PlusLiga 2019/2020 - 3 kolejka
-
Re: PlusLiga 2019/2020 - 3 kolejka
@johnnyrotten
Od jakiegoś czasu charakteryzujesz Łomacza jako rozgrywającego, który nie gra do lewego skrzydła. Jestem bardzo zdziwiony taką oceną, przecież brak gry do PRAWEGO był najczęsciej podnoszonym w stosunku do niego zarzutem zarówno podczas sezony klubowego (nie miało znaczenia czy był to Teppan czy Wlazły) oraz kadrowego.
Od jakiegoś czasu charakteryzujesz Łomacza jako rozgrywającego, który nie gra do lewego skrzydła. Jestem bardzo zdziwiony taką oceną, przecież brak gry do PRAWEGO był najczęsciej podnoszonym w stosunku do niego zarzutem zarówno podczas sezony klubowego (nie miało znaczenia czy był to Teppan czy Wlazły) oraz kadrowego.
Ostatnio zmieniony 4 lis 2019, o 20:06 przez JanuszzPodkarpacia, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Wiem doskonale.panoptico pisze:Ale wiesz, że Skra z tym rozgrywającym wygrała już tytuł, a Zaksa w ostatnim sezonie tego dokonała gołą szóstką + Szymurą?johnnyrotten pisze:
Zabawne Skra z tym rozgrywającym, który nie gra na lewe skrzydło i jest niedokładny nie ma szans przeskoczyć Zawiercia ani Jastrzębia. O Zaksie już nie wspominam. Warszawa również jedną szóstką i z takim natłokiem meczów się zamęczy i nie będzie na podium.
Ale po pierwsze Skra nie ma już Lisinaca i bez niego w ostatnim sezonie kolorowo nie było. Po drugie Łomacz to nie Toniutti, ale jeden z bardziej niechlujnych sypaczy w lidze, w dodatku coraz bardziej schematyczny. Po trzecie Warszawa ma przeciętnego rozgrywającego, nie ma już Kurka i gra co 3 dni, a jeżeli zdobędzie jakiś medal, to będzie to najwyżej brąz. I piszę to jako kibic dawnej Politechniki.
@JanuszzPodkarpacia
To tylko dobitnie pokazuje, że gra jednym skrzydłem i środkiem, a to chyba dobrze nie świadczy o rozkładzie ataku. Obok Woickiego to najbardziej wypalony i niedokładny obecnie rozgrywający. Ciężko się go ogląda.
Ostatnio zmieniony 4 lis 2019, o 20:08 przez johnnyrotten, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Nie smieszkujmy! Z Zaksą wszyscy grają na 25% wiemy to wszyscy i żadna to wielka tajemnica.barti522 pisze:Pojutrze grają z Zaksą, może tam uda im się zagrać na 100%
uszat
Uwielbiam te komentarze o Łomaczu albo Piechockim w Skrze. Że niby z nimi się nic nie da ugrać. Mając w pamięci rozgrywki 17/18, gdzie ci panowie wygrali ligę, i o ile mnie pamięć nie myli grając w play-off na bardzo dobrym poziomie.
Za to Jastrzębie oczywiście jest wielkim faworytem, a to, że w meczu z poważnym rywalem gra kompromitująco słabo to już tylko szczególik.
Za to Jastrzębie oczywiście jest wielkim faworytem, a to, że w meczu z poważnym rywalem gra kompromitująco słabo to już tylko szczególik.
To już konkretny absurd, że Brizard jest przeciętny, w naszej lidze TOP3 na swojej pozycji. Oprócz Toniuttiego nie ma nikogo o kim bez wahania można powiedzieć, iż jest lepszy.johnnyrotten pisze:Po trzecie Warszawa ma przeciętnego rozgrywającego
-
W Finale dla odmiany Kędzierzyn grał na 50%.panoptico pisze:Uwielbiam te komentarze o Łomaczu albo Piechockim w Skrze. Że niby z nimi się nic nie da ugrać. Mając w pamięci rozgrywki 17/18, gdzie ci panowie wygrali ligę, i o ile mnie pamięć nie myli grając w play-off na bardzo dobrym poziomie.
uszat
Suwałki na 100% zagrają mówię Ci Tak dla odmiany skoro dziś tylko na 70%.DuszanKubica pisze:
Nie smieszkujmy! Z Zaksą wszyscy grają na 25% wiemy to wszyscy i żadna to wielka tajemnica.
-
Nie nie, nie ma takiej opcji.barti522 pisze:Suwałki na 100% zagrają mówię Ci Tak dla odmiany skoro dziś tylko na 70%.DuszanKubica pisze:
Nie smieszkujmy! Z Zaksą wszyscy grają na 25% wiemy to wszyscy i żadna to wielka tajemnica.
uszat
Za to Jastrzębie wczoraj na 20%. A Warszawa w maju na 63,21%. A no i zapomniałem, Resovia w 2016 na 5,(05)%.DuszanKubica pisze: W Finale dla odmiany Kędzierzyn grał na 50%.
