W Polsce, bo na świecie to pierwszy mi przychodzi na szybko Aleksiej Wierbow
EDIT: no i Andrea Bari
W Polsce, bo na świecie to pierwszy mi przychodzi na szybko Aleksiej Wierbow
TakSzary Wilk pisze: ↑20 maja 2023, o 23:01 Ej, to kto dostał to MVP? Bo ceremonię oglądałem jednym okiem. Smith?
Piacenza tezSzary Wilk pisze: ↑20 maja 2023, o 23:08 Biorąc pod uwagę brak rosyjskich drużyn (A Zenit i tak najlepsze lata ma za sobą) i kondycję włoskich zespołów, to za rok też wygra ZAKSA. Jedyna drużyna z zagranicy, która może im przeszkodzić, to Trentino.
Poczytaj wcześniej, zamiast niemądre pytania zadawać.
To ja może nie w odniesieniu do potencjalnego zwycięstwa dla ZAKSY, bo to szmat czasu i nic nie można wróżyć, ale odnośnie Trento i Piacenzy, to jednak Trento robi większe wrażenie na mnie, gra przyjemniejszą siatkówkę i jest szalenie groźne. Pytanie ile wniesie zmiana trenera. Możecie podrzucić jakie zmiany personalne tam jeszcze po tym roku?Pawel9221 pisze: ↑20 maja 2023, o 23:09Piacenza tezSzary Wilk pisze: ↑20 maja 2023, o 23:08 Biorąc pod uwagę brak rosyjskich drużyn (A Zenit i tak najlepsze lata ma za sobą) i kondycję włoskich zespołów, to za rok też wygra ZAKSA. Jedyna drużyna z zagranicy, która może im przeszkodzić, to Trentino.
W życiu. Leal już stary, Romano fajny, ale nie jako kluczowy zawodnik na najwyższy poziom. Piacenza by obskoczyła w takim samym stylu co Perugia.Pawel9221 pisze: ↑20 maja 2023, o 23:09Piacenza tezSzary Wilk pisze: ↑20 maja 2023, o 23:08 Biorąc pod uwagę brak rosyjskich drużyn (A Zenit i tak najlepsze lata ma za sobą) i kondycję włoskich zespołów, to za rok też wygra ZAKSA. Jedyna drużyna z zagranicy, która może im przeszkodzić, to Trentino.
Jak to można być czasem nie zrozumianym... Jako kibic ZAKSY zrelacjonowałem tylko to co się mówiło przed finałem. Przecież napisałem, że liczę, że ZAKSA się zrewanżuje... Dużo nerwów dziś straciłem, huśtawka nastrojów ogromna... Radość ogromna, bo wynik, dla mnie też niespodziewany. ZAKSO jesteś wielka Przechodzisz do historii. Wielka duma z wasKibicSiatki pisze: ↑20 maja 2023, o 22:39Jak Twoje Geniuszu 75 % dla Jastrzębia ?Garp pisze: ↑19 maja 2023, o 10:30 Jastrzębie w ogólnej opinii murowany faworyt (Bednaruk oczywiście też jak zwykle nie daje szans ZAKSIE). To może powodować większa presję. Pytanie, jak przygotował się mentalnie, fizycznie i taktycznie Kędzierzyn ? Z tego co mówił w wywiadzie Chadała był i odpoczynek i trochę siłowni. Ja liczę, że ZAKSA wyjdzie wku....na na boisko i będzie chciała się dobitnie zrewanżować za niedawny łomot. Swoją drogą jak łatwo zmienia się opinia o drużynie w mediach i komentarzach - wcześniej ochy i achy, kompletna drużyna, supermental i taktyka a teraz całkiem w drugą stronę. No ale cóż, potwierdza się, że "jesteś tak dobry jak twój ostatni mecz"... Nie zgadzam się tylko z tym, że zaważy to, że to finał Ligi Mistrzów. Gdyby któraś z tych dwóch drużyn grała z jakąś zagraniczną, to tak. Tu będzie po prostu mecz ze starymi znajomymi z Plus Ligi, tyle, że na hali w Turynie. No dobra, dla Jastrzębia większe emocje, bo jednak dla tej drużyny pierwszy raz w Finale.
