Chorwata ściągnie?
Sedlacek to by była fajna opcja a na pewno lepsza niż Reichert lub wiecznie kontuzjowany Mika.
Kiepsko to wygląda. Po mojemu to już większa szansa na dobrą grę była z Boćkiem. Jeszcze się okaże, że Tammema to tam będzie takim Bieńkiem na radomskie możliwościBartek O pisze: ↑25 maja 2022, o 14:57Bardziej zaniepokojony byłbym wówczas, gdyby prawdziwa okazała się plotka o przyjściu do Czarnych Grzegorza Boćka. To już lepiej, że zostawili Rafała.kamil1999 pisze: ↑25 maja 2022, o 14:45 Najsłabszy atakujący PlusLigi nie licząc Wlazłego zostaje w Czarnych. Skrzydła Faryna, Łukasik, Rusin i jakiś zagraniczny. Tego nie da się chyba uratować. Szkoda Czarnych, ale raczej spadną. Wiele osób krytykowało transfer Tammemmy mówiąc, że zabiera limity. Nie bardzo bo widocznie i tak będzie jednym z dwóch zagranicznych.
Ale pełna zgoda co do tego, że bardzo ciężko o optymizm obserwując ruchy transferowe radomskiego zespołu.
Streeter
Ktoś zTrento chyba do Zaksy. Zakontraktowali Dzovonoroka na 2 lata. Mysle ze Lavia.
Na sport.pl (nie wiem na ile wiarygodne) kolejne plotki:
1. AA w Skrze
2. Cretu w Perugii
3. Lanza lub Anderson lub Bednorz (jeżeli w Chinach nie ruszy sezon) w Skrze
4. O Lanze walczy też KK
Skoro ktoś z Trento w Zaksie, to może warto ciągle warto żyć nadziejami na tego leworęcznego w naszej lidze?
1. AA w Skrze
2. Cretu w Perugii
4. O Lanze walczy też KK
Skoro ktoś z Trento w Zaksie, to może warto ciągle warto żyć nadziejami na tego leworęcznego w naszej lidze?
Nie wypuszczą Włosi swoją perełkę nigdy w życiu. Pójdzie drogą Giannelliego i za pare lat będzie grał w Lube/Perugii.Delont pisze: ↑25 maja 2022, o 22:21 Na sport.pl (nie wiem na ile wiarygodne) kolejne plotki:
1. AA w Skrze
2. Cretu w Perugii
4. O Lanze walczy też KK