Ponoć gra się tak jak przeciwnik pozwala a błędy własne są wymuszane grą rywala. Tak tutaj prawisz. Rozumiem, że jak Zaksa wygrywa to tak jest, a jak przegrywa to jest odwrotnie ?
Ostatnio zmieniony 4 lis 2019, o 20:15 przez panoptico, łącznie zmieniany 1 raz.
Ależ jest, Kowal podobno ma podejść do roboty tego dnia zmobilizowany nawet na 120%DuszanKubica pisze:Nie nie, nie ma takiej opcji.barti522 pisze:Suwałki na 100% zagrają mówię Ci Tak dla odmiany skoro dziś tylko na 70%.DuszanKubica pisze:
-
Skra oprócz słabych punktów w szóstce nie ma też (oprócz Hubera) wartościowych zmienników. Pięciosetówki z Katowicami i Lubinem pokazały, że nikt klękał przed wielkim Bełchatowem nie będzie, podobnie jak nikt nie boi się już Rzeszowa. Mówiąc po koszykarsku - to jest już koniec dynastii i ery Wlazłego. Niby są dobrzy gracze, ale coś tu nie pasuje.panoptico pisze:Uwielbiam te komentarze o Łomaczu albo Piechockim w Skrze. Że niby z nimi się nic nie da ugrać. Mając w pamięci rozgrywki 17/18, gdzie ci panowie wygrali ligę, i o ile mnie pamięć nie myli grając w play-off na bardzo dobrym poziomie.
A co do play-off, to rozstawienie wyższe będzie miało Jastrzębie, bo gra stabilnie ze słabszymi i średnimi ligowcami, w przeciwieństwie do Skry. To, że zawodzi w meczach na szczycie, to już inna sprawa. W każdym meczu do zgarnięcia są 3, 2, 1 lub okrągłe 0 punktów i mnożenia przez 7 za zwycięstwo z faworytem nie ma. Skra już pogubiła 3 punkty, a to dopiero trzy kolejki za nami. Będzie gubić dalej i nie mam co do tego wątpliwości.
@barti522
Nie jestem fanem tego typu graczy jak on czy Kampa. Toniutti, Masny są bez dwóch zdań lepsi. Komenda, Janusz, Firlej, Tavares to sypacze z większą fantazją. Brizard to dla mnie taki gracz, o którym można powiedzieć w pierwszym skojarzeniu, że ma dobrą zagrywkę. A to chyba nie najlepsza rekomendacja. Od Bartka Neroja lepszy, nie mówię, że nie Ale solidny i nic w nim szczególnego nie widzę.
Ostatnio zmieniony 4 lis 2019, o 20:23 przez johnnyrotten, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Oj tam oj tam po co takie uszczypliwości chłopaki. Bądźmy dalej kolegami!
Nasza zażyłość wprowadza koloryt na forum
Nasza zażyłość wprowadza koloryt na forum
uszat
Duszan Przyjacielu, rzec można nawet, że my oba, jak wątroba.
-
#uszatlubitobarti522 pisze:Duszan Przyjacielu, rzec można nawet, że my oba, jak wątroba.
uszat
Przekonamy się. Dla mnie są drużyną o zdecydowanie większym potencjale niż Jastrzębie. A że mogą być niżej od reszty w rundzie zasadniczej, ja też tak uważam - runda zasadnicza obecnie nie ma zbyt dużej wagi, a Skra to drużyna bardziej pod wyskok formy w play-off niż rundę zasadniczą. Ale tak jak pisałem, nie ma co ciągle wróżyć z fusów, sami się przekonamy w przyszłości.johnnyrotten pisze: Skra oprócz słabych punktów w szóstce nie ma też (oprócz Hubera) wartościowych zmienników. Pięciosetówki z Katowicami i Lubinem pokazały, że nikt klękał przed wielkim Bełchatowem nie będzie, podobnie jak nikt nie boi się już Rzeszowa. Mówiąc po koszykarsku - to jest już koniec dynastii i ery Wlazłego. Niby są dobrzy gracze, ale coś tu nie pasuje.
A co do play-off, to rozstawienie wyższe będzie miało Jastrzębie, bo gra stabilnie ze słabszymi i średnimi ligowcami, w przeciwieństwie do Skry. To, że zawodzi w meczach na szczycie, to już inna sprawa. W każdym meczu do zgarnięcia są 3, 2, 1 lub okrągłe 0 punktów i mnożenia przez 7 za zwycięstwo z faworytem. Skra już pogubiła 3 punkty, a to dopiero trzy kolejki za nami. Będzie gubić dalej i nie mam co do tego wątpliwości.
Myślę, że ta drużyna to nadal spora niewiadoma i nie zdziwi mnie ani jej wygranie ligi, ani 5 miejsce.
-
Po 3 kolejkach Zaksa wygląda najlepiej w dalszej części sezonu przyjdzie weryfikacja Śliwki oraz Kaczmarka jako liderów. Klub z Warszawy z Udrysem w formie o ile przetrwa główny rywal Zaksy do Majstra. Jastrzębie musi rosnąć wraz z Fornalem bo po Konarskim niczego dobrego się nie spodziewam. Skra/Resovia polityka kadrowa od lat to dramat... Olsztyn z zdrowym Miką jest w stanie walczyć o coś więcej niż play-offy same. Zawiercie do play-offów tak, ale co dalej kwestia indywidualności.