To ile % teraz powiesz ?
Sport to rywalizacja , walka i widzisz , nie miałeś racji .
Super, dzięki.astronauta pisze: ↑20 maja 2023, o 23:11Poczytaj wcześniej, zamiast niemądre pytania zadawać.
Tu masz cytat:
"Dla mnie smutny wieczór..."
Mnie imponuje Smith za to jak się podniósł po słabych meczach w finałach i Śliwka, który dziś wiele trudnych sytuacji rozwiązywał. W JW poniżej poziomu Popiwczak, Toniutti i Gladyr. Fornal dopiero od czwartego seta zaczął grać jak powinien.
Widzisz, trzeba było zostać kiepskim liberoPIECHuuRR pisze:Korneliusz Banach:
3 puchary Ligi Mistrzów
4 mistrzostwa Polski (3 wicemistrzostwa)
4 puchary Polski
2 Superpuchary
Mistrzostwo 2. Ligi
Tylko głupi by nie chciał być częścią takiej drużyny. Co miałby grać w 1 lub 2 lidze za pół darmo? Banach siedzi w tym Kędzierzynie-Koźlu, ma tutaj znajomych, łapie jakieś kontakty, pewnie po zakończeniu "kariery" ma już nagraną fuchę.
Na stronie CEV są.
Prawda , muszę się nauczyć komu, co i gdzie wylizać. Gratulacje dla Zaksy. Świder stworzył potwora
Wiesz, może były jakieś poważne powody. Tak naprawdę nie wiesz co było faktyczną przyczyną. Niepotrzebne są jakieś insynuacje, od razu na siłę doszukiwanie się przysłowiowych "kwasów". Na pewno był rozczarowany, jak każdy z graczy JW, ale raczej musiał być jakiś konkretny powód jego nieobecności. Wygra LM za rok
Pytanie retoryczne, nie powinienem odpowiadać, nie jest kierowane do mnie, ale jednak to silniejsze ode mnie.
Jak juz tak wyliczasz do dorzuć jeszcze Mistrzostwo Rosji z pozycji underdogaSzary Wilk pisze:Pytanie retoryczne, nie powinienem odpowiadać, nie jest kierowane do mnie, ale jednak to silniejsze ode mnie.
Tak, Mendez dalej jest lepszym trenerem od Sammelvuo. Fin przejął ZAKSĘ jako gotowy projekt, który po falstarcie został wzmocniony Bednorzem. To dobry trener, ale nie jest tak dobry jak Mendez, który jednak w finale PlusLigi zdetronizował ZAKSĘ, a 2 lata temu jeszcze z Argentyną zdobył medal olimpijski.
A to, że mu Toniutti położył mecz, to nie jego wina.
Ja w zasadzie się zgadzam z tym co napisałeś.Szary Wilk pisze: ↑21 maja 2023, o 00:07Pytanie retoryczne, nie powinienem odpowiadać, nie jest kierowane do mnie, ale jednak to silniejsze ode mnie.
Tak, Mendez dalej jest lepszym trenerem od Sammelvuo. Fin przejął ZAKSĘ jako gotowy projekt, który po falstarcie został wzmocniony Bednorzem. To dobry trener, ale nie jest tak dobry jak Mendez, który jednak w finale PlusLigi zdetronizował ZAKSĘ, a 2 lata temu jeszcze z Argentyną zdobył medal olimpijski.
No z tym, że tylko Toniutti położył mecz to mocna przesada, macie najlepszą zmianę w pluslidze przecież (to nie szydera, na prawdę tak uważam). Tam większa ilość zawodników nie wytrzymała jednak ciężaru finału LM, np to, że Zaksa w końcu zaczęła dobijać się do pomarańczowego to kwestia gorszej obrony/lepszego ataku przeciwnika a nie, że rozgrywający źle rozgrywał…Szary Wilk pisze: ↑21 maja 2023, o 00:07Pytanie retoryczne, nie powinienem odpowiadać, nie jest kierowane do mnie, ale jednak to silniejsze ode mnie.