Już z miesiąc temu pisałem o zainteresowaniu tym graczem ze strony JW. Po tym jak nie udało się zakontraktować innego lepszego środkowego, odpuścili Boyera, Bieniek w JW stał się faktem.
Nie rozumiem tylko skąd te ciągłe głosy o Kłosie w Resovii... Tak na marginesie to Skra straciłaby dwóch swoich podstawowych środkowych. W Resovii tylko Kochan jest pewniakiem, jeśli chodzi o pierwszą szóstkę. W przypadku zmniejszenia limitów na obcokrajowców Kozamernik będzie dalej podstawowym graczem. Wszystko jest uzależnione od tego, jak ostatecznie będzie wyglądał środek, ale ze względu na limity Kłos (jeśli rzeczywiście będzie w Resovii) będzie graczem podstawowym. Jednak równie dobrze Kłos może być graczem nr 3 wśród środkowych Resovii. Wszystko uzależnione będzie od limitów. DeFalco zostaje u Nas, irytowało mnie trochę jak wczoraj taki Bednaruk podczas transmisji meczu mówił coś, że trwa walka o pozostanie tego gracza w Rzeszowie, jak to już jest po temacie Przyjęcie pozostanie raczej bez zmian, choć nie jestem wielkim fanem Klemena. Patrząc wczoraj na Kędzierskiego w przypadku jakiejś kontuzji Fabiana mogą być problemy w walce o medale.