-
A tak zupełnie poważnie bez wygłupów i animozji. Skra jeśli zagra swoje to jest razem z Zaksa kandydatem do finału.
Co do meczu. Fajnie się ogląda te nasze teoretycznie słabsze zespoły. Mimo porażki jestem po raz kolejny pod wrażeniem.
Warszawa zagrała swoje, jeszcze im brakuje trochę ale powoli tez się dotrą. Bardzo cieszy dobry występ Bartka Kwolka.
Co do meczu. Fajnie się ogląda te nasze teoretycznie słabsze zespoły. Mimo porażki jestem po raz kolejny pod wrażeniem.
Warszawa zagrała swoje, jeszcze im brakuje trochę ale powoli tez się dotrą. Bardzo cieszy dobry występ Bartka Kwolka.
uszat
Jak z Warszawy nikt już nie odejdzie i wróci w końcu ten Udrys, to powtórka finału z zeszłego sezonu najbardziej prawdopodobna.
Radom słabiutki początek sezonu, może być 2 duży zawód obok Resovii, ktoś wie kim interesują się na miejsce Sketa?
Radom słabiutki początek sezonu, może być 2 duży zawód obok Resovii, ktoś wie kim interesują się na miejsce Sketa?
Warszawa grała z dwoma najgorszymi zespołami i beniaminkiem. Zwycięstwo to był obowiązek.
Ciężko jeszcze cokolwiek powiedzieć, czy są lepsi od chociażby Jastrzębia. Czekam na ten mecz, bo dla mnie starcie JW z Zaksa było do przewidzenia. Tu sprawa otwarta.
Ciężko jeszcze cokolwiek powiedzieć, czy są lepsi od chociażby Jastrzębia. Czekam na ten mecz, bo dla mnie starcie JW z Zaksa było do przewidzenia. Tu sprawa otwarta.
Zaksa na maksa
-
Czarni na razie bardzo słabo w przyjęciu i Bydgoszcz odjeżdża.
Gil bardzo ciekawy, szybko grający wariat. Szkoda go na ławkę, może za rok wróci do Olsztyna.
Gil bardzo ciekawy, szybko grający wariat. Szkoda go na ławkę, może za rok wróci do Olsztyna.
Będzin jest najsłabszym zespołem ? Z Fayazim mogą sporo namieszać, tylko na razie grali z samymi najlepszymi ekipami.Son pisze:Warszawa grała z dwoma najgorszymi zespołami i beniaminkiem. Zwycięstwo to był obowiązek.
Ta Bydzia nie taka słaba jak myślałem, chyba w końcu optymalne ustawienie na przyjęciu.
Tak to jest jak się oddaje najlepszego przyjmującego poprzedniego sezonu ligi według data volley i w dodatku ducha zespołu.johnnyrotten pisze:Czarni na razie bardzo słabo w przyjęciu i Bydgoszcz odjeżdża.
Radom strasznie stracił na atrakcyjności.
Zaksa na maksa
-
Biorąc pod uwagę jakość nazwisk, Bydgoszcz gra ok. Warto zwrócić uwagę na to, że w szóstce W Bydgoszczy Urbanowicz zmienił Gryca, a w Radomiu Kędzierski Vincicia.
Dla mnie Radom nie jest żadnym faworytem trwającego pojedynku. Do znudzenia będę powtarzał, że to źle skomponowana ekipa.
Dla mnie Radom nie jest żadnym faworytem trwającego pojedynku. Do znudzenia będę powtarzał, że to źle skomponowana ekipa.
-
Jak tak dalej pójdzie w tym meczu, to na dnie tabeli będą dwie ekipy hołdujące koncepcji dwóch równych szóstekTommyLeeJones pisze: Dla mnie Radom nie jest żadnym faworytem trwającego pojedynku. Do znudzenia będę powtarzał, że to źle skomponowana ekipa.
Myślicie, że Szerszeń ma szansę zakręcić się koło kadry przez najbliższe 2-3 lata ? Obiecujący początek sezonu.
Za duży tłok i za słabo przyjmuje.Aranger pisze:Myślicie, że Szerszeń ma szansę zakręcić się koło kadry przez najbliższe 2-3 lata ? Obiecujący początek sezonu.
-
Nie, bo ma za mocną zagrywkęAranger pisze:Myślicie, że Szerszeń ma szansę zakręcić się koło kadry przez najbliższe 2-3 lata ? Obiecujący początek sezonu.
Dyletant, przeloguj!johnnyrotten pisze:Nie, bo ma za mocną zagrywkęAranger pisze:Myślicie, że Szerszeń ma szansę zakręcić się koło kadry przez najbliższe 2-3 lata ? Obiecujący początek sezonu.
Gil w pierwszym secie zagrał częściej pipe'a niż Drzyzga przez cały sezon reprezentacyjny.